in , , ,

30 εσωτερικού χώρου που είναι σχεδόν αδύνατο να τα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ

30 εσωτερικού χώρου που είναι σχεδόν αδύνατο να τα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ
30 εσωτερικού χώρου που είναι σχεδόν αδύνατο να τα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ

Υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που είναι δύσκολο να χαλάσουν και είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλετε να προσθέσετε λίγο πράσινο στο σπίτι σας. Μην σας ξεγελάει η λεπτή τους εμφάνιση, είναι πολύ πιο ανθεκτικά από όσο νομίζετε. Μερικά από αυτά μπορούν να αντέξουν ακόμη και αν τα παραμελήσετε.

Ανεξάρτητα από το αν ασχολείστε με την κηπουρική ή όχι, το να τοποθετήσετε φυτά στο σπίτι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να φρεσκάρετε τον χώρο σας και ειδικά την κουζίνα σας, όπου είναι ένας χώρος που περνάμε αρκετές ώρες όλοι μαζί. Εκτός από το ότι είναι όμορφο και ενισχύει την αισθητική του σπιτιού σας, υπάρχει κάτι στα φυτά που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα.

Δεν είναι περίεργο γιατί πολλοί άνθρωποι θέλουν να γεμίσουν τα σπίτια και τα γραφεία τους με λαχταριστά πράσινα φύλλα. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τύποι φυτών εσωτερικού χώρου που μπορούν να γεμίσουν το σπίτι σας και απαιτούν λίγη δουλειά για να διατηρηθούν.

Αν και το να αφιερώνετε χρόνο για να φροντίζετε ένα φυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, καταλαβαίνουμε ότι είναι εύκολο να ξεχάσετε να δώσετε στο φυτό σας την κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται. Γι’ αυτό μοιραζόμαστε μερικά από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται καθόλου ιδιαίτερη προσοχή.

29+1 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου ανθεκτικά σε όλες τις συνθήκες

Αρχικά, θα πρέπει να αξιολογήσετε τον χώρο σας: είναι ένα δωμάτιο που δέχεται άμεσο ηλιακό φως, έμμεσο ηλιακό φως ή παραμένει σκιερό; Φυτά όπως η γιούκα, ο φοίνικας αλογοουράς και ο νεφρίτης αγαπούν ένα ηλιόλουστο δωμάτιο, ενώ άλλα είδη όπως ο πόθος, τα φυτά προσευχής και η δράκαινα προτιμούν πιο σκιερές περιοχές.

Εάν προτιμάτε να είστε στην ασφαλή πλευρά και ψάχνετε για μια εγκατάσταση μηδενικής συντήρησης, τότε τα τεχνητά φυτά είναι για εσάς. Ωστόσο, αν θέλετε να δώσετε μια ευκαιρία σε ζωντανά φυτά, δείτε την απίθανη λίστα μας για τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε την καλύτερη συλλογή από τα ανθεκτικότερα και ομορφότερα φυτά εσωτερικού χώρου που τα περισσότερα από αυτά αντέχουν και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

1. Φυτό Πάντλ

φυτό παντλ
Photo: Etsy

Το φυτό “κουπιών” (Paddle Plant) είναι ένα τολμηρό παχύφυτο που έχει μεγάλα, στρογγυλά φύλλα με ροζ άκρες. Αυτά τα φυτά τα ευνοούν το έντονο φως, ώστε να μπορείτε να το αφήνετε να στέκεται ακριβώς σε ένα ηλιόλουστο περβάζι ή σε ένα παράθυρο με αρκετό φως. Σε αυτά τα φυτά αρέσει επίσης να είναι πιο στεγνά, οπότε μην ανησυχείτε αν ξεχνάτε να ποτίζετε, μπορούν να το αντέξουν!

2. Lady Πάλμ

φυτό Lady Palm


Το να έχετε μια απίθανη Lady Palm στο σπίτι σας είναι πάντα μια ωραία προσθήκη και μια εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε. Σε αντίθεση με άλλους τύπους φυτών Palms, αυτό είναι πιο εύκολο στη φροντίδα και χρειάζεται μόνο έμμεσο ηλιακό φως.

3. String of Pearls

String of Pearls φυτο


Προσθέστε αυτό το μικρό μοναδικό φυτό για τον εσωτερικό σας χώρο σε ένα ράφι και παρακολουθήστε το να μεγαλώνει. Βεβαιωθείτε ότι το τοποθετείτε σε έντονο, έμμεσο ηλιακό φως και νερό κάθε μία έως δύο εβδομάδες.

4. Albuca Frizzle Sizzle

Αλμπούκα Φρίζλ Σίζλ


Tο Αλμπούκα Φρίζλ Σίζλ είναι ένα ιδιόρρυθμο και διασκεδαστικό φυτό που πρέπει να το διατηρήσετε! Είναι εύκολο στη φροντίδα του και όταν ανθίζει αναδύει γλυκά αρώματα σαν βανίλια.

5. Peperomia (Πεπερομία)

πεπερομία φυτό


Aυτά τα πολύχρωμα φυτά μεγαλώνουν υπέροχα σε εσωτερικούς χώρους. Επίσης, συγκρατούν νερό στους μίσχους και τα φύλλα τους, με αποτέλεσμα να είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Όταν ποτίζετε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε το νερό και ελέγξτε εάν το χώμα είναι εντελώς στεγνό μεταξύ ποτισμάτων.

6. Pothos (Πόθος)

ποθος φυτο


Το φυτό Πόθος έχει κερδίσει το παρατσούκλι “διαβόλου κισσός” για την ικανότητά του να αντέχει σε σχεδόν στις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς και στο ελάχιστο ή και υπερβολικό πότισμα.

7. Agloenema Chinese Evergreen

Agloenema Chinese Evergreen


Αν σας αρέσει το συχότερο πότισμα, ένα εξαιρετικό φυτό είναι ένα αυτό το Αγλαόνεμα κινέζικο αειθαλές. Μπορεί να αντέξει την περίσσεια H2O και διατίθεται σε ένα φάσμα χρωμάτων, όπως πράσινο, ροζ, λευκό και κόκκινο.

8. Jade Plant

νεφρίτης


Το Φυτό νεφρίτης συγκρατεί νερό στα στρογγυλά φύλλα του, έτσι μερικές φορές μπορεί να επιβιώσει περισσότερο από ένα μήνα χωρίς καμία απολύτως προσοχή. Τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο (με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό, κατά προτίμηση) και ποτίστε όταν το χώμα είναι ξηρό.

9. Asparagus Fern

Asparagus Fern


Αυτό το χνουδωτό φυτό (Φυτό Αράχνη) ανέχεται πολύ περισσότερη κατάχρηση από άλλες φτέρες χάρη στο γεγονός ότι τεχνικά δεν είναι φτέρη. Το Asparagus setaceus προσαρμόζεται τόσο σε φωτεινά σημεία όσο και σε πιο σκοτεινές γωνίες. Διατηρήστε το έδαφος υγρό και θα ευδοκιμήσει.

10. Chinese Money Plant

Πιλέα πεπερομιοδές


Το Πιλέα πεπερομιοδές αναπτύσσεται καλύτερα σε σκιερό σημείο (ή χειμερινό περβάζι) με εβδομαδιαίο πότισμα. Μπορείτε να ξαναφυτέψετε τις παραφυάδες που φυτρώνουν από τη βάση του στελέχους και να τις κάνετε δώρο.

Έχει σαρκώδη, στρογγυλά, λεία και πράσινα φύλλα μεσαίου μεγέθους σε μακριούς μίσχους. Αν θέλετε ένα μοντέρνο και κομψό φυτό εσωτερικού χώρου, τότε σίγουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ταιριάζει σε κάθε minimal διακόσμηση εσωτερικού χώρου ενώ θεωρείται ότι φέρνει καλοτυχία.

11. Yucca

γιούκα φυτο


Η συνταγή για ένα χαρούμενο φυτό γιούκα είναι εύκολη. Ηλιος, ήλιος και περισσότερος ήλιος. Στην πολύ παγωνιά είναι ευαίσθητο και λόγω κρύου υπάρχει περίπτωση να εμφανίσει καφετί κηλίδες πάνω στα φύλλα του.

Το φυτό γιούκα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στο χώμα, αρκεί να υπάρχει πάρα πολύ καλή αποστράγγιση.

12. Air Plant

αερόφυτο ή air plant


«Απλώς βυθίστε τα στο νερό για περίπου δύο ή τρεις ώρες κάθε 10 ημέρες περίπου». Το τροπικό στυλ έχει κατακτήσει τις ωραιότερες συλλογές Τέχνης και να έχει… μετοικίσει στα πιο cool σπίτια.

13. Spider Plant

φυτο αράχνη


Τι καλύτερο από ένα φυτό αράχνη; Οι ταχέως αναπτυσσόμενοι βλαστοί παράγουν μικρά “μωρά” που μπορείτε να τα επαναφυτέψετε σε γλάστρα για πρόσθετο πράσινο σε άλλο μέροςς του σπιτιού. Απλώς τοποθετήστε τα σε καλά φωτισμένα σημεία και μην ξεχνάτε το εβδομαδιαίο πότισμα.

14. Peace Lily

σπαθίφυλλο


Για καλύτερα αποτελέσματα τα σπαθίφυλλα, απαιτούν μια τοποθεσία που έχει έξι έως οκτώ ώρες τουλάχιστον φως, έμμεσο ηλιακό φως και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το σπαθίφυλλο είναι σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα και εκπληκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.

15. Aloe Vera

αλόη


Το φυτό της αλόης βέρα είναι ένα εύκολο, ελκυστικό παχύφυτο που αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους. Τα φυτά της αλόης βέρα είναι επίσης χρήσιμα, καθώς ο χυμός από τα φύλλα τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τον πόνο από γρατζουνιές και εγκαύματα όταν εφαρμόζεται τοπικά.

16. English Ivy

αγγλικός κισσός


Ο αγγλικός κισσός (Hedera helix) είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό. Κατατάσσεται επίσης ως ξυλώδες αμπέλι. Ο αγγλικός κισσός μπορεί να λειτουργήσει ως εδαφοκάλυψη, να απλώνεται οριζόντια και να φτάνει τις 8 ίντσες σε ύψος. Είναι όμως και “ορειβάτης”, λόγω των εναέριων ριζών του, που του επιτρέπουν να σκαρφαλώνει στα 80 πόδια ύψος.

17. Dragon Tree

Dragon Tree ή φυτό δράκαινα


Το φυτό Δράκαινα ή Dracaena marginata, ευρύτερα γνωστό ως δέντρο δράκου, είναι ένα ελκυστικό φυτό με πράσινα φύλλα που μοιάζουν με σπαθί, με κόκκινες άκρες. Εγγενές στη Μαδαγασκάρη, το εντυπωσιακό αγκαθωτό δέντρο είναι γνωστό ως εξαιρετικό φυτό εισόδου για οικιακούς κηπουρούς, είναι εύκολο στη φροντίδα του, ανθεκτικό στην ξηρασία και σχεδόν άφθαρτο.

18.Calathea Ornata

καλαθέα


Η Καλαθέα Ορνάτα (ονομάζεται επίσης φυτό Calathea Pinstripe ή Pinstripe) είναι ένα όμορφο φυτό με ροζ ρίγες στα μεγάλα πράσινα φύλλα του. Μπορεί όμως να είναι όμορφο, αλλά μπορεί να είναι και ένα ιδιότροπο φυτό και δύσκολο να το φροντίσεις μερικές φορές.

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που έχει δώσει απίθανη μάχη για να κρατήσει ένα Calathea υγιές, πόσο μάλλον ζωντανό. Όλες οι Καλαθέες είναι λάτρεις της υγρασίας. Επομένως, αυτό είναι ένα υπέροχο φυτό για να έχετε εάν είστε γενικά άτομο που ποτίζει άλλα φυτά. Όταν ποτίζετε αυτό το φυτό, θα πρέπει να φροντίσετε να απαλλαγείτε από το υπερβολικό νερό.

19. Rubber Plant

φίκος


Οι φίκοι ή διαφορετικά Rubber Plants μπορούν να έχουν ύψος πάνω από 30 μέτρα στην πατρίδα τους την Ασία. Το τακτικό κλάδεμα θα κρατήσει υπό έλεγχο τη διακοσμητική ποικιλία σας. Ανέχεται το έντονο άμεσο φως, αλλά τοποθετήστε το σε ένα ελαφρώς πιο σκιερό σημείο. Ποτίστε όταν το χώμα έχει στεγνώσει, περίπου κάθε εβδομάδα.

20. Bromeliad

Βρωμέλια


Όπως ο ανανάς, έτσι και η βρωμέλια ανήκει στην οικογένεια των bromeliaceae. Παράγει πλαϊνούς βλαστούς που θα αντικαταστήσουν το αρχικό φυτό. Η αγαπημένη του θερμοκρασία είναι γύρω στους 21 βαθμούς, «που το κάνει φιλικό στο σπίτι». Κρατήστε το μακριά από κρύα ρεύματα.

21. Kalanchoe

καλανχόη


Η Kalanchoe ή Καλανχόη θέλει ελάχιστη φροντίδα. Αυτό το παχύφυτο συγκρατεί το νερό, αναπτύσσει πολύχρωμα λουλούδια σε σχήμα καμπάνας και αντέχει σε ξηρά κλίματα και εναλλαγές θερμοκρασίας.

22. Ponytail Palm

μπουκαρνέα


Επίσημα ονομάζεται Μπουκαρνέα (Beaucarnea recurvata), αναπτύσσεται αργά και της αρέσει ένα ηλιόλουστο παράθυρο.

Η Μπουκαρνέα είναι σίγουρα η ιδανική επιλογή καθώς και μια πραγματικά εξαιρετική λύση για το γραφείο και το σπίτι. Χρόνια μετά, η μπουκαρνέα μπορεί να γίνει ψηλώσει σημαντικά και να μοιάζει με μικρή ιτιά.

23. Phalaenopsis Orchid

ορχιδέα φαλαίνοψις


Ιθαγενής στις τροπικές ασιατικές χώρες, η ορχιδέα φαλαίνοψις προτιμά χαμηλό φωτισμό και πιο υγρά κλίματα, αλλά είναι πιο εύκολη από ό,τι υποδηλώνουν οι επιδεικτικές ανθοφορίες. Γενικότερα προσπαθήστε να αποφύγετε την απευθείας έκθεση της στον ήλιο, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού.

θα είναι ευτυχισμένη αρκεί να μπαίνει φως από ένα παράθυρο. Σχετικά με το πότισμα της, τους μήνες του καλοκαιριού την ποτίζετε μια φορά κάθε εβδομάδα και τον χειμώνα κάθε 10 με 15 ημέρες.

24. Philodendron

φυλλόδεντρο


Υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε για τα φιλόδεντρα. Το όνομά τους προέρχεται κυριολεκτικά από τις ελληνικές λέξεις philo- (που σημαίνει «αγάπη») και dendron (που σημαίνει «δέντρο»). Τα περισσότερα είδη αντέχουν τις σκοτεινές γωνίες καθώς και το αραιό πότισμα. Μην γεμίζετε το ποτιστήρι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

25. Crown of Thorns

αγκάθινο στεφάνι


Το Crown of Thorns, γνωστό και ως αγκάθινο στεφάνι, είναι ένα ανθοφόρο φυτό εγγενές στη Μαδαγασκάρη, που εισήχθη στη Γαλλία στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα από τον βαρόνο Pierre Bernard Milius, τότε κυβερνήτη της Réunion, μιας περιοχής στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό. Το στέμμα από αγκάθια ή αγκάθινο στεφάνι είναι μέρος της οικογένειας των σπαργάνων, ή Euphorbiaceae, που περιέχει πολλά διαφορετικά είδη χυμωδών φυτών.

Το Crown of Thorns είναι χαμηλής συντήρησης, προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να ευδοκιμήσει ως φυτό εσωτερικού χώρου.

26. Christmas Cactus

κάκτος των χριστουγέννων ή υπομονή


Ο χριστουγεννιάτικος κάκτος ή διαφορετικά “Υπομονή” είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου. Όταν ανθίζουν, παράγουν πολύχρωμα, σωληνοειδή άνθη σε ροζ ή λιλά χρώματα. Τα όμορφα λουλούδια τους, ο μεγάλος χρόνος ανθοφορίας και οι εύκολες απαιτήσεις φροντίδας τα κάνουν ένα υπέροχο φυτό.

Σε αντίθεση με άλλους κάκτους, ο χριστουγεννιάτικος κάκτος (Schlumbergera x buckleyi) και οι συγγενείς του δεν ζουν σε ζεστά, άνυδρα περιβάλλοντα όπως ερήμους ή πεδιάδες. Στην πραγματικότητα, αυτά τα επιφυτικά παχύφυτα είναι εγγενή στα τροπικά δάση της νότιας Βραζιλίας, όπου αναπτύσσονται σε κλαδιά δέντρων και απορροφούν την υψηλή υγρασία, το διακεκομμένο φως του ήλιου και τις ζεστές θερμοκρασίες.

27. ZZ Plant

Ο Ζαμιοκούλκας ή ζάμια


Ο Ζαμιοκούλκας ή ζάμια είναι ένα φυτό με ριζώματα που είναι θα σας δώσει πραγματική χαρά με το να το μεγαλώνεις. Tο πόσο γρήγορα θα αναπτυχθεί θα εξαρτηθεί από το πόσο ηλιακό φως παίρνει το φυτό (μην επιτρέπετε στο φυτό να κάθεται στο άμεσο ηλιακό φως).

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω το φυτό ανέχεται χαμηλό φωτισμό, έντονο φως και διαφορετικά επίπεδα ποτίσματος. Ωστόσο, το πότισμα εξαρτάται από το πόσο φως λαμβάνει (δηλαδή, λιγότερο φως = λιγότερο νερό και περισσότερο φως = περισσότερο νερό).

28. Snake Plant

Σανσιβέρια ή Γλώσσα της πεθεράς


Το φυτό φιδιού ή Σανσιβέρια ή Γλώσσα της πεθεράς, είναι ιδανική επιλογή για αρχάριους κηπουρούς γιατί είναι δύσκολο να σκοτωθεί. Είναι υπέροχο σε γλάστρα και αναπτύσσεται εύκολα παντού. Το φυτό φιδιού ευδοκιμεί σε ζεστό καιρό. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αλλά είναι ευαίσθητο σε υπερβολικό πότισμα που οδηγεί σε σήψη των ριζών. Ποτίστε το φυτό μόνο εάν το χώμα είναι ξηρό. Αυτά τα φυτά μπορούν να περάσουν δύο μήνες ανάμεσα στα ποτίσματα τους χειμερινούς μήνες. Τους θερμότερους μήνες, ποτίστε τα κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

29. Schefflera

δέντρο ομπρέλας ή Σεφλέρια,


Αυτός ο αειθαλής θάμνος, γνωστός και ως δέντρο ομπρέλας ή Σεφλέρια, μπορεί να αναπτυχθεί έως και 4.5 μέτρα αν είναι φυτεμένος σε εξωτερικό χώρο, αλλά υπό την επίβλεψη ενός “ξεχασιάρη” κηπουρού θα αναπτυχθεί πιο αργά σε εσωτερικούς χώρους. Όπως πολλά φυτά, μπορεί να είναι ελαφρώς τοξικό.

Κατά προτίμηση τοποθετείται σε φωτεινά σημεία, με έμμεσο φως, αλλά προσαρμόζεται και μέρη με μερική σκιά. Το ανεπαρκές όμως φως μπορεί να προκαλέσει μια κακή ανάπτυξη.

30. Dieffenbachia

Διφενμπάχια


Η Διφενμπάχια είναι όμορφη και μοναδικά εντυπωσιακή. Είναι ένα φυτό με πολυτελή εμφάνιση και τροπικό και σίγουρα άλλη μια εξαιρετική επιλογή για την διακόσμηση του εσωτερικού σας χώρου! Είναι πάρα πολύ εύκολη στην καλλιέργεια της και σίγουρα προτείνεται για καλλιεργητές αρχάριους

Συμπέρασμα

Όλα τα παραπάνω φυτά εσωτερικού χώρου που σας δείξαμε είναι σίγουρα μια απίθανη επιλογή για την διακόσμηση του σπιτιού σας. Ορισμένα θέλουν λίγο περισσότερη φροντίδα και κάποια άλλα είναι σχεδόν άφθαρτα και πάρα πολύ δύσκολο να χαλάσουν. Το τι θα επιλέξετε εσείς σίγουρα έχει να κάνει με την δική σας αντίληψη.

via homeidea

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 19

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

καθρέφτες μπάνιου,έπιπλα μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου

38 Λειτουργικοί και Κομψοί Καθρέφτες Μπάνιου

τροφές για υγιές δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές διατροφής,διατροφή

12 Τροφές που Πρέπει να Τρώτε για Καλύτερο και Υγιέστερο Δέρμα