in , , ,

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Βρώμη Καθημερινά

καθημερινή κατανάλωση βρώμης,βρώμη οφέλη,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας
Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Βρώμη Καθημερινά

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Οι διατροφολόγοι και οι γιατροί δεν έχουν σταματήσει να συστήνουν τη βρώμη ως το ιδανικό πρωινό καθώς προσφέρει πολλά οφέλη. 5 πεντανόστιμοι τρόποι να μαγειρέψετε τη βρώμη!

Η βρώμη πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, χωρίς ακαθαρσίες και ξένα σωματίδια. Για να διαφοροποιήσετε τη γεύση της προσθέστε φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, κανέλα, κρέμα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών στο μείγμα.

Θα έχετε καλύτερο δέρμα.

© Depositphotos

Η βρώμη είναι ιδανική για τη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων, όπως έκζεμα ή ερεθισμό. Οι μοναδικές ιδιότητές της προέρχονται από την παρουσία μιας μεγάλης ποικιλίας βιταμινών και ιχνοστοιχείων στη σύνθεσή της. Ο ψευδάργυρος βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος και στην απομάκρυνση των τοξινών και άλλων επιβλαβών ενώσεων. Σμικρύνει επίσης αποτελεσματικά τους πόρους και έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη διατροφή και τον κορεσμό της υγρασίας στα κύτταρα του δέρματος. Το μαγγάνιο αφαιρεί το πρήξιμο και τη φλεγμονή και επίσης προάγει την ταχεία επούλωση του δέρματος μετά από πληγές, μώλωπες, εγκαύματα και άλλους μικροτραυματισμούς. Το μαγνήσιο ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και παρέχει σημαντική ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Οι μύες θα λάβουν περισσότερη πρωτεΐνη.

© Shuttersock, © Shuttersock

Μια μερίδα ή περίπου 8 κουταλιές της σούπας βρώμη, προφέρει στο σώμα το 15% της συνιστάμενης ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης. Επίσης, βιταμίνη Ε, αντιοξειδωτικά και γλουταμίνη, τα οποία βοηθούν στην ταχύτερη αναγέννηση των μυϊκών ινών.

Υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών.

© Depositphotos

Η βρώμη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά – ένα από αυτά είναι τα Avenanthramides – που βοηθούν στον κνησμό, τη φλεγμονή και την αρτηριακή πίεση. Περιέχουν βήτα-γλυκάνη, η οποία μειώνει το σάκχαρο στο αίμα. Η επίδρασή τους ενισχύεται με την παρουσία βιταμίνης C. Δεν είναι εντελώς τυχαίο το πρωινό να συνδυάζει χυμό πορτοκάλι με βρώμη.

Θα είστε γεμάτοι ενέργεια.

© Depositphotos, © Depositphotos

Η βρώμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και παρέχει περισσότερη ενέργεια στο σώμα. Συνιστάται η κατανάλωση ελαφρώς ξηρής βρώμης, καθώς θα αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποφεύγοντας την ανάγκη για άλλες τροφές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ εάν Πλύνετε τα Μαλλιά σας με Βρώμη

Θα χάσετε βάρος.

© Depositphotos

Η καθημερινή κατανάλωση βρώμης βοηθά στη βελτίωση του μεταβολισμού, επιταχύνοντας την απώλεια βάρους. Το πρωινό με βρώμη για μεγάλο χρονικό διάστημα βοηθά στην αποφυγή υπερβολικής πρόσληψης θερμίδων.

Οι αργοί υδατάνθρακες στη βρώμη ρυθμίζουν την όρεξη και το άγχος και διατηρούν τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα θρεπτικά συστατικά στη βρώμη όχι μόνο επιταχύνουν το μεταβολισμό, αλλά επίσης εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους και τοξινών στο σώμα και εμποδίζουν την υπερκατανάλωση τροφής.

Μείωση χοληστερόλης.

© Depositphotos, © Shutterstock

Η βρώμη περιέχει μια ίνα που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη, η οποία βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στο σώμα. Λόγω του λινολεϊκού οξέος και των διαλυτών ινών που περιέχονται στη βρώμη, βοηθά στη μείωση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων και της κακής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά «καθαρίζουν» τα υπολείμματα λίπους από τα τοιχώματα των αρτηριών και προστατεύουν από την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών όπως η αθηροσκλήρωση, η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό.

Μείωση του κίνδυνου καρδιακών παθήσεων.

© Depositphotos, © Depositphotos

Η βρώμη είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και υποστηρίζει τα καρδιακά κύτταρα και το κυκλοφορικό σύστημα. Χάρη στα αντιοξειδωτικά της, μειώνεται η πιθανότητα βλάβης στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων από τις ελεύθερες ρίζες.

Απαλλαγή από πεπτικά προβλήματα.

© Depositphotos, © Depositphotos

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση φυτικών ινών καθημερινά – 25 έως 35 γραμμάρια – αφού είναι ιδανικές για καλή πέψη. Μια μικρή μόνο μερίδα βρώμης περιέχει το 1/5 της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης ινών, οι οποίες βοηθούν στη σωστή λειτουργία των εντέρων.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

11 Τροφές που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινές από όσο Νομίζατε

11 Τροφές που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινές από όσο Νομίζατε

Σάρον Στόουν,κόλπα διασημοτήτων,κόλπα μόδας,lifestyle,συμβουλές μόδας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

10 Κόλπα Μόδας που Βοηθούν τη Σάρον Στόουν να Παραμείνει Είδωλο Ομορφιάς στα 64 της