Δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στα καθημερινά πράγματα. Αλλά, όπως αποδεικνύεται, ορισμένες λεπτομέρειες σε αυτα μπορούν να κάνουν τη ζωή των ιδιοκτητών τους πιο εύκολη. Έκλεισες τον φάκελο και θες να τον ξανανοίξεις;
Το τρίγωνο στα φούτερ
Όλα τα κλασικά φούτερ έχουν ένα τρίγωνο ραμμένο στον γιακά. Σήμερα, δεν είναι πλέον λειτουργικό, αλλά οι κατασκευαστές το προσθέτουν ως κλασική πινελιά. Όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα φούτερ, το τρίγωνο ήταν πιο χοντρό για να μαζεύει τον ιδρώτα του ιδιοκτήτη και να μην αφήνει το γιακά να μην ξεχειλώσει τόσο γρήγορα.
Κουμπιά ώμων σε μπουφάν
Τα κουμπιά ώμων στα σακάκια είναι συνηθισμένα διακοσμητικά που έχουν στην πραγματικότητα μια πρακτική λειτουργία. Βοηθούν τις τσάντες να παραμένουν στον ώμο και να μην γλιστρούν προς τα κάτω.
2 τσέπες στη δεξιά πλευρά ενός σακακιού
Σε μερικά κλασικά σακάκια, μπορείτε ακόμα να βρείτε 2 τσέπες στη δεξιά πλευρά. Σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί τη μικρή τσέπη σήμερα, αλλά παλαιότερα οι κύριοι κρατούσαν τα εισιτήριά τους για το τρένο. Σήμερα, είναι απλώς μια παράδοση.
Ξύλινες κρεμάστρες ρούχων
Σήμερα, μπορούμε να επιλέξουμε το υλικό των κρεμάστρων για τα ρούχα μας: πλαστικό ή ξύλινο. Αλλά στο παρελθόν, το ξύλο ήταν το μόνο υλικό από το οποίο κατασκευάζονταν οι κρεμάστρες. Οι κρεμάστρες από ορισμένα είδη ξύλου προστάτευαν τα ρούχα από τους σκώρους και άλλα έντομα: η μυρωδιά του ξύλου τα έδιωχνε μακριά.
Η θηλιά στις πλάτες των πουκάμισων
Τα πουκάμισα με θηλιές στο πίσω μέρος ήταν πολύ δημοφιλή στους ναυτικούς που δεν είχαν πολύ χώρο για να αποθηκεύσουν τα ρούχα τους. Και η θηλιά τους επέτρεπε να κρεμάσουν το πουκάμισο σε ένα γάντζο.
Στη δεκαετία του 1960, η GANT πρόσθεσε τις θηλιές στα πουκάμισά της για να μπορέσουν οι φοιτητές να τα κρεμούν στα ντουλάπια τους. Αργότερα, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη θηλιά για να επισημάνουν την συναισθητική τους κατάσταση. Αν ένας άντρας δεν είχε θηλιά, σήμαινε ότι ήταν σε σχέση.
Δείτε ακόμη Το ΙΚΕΑ, αποκάλυψε το μυστήριο των κυπέλλων: γι ‘αυτό έχουν μια εγκοπή στο κάτω μέρος!
Οριζόντια τρύπα για το πάνω κουμπί ενός πουκαμίσου
Πιστεύουμε ότι έχετε παρατηρήσει ότι όλες οι τρύπες για τα κουμπιά είναι κάθετες και η επάνω είναι συνήθως οριζόντια. Γίνεται ειδικά για να μην ξεκουμπώνει το κουμπί αν αποφασίσετε να βάλετε γραβάτα.
Legos
Οι κατασκευαστές των Lego φροντίζουν τους μικρούς θαυμαστές τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κεφάλι κάθε παιχνιδιού έχει μια μικρή τρύπα. Αφήνει τον αέρα να περάσει σε περίπτωση που ένα παιδί καταπιεί το παιχνίδι.
Λουρί σε παλτό
Τώρα, το λουρί προστίθεται στα παλτό κυρίως για διακοσμητικούς λόγους και μερικές φορές είναι όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Αλλά αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να σφίξει το παλτό ώστε να κάνει τη σιλουέτα λεπτή.
Τα φτερά στις συσκευασίες χυμών
Τα φτερά σε μικρές συσκευασίες χυμών βοηθούν τα παιδιά: τα διευκολύνουν να τους κρατούν ώστε να μην πιέζουν πολύ τη συσκευασία και να μην χυθεί το περιεχόμενο.
Οι αριθμοί 5 και 7 σε μπουκάλια κέτσαπ Heinz
Δεν είναι μόνο για διακόσμηση: οι αριθμοί δείχνουν το σημείο που πρέπει να χτυπήσετε για να αρχίσει να ρέει η κέτσαπ από το μπουκάλι. Αρχικά, τα νούμερα ήταν μια κίνηση μάρκετινγκ. Ο κατασκευαστής πίστευε ότι το 57 ήταν ο τυχερός του αριθμός.
Δείτε επίσης 34 από τις πιο τραγικές απομιμήσεις προϊόντων που έχετε δει!