Σε ποιον δεν αρέσει να εξοικονομεί χρόνο όταν μαγειρεύει αντί να ξοδεύει ώρες πάνω από την κουζίνα; Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να φτιάξετε γρήγορα ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Απλά πρέπει να γνωρίζετε μερικά χρήσιμα κόλπα για να κάνετε το μαγειρέμα πιο γρήγορο και ευκολότερο. 15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά πραγματικά λειτουργεί! Μουλιάστε τα ζυμαρικά σε νερό σε ένα κλειστό δοχείο και αφήστε τα για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετά από αυτό, μπορείτε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά πολύ γρήγορα σε βραστό νερό ή απλώς να προσθέσετε ζεστή σάλτσα σε αυτά.
Είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσετε ένα μάνγκο και να το κόψετε για σαλάτα.
Προσθέστε 1/2 ή 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 κιλό κρεμμύδια αμέσως αφού ροδίσουν ελαφρώς σε ένα τηγάνι. Μπροστά στα μάτια σας τα κρεμμύδια θα καραμελώσουν και δεν θα καούν.
Σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί γίνεται πιο μαλακό και τρίβεται πιο εύκολα.
Για να αφαιρέσετε ένα κουκούτσι αβοκάντο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι και να είστε πολύ προσεκτικοί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να βάλετε το αβοκάντο σε ένα ξύλο κοπής.
Δείτε επίσης 8 Κόλπα Μαγειρικής που Εξοικονομούν Χρόνο
Χάρη σε αυτό το κόλπο, θα έχετε τέλεια ομοιόμορφες, λεπτές φέτες κρέατος που δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν.
Η γαλοπούλα ή το χοιρινό είναι φαγητά που δεν μαγειρεύονται εύκολα και χρειάζονται πολύ χρόνο αλλά είναι τέλεια για οικογενειακά γεύματα. Τα περισσεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή διαφορετικών πιάτων τις καθημερινές. Φυλάξτε τα στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε σάντουιτς, σαλάτες και σνακ.
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε βούτυρο κοντά σε ένα μάτι κουζίνας για να ζεσταθεί ενώ μαγειρεύετε κάτι άλλο.
Βάλτε τις πατάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες με γυμνά χέρια. Δεν χρειάζεται προσπάθεια λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Ένας άλλος τρόπος είναι να κρατήσετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε έναν ανανά στα 4 και μετά κόψτε το κάθε μισό σε κομμάτια.
Χρησιμοποιήστε ανθρακούχο νερό αντί για νερό για να μαγειρέψετε λαχανικά. Τα διττανθρακικά στο νερό διασπούν τη φυτική κυτταρίνη και επιταχύνουν τη διαδικασία μαγειρέματος. Θα κάνει επίσης τα λαχανικά πιο απαλά διατηρώντας το χρώμα τους φωτεινό.
Δείτε ακόμη 11 Έξυπνα Κόλπα μαγειρικής που θα σας Κάνουν MasterChef
Το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορεί να μοιάζει με σχεδιαστική πρόκληση, αλλά με… Read More
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα