in ,

10 Λεπτομέρειες σε Καθημερινά Πράγματα που Έχουν Κρυφές Λειτουργίες

κρυφές λειτουργίες σε καθημερινά πράγματα,χρήσιμα,περίεργα
10 Λεπτομέρειες σε Καθημερινά Πράγματα που Έχουν Κρυφές Λειτουργίες

Δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στα καθημερινά πράγματα. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, ορισμένες λεπτομέρειες σε αυτα μπορούν να κάνουν τη ζωή των ιδιοκτητών τους πιο εύκολη. Έκλεισες τον φάκελο και θες να τον ξανανοίξεις;

Το τρίγωνο στα φούτερ

© Colourtex.ru

Όλα τα κλασικά φούτερ έχουν ένα τρίγωνο ραμμένο στον γιακά. Σήμερα, δεν είναι πλέον λειτουργικό, αλλά οι κατασκευαστές το προσθέτουν ως κλασική πινελιά. Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα φούτερ, το τρίγωνο ήταν πιο χοντρό για να μαζεύει τον ιδρώτα του ιδιοκτήτη και να μην αφήνει το γιακά να μην ξεχειλώσει τόσο γρήγορα.

Κουμπιά ώμων σε μπουφάν

© Depositphotos.com

Τα κουμπιά ώμων στα σακάκια είναι συνηθισμένα διακοσμητικά που έχουν στην πραγματικότητα μια πρακτική λειτουργία. Βοηθούν τις τσάντες να παραμένουν στον ώμο και να μην γλιστρούν προς τα κάτω.

2 τσέπες στη δεξιά πλευρά ενός σακακιού

© Depositphotos.com

Σε μερικά κλασικά σακάκια, μπορείτε ακόμα να βρείτε 2 τσέπες στη δεξιά πλευρά. Σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί τη μικρή τσέπη σήμερα, αλλά παλαιότερα οι κύριοι κρατούσαν τα εισιτήριά τους για το τρένο. Σήμερα, είναι απλώς μια παράδοση.

Ξύλινες κρεμάστρες ρούχων

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σήμερα, μπορούμε να επιλέξουμε το υλικό των κρεμάστρων για τα ρούχα μας: πλαστικό ή ξύλινο. Αλλά στο παρελθόν, το ξύλο ήταν το μόνο υλικό από το οποίο κατασκευάζονταν οι κρεμάστρες. Οι κρεμάστρες από ορισμένα είδη ξύλου προστάτευαν τα ρούχα από τους σκώρους και άλλα έντομα: η μυρωδιά του ξύλου τα έδιωχνε μακριά.

Η θηλιά στις πλάτες των πουκάμισων

© Reserved.com

Τα πουκάμισα με θηλιές στο πίσω μέρος ήταν πολύ δημοφιλή στους ναυτικούς που δεν είχαν πολύ χώρο για να αποθηκεύσουν τα ρούχα τους. Και η θηλιά τους επέτρεπε να κρεμάσουν το πουκάμισο σε ένα γάντζο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Στη δεκαετία του 1960, η GANT πρόσθεσε τις θηλιές στα πουκάμισά της για να μπορέσουν οι φοιτητές να τα κρεμούν στα ντουλάπια τους. Αργότερα, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη θηλιά για να επισημάνουν την συναισθητική τους κατάσταση. Αν ένας άντρας δεν είχε θηλιά, σήμαινε ότι ήταν σε σχέση.

Δείτε ακόμη Το ΙΚΕΑ, αποκάλυψε το μυστήριο των κυπέλλων: γι ‘αυτό έχουν μια εγκοπή στο κάτω μέρος!

Οριζόντια τρύπα για το πάνω κουμπί ενός πουκαμίσου

© Reserved.com

Πιστεύουμε ότι έχετε παρατηρήσει ότι όλες οι τρύπες για τα κουμπιά είναι κάθετες και η επάνω είναι συνήθως οριζόντια. Γίνεται ειδικά για να μην ξεκουμπώνει το κουμπί αν αποφασίσετε να βάλετε γραβάτα.

Legos

© Pixabay.com

Οι κατασκευαστές των Lego φροντίζουν τους μικρούς θαυμαστές τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κεφάλι κάθε παιχνιδιού έχει μια μικρή τρύπα. Αφήνει τον αέρα να περάσει σε περίπτωση που ένα παιδί καταπιεί το παιχνίδι.

Λουρί σε παλτό

© Depositphotos.com

Τώρα, το λουρί προστίθεται στα παλτό κυρίως για διακοσμητικούς λόγους και μερικές φορές είναι όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Αλλά αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να σφίξει το παλτό ώστε να κάνει τη σιλουέτα λεπτή.

Τα φτερά στις συσκευασίες χυμών

© Shutterstock.com

Τα φτερά σε μικρές συσκευασίες χυμών βοηθούν τα παιδιά: τα διευκολύνουν να τους κρατούν ώστε να μην πιέζουν πολύ τη συσκευασία και να μην χυθεί το περιεχόμενο.

Οι αριθμοί 5 και 7 σε μπουκάλια κέτσαπ Heinz

© ChebanenkoAnn / Shutterstock.com

Δεν είναι μόνο για διακόσμηση: οι αριθμοί δείχνουν το σημείο που πρέπει να χτυπήσετε για να αρχίσει να ρέει η κέτσαπ από το μπουκάλι. Αρχικά, τα νούμερα ήταν μια κίνηση μάρκετινγκ. Ο κατασκευαστής πίστευε ότι το 57 ήταν ο τυχερός του αριθμός.

Δείτε επίσης 34 από τις πιο τραγικές απομιμήσεις προϊόντων που έχετε δει!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τροφές για σωματική υγεία,τροφές για ψυχική υγεία,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

8 Τροφές που Θεραπεύουν το Σώμα και Ενισχύουν την Ψυχική Υγεία

DIY χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά,Χριστούγεννα,γιορτές

14 Οικονομικά και Απλά DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά