in , , , , , ,

11 Τροφές που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινές από όσο Νομίζατε

11 Τροφές που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινές από όσο Νομίζατε
11 Τροφές που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινές από όσο Νομίζατε

Είναι αρκετά δύσκολο να προσπαθείτε να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και να τρώτε σωστά, και η παραπληροφόρηση σχετικά με την υγεία και τη διατροφή μπορεί να σας δώσει έναν ακόμη λόγο να ανησυχείτε. Υπάρχουν μερικές δημοφιλείς τροφές που μπορεί να μην είναι τόσο υγιεινές όσο νομίζατε. 12 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε για Καλύτερο και Υγιέστερο Δέρμα

Λεμονόνερο

© Shutterstock.com

Λόγω της οξύτητάς του, το λεμόνι μπορεί να επιδεινώσει την παλινδρόμηση οξέος, μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα. Το όξινο υγρό, όπως το νερό με λεμόνι, μπορεί επίσης να βλάψει το σμάλτο των δοντιών. Οι οδοντίατροι συνιστούν να χρησιμοποιείτε καλαμάκι όταν πίνετε νερό με λεμόνι και μετά να ξεπλένετε το στόμα σας.

Τσάι

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Το τσάι μπορεί να επηρεάσει το χρώμα του σμάλτου των δοντιών. Επειδή περιέχει περισσότερη τανίνη από τον καφέ, είναι ακόμη πιο πιθανό να προκαλέσει μακροχρόνιο αποχρωματισμό. Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού μετά από ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λεκέδων.

Αποξηραμένα φρούτα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι αντικαθιστούν τα γλυκά με αποξηραμένα φρούτα, αλλά αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά επικίνδυνο για τα δόντια. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν συχνά τεχνητές χρωστικές τροφίμων για να κάνουν τα αποξηραμένα φρούτα πιο ελκυστικά και αυτές μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια σας. Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί επίσης να μειώσουν τη φυσική έκκριση σάλιου στο στόμα. Επειδή το σάλιο βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στοματικής υγείας.

Σιρόπι αγαύης

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τη ζάχαρη και χρησιμοποιούν φυσικά γλυκαντικά. Αλλά το σιρόπι αγαύης είναι ένα εξαιρετικά επεξεργασμένο σιρόπι και έχει επικίνδυνα υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη. Αυτό μπορεί να βλάψει το συκώτι επειδή μετατρέπει τη φρουκτόζη σε λίπος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει λιπώδη ηπατική νόσο.

Τροφές με λίγες θερμίδες

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Περισσότερο από το 80% των ανθρώπων ξαναπαίρνουν βάρος μόλις σταματήσουν τη δίαιτά τους και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι φταίνε οι τροφές με λίγες θερμίδες. Εάν λαμβάνετε τακτικά λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας, προκαλείται επιβράδυνση του μεταβολισμού σας. Επειδή αυτές οι δίαιτες είναι συνήθως χαμηλές σε πρωτεΐνη, επηρεάζουν τον μυϊκό ιστό σας. Αντί να περιορίσετε τις θερμίδες, οι γιατροί συνιστούν να τρώτε αρκετή πρωτεΐνη και να προσθέτετε ασκήσεις αντίστασης στη ρουτίνα άσκησή σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 8 «Υγιεινές» Τροφές που Μπορεί να Γίνουν Επιβλαβείς

Σκόνη πρωτεΐνης

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Αν και είναι αλήθεια ότι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη δύναμη των μυών και του σώματός σας, το να προσθέσετε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά σας βασίζεται στο μάρκετινγκ. Εάν έχετε μια υγιεινή διατροφή, λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη από τα γεύματά σας. Αλλά η πρωτεΐνη με τη μορφή συμπληρωμάτων μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μπορεί να προκαλέσει πεπτική δυσφορία εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη και υπάρχει πολύ μικρή έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της.

Πράσινος χυμός

© Depositphotos.com, © Unsplash.com

Ο πράσινος χυμός είναι μια διατροφική τάση εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν προσφέρει τόσα οφέλη για την υγεία όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Οι χυμοί περιέχουν πολύ λίγες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή πέψη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Τροφές με λίγούς υδατάνθρακες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ειδικοί προτρέπουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων. Η μείωσή τους μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά η μη λήψη αρκετών μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο.

Λάδι καρύδας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Παρόλο που το λάδι καρύδας έχει πολλές μοναδικές ιδιότητες, είναι καλύτερο να το θεωρήσετε μια περιστασιακή απόλαυση. Τείνει να αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Προϊόντα χωρίς γλουτένη

© Unsplash.com, © Depositphotos.com

Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι απαραίτητη για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη, αλλά η οικειοθελή μετάβαση σε αυτήν μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Πολλά τρόφιμα χωρίς γλουτένη είναι πλούσια σε θερμίδες και ζάχαρη. Υπάρχουν επίσης πολλές υγιεινές τροφές με γλουτένη που μπορούν να δώσουν στο σώμα σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Σκέτο πλιγούρι

© shutterstock.com, © EggMcF****n / Reddit

Το απλό πλιγούρι βρώμης μπορεί να φαίνεται καλή επιλογή. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Ωστόσο, προσθέτοντας μια κουταλιά φυστικοβούτυρο ή μερικά αμύγδαλα όχι μόνο θα το κάνετε πιο θρεπτικό, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο.

Δείτε επίσης 10 Όξινες Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Σώμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη

15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη

καθημερινή κατανάλωση βρώμης,βρώμη οφέλη,συμβουλές διατροφής,διατροφή,υγεία,συμβουλές υγείας

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Βρώμη Καθημερινά