in , , , ,

Πως να Προστατέψετε την Υγειά σας στην Εργασία

Πως να Προστατέψετε την Υγειά σας στην Εργασία
Πως να Προστατέψετε την Υγειά σας στην Εργασία

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η ταχεία κόπωση και πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις προκαλείται κατά 75% από τη λανθασμένη στάση του υπολογιστή και το 25% από την ανισορροπία μεταξύ εργασίας και διαλείμματος. Δείτε τι προτείνουν οι ειδικοί για το πώς να κάθεστε σωστά στη εργασία, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα υγείας. H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

Πόνοι στο πόδι

Μην σταυρώνετε τα πόδια. Επιδεινώνει την κυκλοφορία του αίματος, συμπιέζει τις φλέβες και προκαλεί μούδιασμα και συνδρόμο ανήσυχων ποδιών.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρυθμίσετε την καρέκλα. Τα πόδια δεν πρέπει να κρέμονται και η άκρη του καθίσματος δεν πρέπει να πιέζει κάτω από τα γόνατα. Τοποθετήστε τα πόδια στο πάτωμα ή μια ειδική βάση έτσι ώστε να είναι λυγισμένα με γωνία ελαφρώς μεγαλύτερη από 90 °.

Πόνος στην πλάτη

  • Το βάθος της καρέκλας πρέπει να ταιριάζει με το μήκος των ισχίων. Εάν κάθεστε σε μια μεγάλη καρέκλα, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μέση. Διαφορετικά, θα γλιστρήσετε προς τα κάτω και αυτό θα οδηγήσει σε ένταση και πόνο στην πλάτη.
  • Η καρέκλα πρέπει να έχει μια άνετη πλάτη με μια φυσική καμπύλη έτσι ώστε η πλάτη να μην έχει τη μορφή ερωτηματικού.
  • Μην βιαστείτε να αλλάξετε θέση εάν αισθάνεστε άβολα. Αφήστε τους μυς σας να συνηθίσουν στη σωστή στάση του σώματος. Μερικοί μυς θα χαλαρώσουν και η στάση θα γίνει άνετη, αλλά δεν θα συμβεί αμέσως.

Κούραση στα χέρια

Όταν εργάζεστε στον υπολογιστή, τα χέρια βρίσκονται σε συνεχή ένταση. Το φορτίο και η λανθασμένη θέση μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικό πόνο καθώς και αίσθημα μουδιάσματος στα χέρια το πρωί.

Η θέση των ώμων και των αντιβραχίων θα είναι σωστή εάν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι βρίσκονται στο επίπεδο του αγκώνα. Οι καρποί σας πρέπει να είναι ίσιοι και να μην γυρνάνε προς τα πλάγια. Τα χέρια σας πρέπει να είναι λυγισμένα στους αγκώνες υπό γωνία 90 ° και να βρίσκονται ελεύθερα στο τραπέζι.

Δείτε ακόμη 10 Λογοι για να Περπατάτε Καθημερινά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πόνος στο λαιμό

Για να αποφύγετε τον πόνο στον αυχένα και το κεφάλι, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά την οθόνη. Εάν είναι πολύ χαμηλή, τότε πρέπει να λυγίσετε την πλάτη ή να κατεβάσετε την καρέκλα. Αυτό αυξάνει το φορτίο στα μπροστινά άκρα των μεσοσπονδύλιων δίσκων και μπορεί να οδηγήσει σε κήλη ή πρόπτωση.

Καθίστε σε μια καρέκλα, κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Όταν τα ανοίξετε, το σημείο στο οποίο θα πρέπει να βρίσκεται το κέντρο της οθόνης θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στο ύψος των ματιών. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε μια βάση κάτω από την οθόνη, ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τα μάτια. Η οθόνη πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά και όχι στο πλάι, έτσι ώστε η καταπόνηση στο λαιμό και τα μάτια να είναι ελάχιστη.

Ερεθισμένα και κουρασμένα μάτια

Όταν εργάζεστε στον υπολογιστή για πολύ ώρα, μπορεί να συμβεί το λεγόμενο οπτικό σύνδρομο υπολογιστή: θολή όραση, ξηρότητα, ερυθρότητα. Στη συνέχεια, πονοκέφαλος και ερεθισμός.

  • Τοποθετήστε ξανά την οθόνη. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η βέλτιστη θέση του κέντρου της οθόνης είναι στο επίπεδο των ματιών, σε απόσταση περίπου 50 εκατοστών από το πρόσωπο.
  • Αφαιρέστε αντανακλάσεις από την οθόνη. Εάν ο υπολογιστής είναι δίπλα σε ένα παράθυρο, μετακινήστε τον ή τραβήξτε την κουρτίνα. Προσαρμόστε τη φωτεινότητα, την αντίθεση και το μέγεθος της γραμματοσειράς.
  • Θα είναι χρήσιμο να φοράτε ειδικά γυαλιά για υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο, τα μάτια σας θα κουραστούν λιγότερο.
  • Μην ξεχνάτε τις ασκήσεις των ματιών. Μπορείτε να κοιτάξετε έξω από το παράθυρο ή το δωμάτιο κάθε ώρα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να κάνετε απλές ασκήσεις στα μάτια.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στις 10 μ.μ.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Μύθοι Ταινιών που Μπορούν να σας Σκοτώσουν

κόλπα καθημερινότητας,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα,

7 Κόλπα που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Ευκολότερη