Κόλπα Κουζίνας: Υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο και να μαγειρεύετε καλύτερα από σεφ. 12 Κόλπα Κουζίνας που δεν θα σας πει κανείς και που Εξοικονομούν Χρόνο
Διατηρήστε τα αυγά φρέσκα.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αν τα αλείψετε με φυτικό λάδι πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
Κόλπα Κουζίνας: Ξεφλουδίστε τα βραστά αυγά πιο γρήγορα.
Σπάστε το τσόφλι κάθε αυγού και βάλτε τα σε κρύο νερό για να κρυώσουν.
Κόλπα Κουζίνας: Εκχυλίστε μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού από ολόκληρο λεμόνι.
Έτσι, δεν χρειάζεται να πετάξετε το λεμόνι αφού χρησιμοποιήσετε λίγες μόνο σταγόνες από το χυμό του. Τρυπήστε το λεμόνι με μια οδοντογλυφίδα και σπρώξτε την. Στη συνέχεια κολλήστε την τρύπα με ταινία και βάλτε το λεμόνι στο ψυγείο.
Κόλπα Κουζίνας: Κάντε πάλι βρώσιμα τα νοτισμένα πατατάκια.
Εάν τα πατατάκια σας έχουν έρθει σε επαφή με υγρό αέρα ή νερό, μην τα πετάξετε αμέσως.
Πάρτε ένα πιάτο. Βάλτε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας και βάλτε τα πατατάκια σας από πάνω.
Μπορείτε επίσης να τα καλύψετε με μια άλλη χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, βάλτε το σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Τα πατατάκια σου είναι και πάλι τραγανά.
Φτιάξτε τέλεια αυγά.
Θα χρειαστείτε ένα δαχτυλίδι από καπάκι βάζου. Το βάζετε σε ένα τηγάνι και σπάτε ένα αυγό μέσα του. Τώρα δεν πρόκειται να απλωθεί σε όλο το τηγάνι, απλά μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε το δαχτυλίδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ροδέλες κρεμμυδιού.
Αποθηκεύστε σωστά τα μπουκάλια.
Χρησιμοποιήστε κλιπ για να στερεώσετε τα μπουκάλια σας οριζόντια στο ψυγείο.
Κρατήστε ντομάτες πάνω από το σάντουιτς σας.
Πρέπει να κόψετε το ζαμπόν σε λεπτές φέτες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τυλίξετε τις ντομάτες σε αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα γλιστρήσουν κάτω από το σάντουιτς σας.
Δείτε ακόμη 5 Κόλπα Κουζίνας που θα Αλλάξουν τη Ζωή σας
Μαγειρέψτε λεπτό ψάρι στη σχάρα.
Απλώς βάλτε το ψάρι σας σε ένα αυτοσχέδιο «χαλί» φτιαγμένο από λεμόνια. Το ψάρι δεν θα κολλήσει στη σχάρα και θα έχει ωραία γεύση λεμονιού.
Κάντε τη μεμβράνη τροφίμων πιο εύκολη στη χρήση.
Όταν προσπαθείτε να τυλίξετε το φαγητό με τη μεμβράνη τροφίμων, συνήθως κουλουριάζεται, κολλάει σε όλα και ούτω καθεξής. Φυλάξτε την στο ψυγείο για να την πιο εύκολη στη χρήση.
Αποθηκεύστε τα μπαχαρικά με βολικό τρόπο.
Χρησιμοποιήστε κουτάκια από καραμελάκια τικ τακ για να αποθηκεύσετε μπαχαρικά. Είναι βολικά, μικρά και είναι εύκολο να ανοιγοκλείνουν.
Παγώστε ένα κομμάτι μπέικον.
Αν έχετε πολύ μπέικον και δεν θέλετε να χαλάσει, παγώστε το. Διπλώστε μια λωρίδα λαδόκολλας σε ένα ακορντεόν για να παγώσετε εύκολα μεμονωμένες φέτες μπέικον και στη συνέχεια βάλτε το στην κατάψυξη.
Διατηρήστε τα χόρτα φρέσκα.
Πλύνετε και στεγνώστε τα χόρτα σας. Βάλτε τα στο κάτω μέρος μιας πλαστικής σακούλας, γεμίστε την με αέρα και δέστε την. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα χόρτα σας πραγματικά πράσινα.
Ακονίστε ένα μαχαίρι.
Εάν δεν έχετε ξύστρα μαχαιριών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κεραμική κούπα. Βάλτε την ανάποδα και σύρετε το μαχαίρι σας προς τα εμπρός αρκετές φορές.
Φυσικά, εάν το μαχαίρι σας είναι ακριβό και υψηλής ποιότητας, είναι καλύτερα να μην το θέσετε σε κίνδυνο και απλώς αγοράστε μια ξύστρα μαχαιριών.
Αποτρέψτε την ολίσθηση της σανίδας κοπής.
Βάλτε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα κάτω από το ξύλο κοπής σας και δεν θα γλιστράει.
Ζεστάνετε το φαγητό σας ομοιόμορφα σε φούρνο μικροκυμάτων.
Για να ζεστάνετε ομοιόμορφα το φαγητό σας, απλώστε το κυκλικά γύρω από την εξωτερική άκρη του πιάτου και αφήστε το κέντρο άδειο.
Δείτε επίσης 9 Κορυφαία Κόλπα Κουζίνας που Πρέπει να Δοκιμάσετε Σήμερα!