in , , , , ,

12 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε για Καλύτερο και Υγιέστερο Δέρμα

τροφές για υγιές δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές διατροφής,διατροφή
12 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε για Καλύτερο και Υγιέστερο Δέρμα

Το δέρμα έχει πολλές λειτουργίες. Μας προστατεύει από τα μικρόβια, διατηρεί την ισορροπία του νερού και μειώνει τις επιπτώσεις της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία. Υπάρχουν μερικές τροφές που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή σας για καλύτερο και υγιέστερο δέρμα. 10 Σούπερ Τροφές για Ομορφότερη Επιδερμίδα

Κολοκύθα

© DUANGJAN J/Shutterstock.com

Η κολοκύθα είναι γεμάτη από ένζυμα φρούτων, ψευδάργυρο και άλφα-υδροξυοξέα (AHAs), τα οποία βρίσκονται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Μπορεί να μαλακώσει το δέρμα και να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του δέρματος το οποίο τείνει να είναι λίγο πιο όξινο. Όταν τρώτε κολοκύθα, ο ψευδάργυρος βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής φυσικών ελαίων. Περιέχει επίσης βιταμίνη C και καροτενοειδή, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βλάβες από τις ακτίνες UV.

Γλυκοπατάτα

© enomancr/Reddit

Οι γλυκοπατάτες περιέχουν βήτα-καροτίνη. Όταν βρίσκεται στο σώμα, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Το παράγωγό της χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και είναι κοινώς γνωστό ως ρετινόλη. Η ρετινόλη βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων. Η βιταμίνη Α δρα ως φραγμός του δέρματος κατά των δυσχρωμιών, των φλεγμονών και των φραγμένων πόρων.

Παπάγια

© Yanya/Shutterstock.com

Η παπάγια είναι γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Περιέχει βιταμίνες Α, C και Κ, βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος, του καλίου, του μαγνησίου και του ασβεστίου.

Κινόα

© NatureFriend / Pixabay, © SFcrooner / Pixabay

Η κινόα περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών. Ένα φλιτζάνι έχει μεταξύ 17-27 γραμμάρια φυτικών ινών. Η συχνή κατανάλωσή της αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιο καθαρό δέρμα και λιγότερα μαύρα στίγματα.

Λιπαρά ψάρια

© TanyaLovus/Shutterstock.com

Ψάρια όπως η ρέγκα, οι σαρδέλες και ο σολομός έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει το δέρμα από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και τις φλεγμονές. Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μπορεί επίσης να μειώσει τη ζημιά από την υπεριώδη ακτινοβολία, να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονωδών συμπτωμάτων και να κάνει το δέρμα λιγότερο αντιδραστικό στις ακτίνες UV.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ντομάτες

© PasgettiMonster/Reddit

Οι ντομάτες περιέχουν βιταμίνη C και καροτενοειδή, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου. Έχουν αποδειχθεί ότι προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων.

Η υψηλή ποσότητα καροτενοειδών είναι ιδανική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Ο συνδυασμός τροφών πλούσιων σε καροτενοειδή με μια πηγή λίπους, όπως το ελαιόλαδο, βοηθά στην απορρόφηση των καροτενοειδών.

Δείτε ακόμη 17 Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανική Επιδερμίδα

Αβοκάντο

© HarrisonRyeGraham/Reddit

Τα αβοκάντο περιέχουν υγιή λίπη, βιταμίνη Ε και C. Τα υγιή λίπη βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό. Η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από την οξειδωτική βλάβη και φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C. Περιέχει επίσης ενώσεις που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από τον ήλιο.

Καρύδια

© STEKLO/Shutterstock.com

Τα καρύδια περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα, ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ψευδάργυρο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του φραγμού του δέρματος, βοηθά στην επούλωση των πληγών και καταπολεμά τα βακτήρια και τις φλεγμονές. Τα ωμέγα λιπαρά οξέα βρίσκονται σε ισορροπημένη αναλογία για να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Μπρόκολο

East News

Το μπρόκολο είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα. Έχει ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, λουτεΐνη, η οποία είναι καροτίνη, μια ένωση που ονομάζεται σουλφοραφάνη και βιταμίνη C.

Η λουτεΐνη βοηθά στην προστασία από την οξειδωτική βλάβη. Η σουλφοραφάνη μπορεί να προστατεύσει από τις βλάβες από τον ήλιο και να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου.

Σόγια

© Allybally4b / Pixabay

Η σόγια περιέχει ένα είδος φυτικής ένωσης που μπορεί να μιμηθεί ή να μπλοκάρει τα οιστρογόνα στο σώμα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ξηρότητα του δέρματος και αυξάνει το κολλαγόνο, με αποτέλεσμα ένα δυνατό, λείο δέρμα. Επίσης προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Κόκκινα σταφύλια

© foekus323/Reddit

Τα κόκκινα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, μια ένωση που θεωρείται ότι μειώνει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να επιβραδύνει την παραγωγή επιβλαβών ελεύθερων ριζών. Αυτό καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης.

Κουνουπίδι

© Marina Demeshko/Shutterstock.com

Το κουνουπίδι περιέχει ένα ισχυρό αμινοξύ που ονομάζεται ιστιδίνη. Τα μαύρα στίγματα μπορεί να επιδεινωθούν όταν εκτίθενται σε πολύ ήλιο, αλλά αυτό το αμινοξύ μπορεί να αποτρέψει τις επιβλαβείς ακτίνες UV να καταστρέψουν το δέρμα. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνες Β6, C και Κ, φολικό οξύ, φώσφορο και μαγνήσιο.

Δείτε επίσης 7 Τροφές που Μπορεί να Γίνουν ΤΟΞΙΚΕΣ για το Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

30 εσωτερικού χώρου που είναι σχεδόν αδύνατο να τα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ

30 εσωτερικού χώρου που είναι σχεδόν αδύνατο να τα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ

Αυτό το Τεστ είναι 85 ετών. Αν το περάσεις, είσαι ιδιοφυΐα

Αυτό το Τεστ είναι 85 ετών. Αν το περάσεις, είσαι ιδιοφυΐα