in , , ,

8 Τροφές που Θεραπεύουν το Σώμα και Ενισχύουν την Ψυχική Υγεία

τροφές για σωματική υγεία,τροφές για ψυχική υγεία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
8 Τροφές που Θεραπεύουν το Σώμα και Ενισχύουν την Ψυχική Υγεία

Οι υγιεινές τροφές δεν είναι μόνο υγιεινές για το σώμα αλλά και για το μυαλό. Το μυαλό και το σώμα συνδέονται περισσότερο από όσο νομίζετε. Πρακτικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω του νευρικού συστήματος. Όταν έχετε άγχος, ο εγκέφαλος θα το μεταβιβάσει στο έντερο και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και το επίπεδο ενέργειάς σας. Γι’ αυτό, αν είστε συχνά κυκλοθυμικοί ή νευρικοί, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στην καθημερινή σας διατροφή. Υπάρχουν μερικές τροφές που μπορεί να επηρεάσουν θετικά το σώμα και την ψυχική σας υγεία. 10 Τροφές που Αποτοξινώνουν και Καθαρίζουν το Σώμα

Σόγια

© shutterstock.com, © pexels.com

Η σόγια περιέχει αμινοξέα που είναι ζωτικής σημασίας για τους μυς και τα οστά του σώματος και βοηθούν στην αντιμετώπιση των διαταραχών ύπνου και της αϋπνίας. Μειώνει επίσης τους κινδύνους πιο σοβαρών προβλημάτων, όπως το Αλτσχάιμερ.

Για τις γυναίκες, η σόγια μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη καθώς κατά την εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν εναλλαγές της διάθεσης, έλλειψη συγκέντρωσης και κούραση, και δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία από το να θεραπεύσετε τον εαυτό σας με φυσικό τρόπο. Η εμμηνόπαυση σταματά σταδιακά την παραγωγή οιστρογόνων και η σόγια μπορεί να είναι μία από τις λύσεις για να τα επανακτήσετε. Περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες φυτικής προέλευσης που είναι σαν υποκατάστατο των οιστρογόνων που χρειάζονται οι γυναίκες σε αυτό το στάδιο. Αυτά μπορούν να βρεθούν στο τόφου, το γάλα σόγιας, τη σούπα miso, το γιαούρτι σόγιας και το αλεύρι σόγιας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι υπεύθυνη για την πρώιμη έναρξη της εφηβείας και της εμμηνόπαυσης λόγω του ότι επηρεάζει τον εγκέφαλο, οπότε μην το παρακάνετε με τη σόγια εάν δεν αντιμετωπίζετε εμμηνόπαυση.

Σολομός

© pexels.com, © pexels.com

Ο σολομός είναι μια τροφή πλούσια σε ωμέγα — πιο συγκεκριμένα, περιέχει ωμέγα-3. Συνδέεται άμεσα με τον εγκέφαλο και βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας των κυττάρων, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης, προβλημάτων μνήμης και για τους ηλικιωμένους, άνοιας.

Το σώμα δεν μπορεί να παράγει ωμέγα-3 από μόνο του, επομένως η κατανάλωση τροφών όπως ο σολομός είναι απαραίτητη για καλύτερη λειτουργία. Αυτός ο τύπος λιπαρών ψαριών εξισορροπεί τις ορμόνες, ελέγχει την όρεξη και ενισχύει τη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας.

Ωμό σκόρδο

© pexels.com, © pexels.com

Υπάρχουν πολλά οφέλη που προσφέρει το ωμό σκόρδο στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της μνήμης που είναι απαραίτητη για τους ηλικιωμένους. Μπορείτε είτε να το φάτε ωμό είτε να το αναμίξετε σε σαλάτες, ανάλογα με το τι προτιμάτε. Η αλλισίνη είναι μια ένωση που μεταφέρει θείο και υπάρχει μόνο στο ωμό σκόρδο. Βοηθά στη γήρανση, τις ασθένειες και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γλυκόπικρη σοκολάτα

© pexels.com, © pexels.com

Η γλυκόπικρη σοκολάτα είναι λίγο διαφορετική από την κανονική, γλυκιά σοκολάτα. Η διαφορά είναι ότι περιέχει υψηλή ποσότητα κακάο (50%-90%) ως το κύριο συστατικό. Λάβετε υπόψη ότι όσο πιο μαύρη είναι η σοκολάτα, τόσο το καλύτερο! Όταν καταναλώνετε αυτό το είδος σοκολάτας, λέει στον εγκέφαλο να απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που βοηθούν στη διαχείριση του άγχους και έτσι αυξάνουν τα συναισθήματα ευτυχίας.

Το κακάο προάγει επίσης τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι για τους ηλικιωμένους, βελτιώνει τη διανοητική τους λειτουργία διευκολύνοντας την παραγωγή λέξεων και τους βοηθά να αισθάνονται πιο ισορροπημένοι.

Δείτε ακόμη 8 Χρήσιμες Τροφές για την Υγεία των Γυναικών

Καρύδια

© pexels.com, © pexels.com

Πολλοί ξηροί καρποί, όπως οι σπόροι λιναριού, οι σπόροι κολοκύθας και οι σπόροι chia, είναι εξαιρετικοί για την υγεία του εγκεφάλου, αλλά τα καλύτερα είναι τα καρύδια. Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπαρών που βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ισορροπημένα και σε καθαρότερες αρτηρίες.

Έχουν ωμέγα-3 που έχουν καλή επίδραση στη διάθεση, ενώ μειώνουν το άγχος και την κατάθλιψη. Με τη σειρά του, η καθημερινή τους κατανάλωση θα οδηγήσει σε καλύτερη αισιοδοξία, ενέργεια και εστίαση.

Φασκόμηλο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αν και το φασκόμηλο δεν είναι ακριβώς τροφή, είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για να το προσθέσετε στο φαγητό σας. Αποτελείται από αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην τόνωση της μνήμης, της λογικής, της επίλυσης προβλημάτων και της προσοχής.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει το φασκόμηλο είναι τα φλαβονοειδή, τα οποία είναι φυτικές ενώσεις που βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου και προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ. Εκτός από αυτά τα οφέλη, βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης, του άγχους και βελτιώνει την πέψη.

Βιταμίνη C

© pexels.com, © pexels.com, © pexels.com, © pexels.com

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βιταμίνη C βοηθά στην υγεία στην προσαρμογή του σωματικού ιστού και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά έχει επίσης επίδραση στα συναισθήματά σας. Εάν αισθάνεστε διανοητικά και σωματικά κουρασμένοι όλη την ώρα, πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C.

Τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, οι πιπεριές, οι φράουλες, το λάχανο και πολλά άλλα περιλαμβάνουν βιταμίνη C, η οποία είναι ευεργετική για την υγεία του εγκεφάλου και αποτρέπει την ψυχική κατάπτωση. Βοηθά στην ενίσχυση της εστίασης, της μνήμης και της προσοχής και μειώνει τους κινδύνους κατάθλιψης, άγχους και πιο σοβαρών ασθενειών.

Φύκια

© pexels.com, © depositphotos.com, © shutterstock.com

Παρόλο που τα φύκια είναι ως επί το πλείστον δημοφιλή στην Ασία, είναι ευρέως αναγνωρισμένο ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου. Περιέχουν μια καλή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία ωφελούν το μυαλό. Το μαγνήσιο είναι ένα άλλο συστατικό στα φύκια που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του στρες, μαζί με το ιώδιο, το οποίο είναι καλό για την πνευματική απόδοση.

Το σούσι, για παράδειγμα, είναι τυλιγμένο με φύκια. Άλλα βρώσιμα φύκια είναι τα φύκια, το wakame, το nori και πολλά άλλα. Μερικοί τρόποι για να τα φάτε περιλαμβάνουν σνακ με αποξηραμένα nori και την προσθήκη kombu σε μαγειρεμένα φασόλια.

Δείτε επίσης Τροφές που δεν παχαίνουν το Βράδυ: 9 Τροφές που Μπορείτε να Φάτε Ακόμα και τη Νύχτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ασφαλή τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης,κατανάλωση τροφίμων μετά την ημερομηνία λήξης,συμβουλές για τρόφιμα,χρήσιμα

9 Τρόφιμα που Μπορείτε να Φάτε Μετά την Ημερομηνία Λήξης τους

κρυφές λειτουργίες σε καθημερινά πράγματα,χρήσιμα,περίεργα

10 Λεπτομέρειες σε Καθημερινά Πράγματα που Έχουν Κρυφές Λειτουργίες