in , , , ,

Οδηγός Βήμα προς Βήμα: Πώς να Λιπάνετε τα Μαλλιά σας με Σωστό Τρόπο για να Ενδυναμώσετε την Ανάπτυξή τους

λίπανση μαλλιών,ανάπτυξη μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
Οδηγός Βήμα προς Βήμα: Πώς να Λιπάνετε τα Μαλλιά σας με Σωστό Τρόπο για να Ενδυναμώσετε την Ανάπτυξή τους

Εάν θέλετε πιο δυνατά, απαλά και πιο λαμπερά μαλλιά, θα πρέπει να τα περιποιηθείτε με ένα μασάζ με έλαια. Τα μαλλιά σας χρειάζονται λίγη φροντίδα τακτικά, καθώς εκτίθενται σε ρύπανση, σκόνη και προϊόντα με χημικά. Μπορείτε να αναπληρώσετε την υγρασία και να κάνετε τα μαλλιά σας υγιή κάνοντας μασάζ με έλαια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής σας. Ξηρά Μαλλιά που Σπάνε: 7 Συμβουλές Φροντίδας Μαλλιών για το Φθινόπωρο

Οδηγός Βήμα προς Βήμα: Πώς να Λιπάνετε τα Μαλλιά σας με Σωστό Τρόπο για να Ενδυναμώσετε την Ανάπτυξή τους

Πρέπει πρώτα να επιλέξετε πόσα έλαια θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν ξεκινήσετε να λιπαίνετε τα μαλλιά σας. Ανάλογα με το πόσο εντατικό θέλετε να είναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ελαίων. Τα αιθέρια έλαια αραιώνονται με έλαια μεταφοράς αφού είναι αρκετά συμπυκνωμένα. Για παράδειγμα, αιθέρια έλαια όπως το δέντρο τσαγιού, ο κέδρος και η λεβάντα μπορούν να συνδυαστούν με έλαια μεταφοράς. Μπορούν να κάνουν θαύματα στα μαλλιά σας. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μόνο έλαια μεταφοράς όπως παρθένο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη λίπανση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας:

Βήμα 1: Βουρτσίστε τα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε τυχόν κόμπους ή μπλεξίματα πριν αρχίσετε να τα λαδώνετε. Αυτό θα απλοποιήσει την εφαρμογή του λαδιού.

Βήμα 2: Χωρίστε τα μαλλιά σας στα δύο για εύκολη εφαρμογή. Ακριβώς κατά μήκος της μέσης του τριχωτού της κεφαλής σας, θα χωρίσετε τα μαλλιά σας, θα τραβήξετε το πρώτο μέρος στον αριστερό σας ώμο και μετά το δεύτερο στον δεξιό σας.

Βήμα 3: Ρίξτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο στην παλάμη σας και τρίψτε τις παλάμες σας μεταξύ τους. Θα πρέπει να εφαρμόσετε το λάδι στις ρίζες των μαλλιών σας με κυκλικές κινήσεις και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με τα χέρια σας.

Δείτε ακόμη Γιατί Χάνεις τα μαλλιά σου κάθε φθινόπωρο. Τρόποι αντιμετώπισης για να μην χάνετε τις τρίχες σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βήμα 4: Κινηθείτε με σταθερό μοτίβο και προσπαθήστε να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Να θυμάστε ότι δεν αφήνετε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Η περιοχή πίσω από τα αυτιά σας και ακριβώς πάνω από τον αυχένα θέλουν επίσης προσοχή, κάντε καλό μασάζ σε αυτές τις περιοχές.

Βήμα 5: Κάθε φορά που χρειάζεται, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να μην έχει στάζει. Αφού καλύψετε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εφαρμογή σε όλο το μήκος των μαλλιών σας: πάρτε λάδι, τρίψτε το στις παλάμες σας και περάστε τα χέρια σας σε όλο το μήκος των μαλλιών σας.

Βήμα 6: Χτενίστε τα μαλλιά σας για να διασφαλίσετε ότι το λάδι κατανέμεται ομοιόμορφα και μετά πιάστε τα αφού κάνετε μασάζ στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής για 10 έως 15 λεπτά. Αφήστε το λάδι για 30 λεπτά να δράσει στο τριχωτό της κεφαλής σας. Δεν πρέπει να το κρατάτε για περισσότερο από 24 ώρες, καθώς τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να συσσωρεύουν βρωμιά. Μπορείτε να το αφήσετε να δράσει και όλη τη νύχτα και να αφαιρέσετε το λάδι με ένα απαλό ντους το πρωί.

Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν λιπαίνετε τα μαλλιά σας

  • Χτενίστε τα μαλλιά σας αμέσως αφού τα αλείψετε. Το λάδι μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας και αν τα χτενίσετε λίγο μετά το λάδι θα τα κάνει να σπάσουν.
  • Λούζεστε πολύ νωρίς. Το να απαλλαγείτε από όλο το περιττό λάδι είναι σημαντικό, αλλά όχι πολύ σύντομα. Αφήστε το λάδι να καθίσει στο τριχωτό της κεφαλής σας για τουλάχιστον μία ώρα. Αυτό επιτρέπει στο λάδι να διεισδύσει μέσω των ωοθυλακίων και να θρέψει το τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Εάν απλώσετε πολύ λάδι στα μαλλιά σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερο σαμπουάν για να τα ξεπλύνετε. Αυτό θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας.
  • Το δέσιμο των μαλλιών σας μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας επιρρεπή στο σπάσιμο. Τα μαλλιά σας είναι σε ευάλωτη κατάσταση και έχουν ήδη βαρύνει από το λάδι.
  • Τα μαλλιά μπορεί να σπάσουν όταν πολύ έντονο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας πολύ γρήγορα ή βίαια. Η καλύτερη μέθοδος είναι να κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 11 Κρυφοί Παράγοντες που Βλάπτουν τα Μαλλιά και Πως να τους Σταματήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα καθημερινότητας,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα,

7 Κόλπα που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Ευκολότερη

πλύσιμο πετσετών,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα,

Πόσο Συχνά Πρέπει να Πλένετε τις Πετσέτες