in , , , ,

Ξηρά Μαλλιά που Σπάνε: 7 Συμβουλές Φροντίδας Μαλλιών για το Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας. Οι δροσερές θερμοκρασίες της εποχής μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα και θραύση. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας τους φθινοπωρινούς μήνες. Φυσικά γκρίζα μαλλιά: Tips για να λάμψει το πρόσωπό μας χωρίς να βάψουμε τα μαλλιά μας

7 Συμβουλές Φροντίδας Μαλλιών για το Φθινόπωρο

Κάντε ένα διάλειμμα στην αλογοουρά ή τον κότσο

Πολλές κάνουνε αλογοουρά ή κότσο κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Δυστυχώς, το να πιάνετε ψηλά τα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει φθορά και σπάσιμο. Για να μειώσετε τη ζημιά, δοκιμάστε να τα πιάνετε πιο χαμηλά και χρησιμοποιήστε διάφορα αξεσουάρ μαλλιών, όπως καπέλο, κορδέλα ή μαντήλι.

Ενυδάτωση

Ο κρύος καιρός μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα πιο επιρρεπή σε φθορά. Χρησιμοποιήστε ενυδατικά σαμπουάν και μαλακτικά για την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζεστε.

Δοκιμάστε ένα ενυδατικό λάδι μαλλιών που περιέχει λάδι argan, λάδι jojoba ή λάδι καρύδας. Αυτά όχι μόνο προσθέτουν υγρασία, αλλά δίνουν στα μαλλιά μια λαμπερή, μεταξένια εμφάνιση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φριζαρίσματος, το οποίο τείνει να είναι ένα κοινό πρόβλημα το φθινόπωρο.

Η χρήση μάσκες μαλλιών βαθιάς περιποίησης είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να ενυδατώσετε τις μαλλιά σας. Αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε ακόμη Μαλλιά ΧΩΡΙΣ Κομμωτήριο: 8 Συμβουλές για Υγιή, Λαμπερά και Μεταξένια Μαλλιά Χωρίς να Πάτε καν

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρησιμοποιήστε θερμοπροστατευτικά

Δεδομένου ότι ο κρύος καιρός ξηράνει τα μαλλιά, θα πρέπει να φροντίζετε να δίνετε λίγη επιπλέον φροντίδα στις μπούκλες σας όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling. Τα πιστολάκια, οι ισιωτικές και τα σίδερα για μπούκλες μπορούν όλα να προκαλέσουν ζημιά λόγω θερμότητας.

Για να μην σπάσουν τα μαλλιά σας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε θερμοπροστατευτικό κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο styling.

Κόψτε τα μαλλιά σας όταν τελειώσει το καλοκαίρι

Μόλις τελειώσει το καλοκαίρι, είναι η ιδανική εποχή για να κουρευτείτε επειδή τα μαλλιά σας είναι πιθανώς κατεστραμμένα από τον ήλιο, το χλώριο της πισίνας και τη ζέστη.

Σκεφτείτε να κάνετε μια θεραπεία κερατίνης

Ίσως πρεπει να σκεφτείτε να προσθέσετε θεραπείες κερατίνης στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας για το φθινόπωρο. Δεδομένου ότι ο δροσερός καιρός τείνει να στερεί από τα μαλλιά τη φυσική τους υγρασία, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να προγραμματίσετε μια θεραπεία κερατίνης, η οποία τα ενυδατώνει.

Οι θεραπείες κερατίνης βοηθούν να απαλλαγείτε από το φριζάρισμα. Μπορούν επίσης να κάνουν τα μαλλιά ευκολότερα στη διαχείριση, μειώνοντας την ανάγκη για εργαλεία styling.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό

Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, πολλοί κάνετε ζεστό ντους. Όμως είναι σημαντικό να ξεπλύνετε την κρέμα μαλλιών με δροσερό νερό. Ο λόγος είναι ότι βοηθά στη σφράγισή της. Το ζεστό νερό μπορεί επίσης να ξηράνει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα ακόμη πιο επιρρεπή σε φθορά. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Μην ξεχνάτε το τριχωτό της κεφαλής

Ενώ το φθινόπωρο μπορεί να κάνει πολλά στα μαλλιά σας, μπορεί επίσης να ξηράνει το τριχωτό της κεφαλής σας και να προκαλέσει κνησμό και πιτυρίδα.

Τα έλαια μαλλιών και οι ενυδατικές κρέμες μαλλιών μπορούν και τα δύο να βοηθήσουν σε αυτά τα προβλήματα, αλλά ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε φαρμακευτικό σαμπουάν εάν το πρόβλημα ξεφύγει από τον έλεγχο. Μερικοί άνθρωποι επωφελούνται επίσης από τη χρήση ενός υγραντήρα κατά τη διάρκεια της ξηρής ζέστης που προκαλείται από τζάκια και άλλες μορφές θέρμανσης εσωτερικών χώρων.

πηγή φωτό / φώτο

Δείτε επίσης Γιατί Χάνεις τα μαλλιά σου κάθε φθινόπωρο. Τρόποι αντιμετώπισης για να μην χάνετε τις τρίχες σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σκούρες Κηλίδες στο Πρόσωπο: Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς με Μέλι για να Απαλλαγείτε

Σκούρες Κηλίδες στο Πρόσωπο: Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς με Μέλι για να Απαλλαγείτε

Τεστ: Το μονοπάτι που θα επιλέξεις φανερώνει τις μελλοντικές σου επιλογές με βάση την προσωπικότητά σου

Τεστ: Το μονοπάτι που θα επιλέξεις φανερώνει τις μελλοντικές σου επιλογές με βάση την προσωπικότητά σου