Μπορείτε να γράψετε ολόκληρο βιβλίο για το πώς διάσημοι ήρωες επέζησαν στις πιο ακραίες καταστάσεις, για παράδειγμα, ο Ροβινσώνας Κρούσος και ο Ράμπο. Αλλά είναι όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν πραγματικά ασφαλείς και αποτελεσματικές; Αφού παρακολουθήσαμε πολλές ταινίες καταλήξαμε σε όσα πράγματα δεν πρέπει να κάνετε, εάν θέλετε να επιβιώσετε. Τι κάνουμε αν το όχημά μας βυθιστεί στο νερό
Μύθος 1: Η σπηλιά είναι το ιδανικό μέρος για να ανάψετε φωτιά.
Φαίνεται να είναι ασφαλές όμως η φωτιά και η υψηλή θερμοκρασία θα ζεστάνουν τα βράχια με συνέπεια να διασταλούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την πτώση βράχων στο κεφάλι σας. Το μόνο μέρος που πρέπει να ανάψετε φωτιά είναι σε έναν ανοιχτό χώρο.
Μύθος 2: Μπορείτε να φάτε ωμό ψάρι. Οι άνθρωποι τρώνε σούσι.
Το μόνο πράγμα που δεν δείχνουν οι ταινίες είναι μια πιθανή διαταραχή της πέψης που προκαλείται από βακτήρια και μικροοργανισμούς. Επειδή δεν θα έχετε κουτί πρώτων βοηθειών ή ασθενοφόρο στην άγρια φύση, μην ρισκάρετε. Μαγειρέψτε τα ψάρια που έχετε πιάσει πάνω από φωτιά Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για το ωμό αίμα των ζώων.
Μύθος 3: Η παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής εκπομπής σχετικά με την επιβίωση σε ακραίες καταστάσεις θα σας προετοιμάσει για μια πραγματική κατάσταση.
Φυσικά, αυτό δεν ισχύει. Μην ξεχνάτε ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές γίνονται από μια ομάδα δεκάδων ανθρώπων που δεν είναι ποτέ μπροστά στην οθόνη. Συμπεριλαμβανομένων ομάδων διάσωσης που είναι έτοιμες να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Επίσης, υπάρχουν σκηνοθέτες και μοντέρ που είναι έτοιμοι να επεξεργαστούν την ταινία και να κάνουν τα πάντα να φαίνονται όμορφα μετά τη λήψη. Στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ διαφορετικά.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή: απλά πρέπει να επιβιώσετε και να βρείτε ανθρώπους, χωρίς κάμερες, φωτογραφίες και σχόλια στα κοινωνικά μέσα.
Μύθος 4: Το βραστό νερό είναι 100% ασφαλές για κατανάλωση.
Το βράσιμο σκοτώνει μόνο μικρόβια και βακτήρια, αλλά δεν το καθαρίζει από επιβλαβή στοιχεία. Για παράδειγμα, δεν έχει σημασία πόση ώρα θα βράζετε λασπωμένο νερό. Δεν θα είναι ποτέ πόσιμο. Έτσι, πριν το βράσετε, φιλτράρετε το νερό μέσω ενός καθαρού υφάσματος (όπως μια πετσέτα ή ένα πουκάμισο) και αφήστε το έως ότου η λάσπη και η βρωμιά να κατακαθίσει στο κάτω μέρος.
Δείτε ακόμη Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς; Ποια τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε;
Μύθος 5: Εάν χαθείτε, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα ποτάμι και αργά ή γρήγορα, θα βρείτε ανθρώπους.
Ακριβώς – “αργά ή γρήγορα” είναι οι βασικές λέξεις εδώ. Φυσικά, οι άνθρωποι κατοικούν κοντά σε ποτάμια επειδή χρειάζονται νερό, αλλά … Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες προτού συναντήσετε οποιονδήποτε οικισμό (απλώς δείτε έναν χάρτη της Σιβηρίας και της Άπω Ανατολής). Και πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είστε ζεστοί και ασφαλείς.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρώτος κανόνας είναι: Εάν χαθείτε, μείνετε εκεί που βρίσκεστε. Αυτό είναι το σημείο που η ομάδα διάσωσης θα σας αναζητήσει πρώτα.
Μύθος 6: Τα βρεγμένα ρούχα είναι πάντα καλύτερα από ό, τι χωρίς ρούχα.
Όχι πάντα. Για παράδειγμα, εάν η θερμοκρασία του αέρα είναι κάτω από το μηδέν και φοράτε βρεγμένα ρούχα θα ξεπαγιάσετε.Το σώμα θα καταλήξει να σπαταλά την ενέργειά του για να θερμαίνει το νερό στα βρεγμένα ρούχα, αντί να θερμαίνει τα εσωτερικά του όργανα.
Μύθος 7: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε μια έρημο είναι να βρείτε μια πηγή νερού.
Όχι. Πρώτον, πρέπει να βρείτε σκιά και να περιμένετε μέχρι το βράδυ αντί να σπαταλάτε τα αποθέματα νερού του σώματός σας. Προσπαθήστε να βρείτε ένα μεγάλο ογκόλιθο και καθίστε στη σκιά του. Αποφύγετε το καυτό έδαφος – είναι καλύτερα να καθίσετε σε ένα δέντρο ή να βάλετε κάτι από κάτω σας. Και μόλις σκοτεινιάσει, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε νερό.
Μύθος 8: Θα πρέπει να εξοικονομήσετε λίγο νερό στην έρημο για αργότερα.
Εάν διψάτε, πρέπει να καθίσετε στη σκιά και να πιείτε. Όταν εκτίθεστε στο ηλιακό φως και καταστέλλετε την ανάγκη να πιείτε, μπορεί να πάθετε θερμοπληξία και να χάσετε τη συνείδησή σας. Και ειρωνικά, θα έχετε ακόμα λίγο νερό μαζί σας, αλλά δεν θα μπορείτε να το πιείτε.
πηγή φωτογραφιών: brightside
Δείτε επίσης Φτιάξτε μόνοι σας μία ζώνη επιβιώσης απο κορδόνι!