Η Μυϊκή Εκφύλιση Ξεκινά με 8 Πρώιμα Συμπτώματα, Μην τα Αγνοείτε

Η μυϊκή δυστροφία συνήθως προκαλείται από μια γονιδιακή μετάλλαξη και οδηγεί σε προοδευτική βλάβη και απώλεια μυϊκών κυττάρων στο σώμα. Περιλαμβάνει πάνω από 150 τύπους εκφυλιστικών μυϊκών παθήσεων που δρουν με διαφορετικούς τρόπους, αλλά σχεδόν όλες ξεκινούν με κάποια ήπια συμπτώματα που, αν αφεθούν απαρατήρητα, εξελίσσονται αργά με το χρόνο. Υπάρχουν 8 κοινά προειδοποιητικά σημάδια μυϊκής εκφύλισης που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Πως να Αντιμετωπίσετε και να Αποτρέψετε τις Κράμπες στα Χέρια

Πόνος και δυσκαμψία στους μύες

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η απώλεια μυϊκών κυττάρων συνήθως προκαλεί αίσθημα αδυναμίας στους μύες. Έτσι, εάν έχετε προβλήματα όταν σηκώνεστε από μια καρέκλα, βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, σηκώνετε ένα αντικείμενο ή πετάτε πράγματα στο πάτωμα, πιθανότατα πάσχετε από μυϊκή δυστροφία.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε συσπάσεις, μειωμένη ευλυγισία και συχνό μυϊκό πόνο που υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τους μύες. Μαζί με αυτό, συμπτώματα όπως παρατεταμένοι σπασμοί και η σκλήρυνση και σφίξιμο των μυών των χεριών και των ποδιών μπορεί να είναι σημάδια μυοτονίας, μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί ιατρική θεραπεία.

Διογκωμένες γάμπες

© depositphotos.com

Οι διογκωμένοι μύες της γάμπας μπορεί να είναι ένα από τα σημάδια της μυϊκής δυστροφίας Duchenne. Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία στα αγόρια και επιδεινώνεται πολύ γρήγορα.

Εάν πάσχετε από τη διαταραχή Duchenne, οι μύες της γάμπας συχνά επηρεάζονται αρχικά, επειδή χρησιμοποιούνται πολύ όταν προσπαθείτε να σταθεροποιήσετε το σώμα σας. Σε αυτή την περίπτωση, οι αρχικοί μύες αντικαθίστανται τελικά από λίπος και ουλώδη ιστό.

Κυρτή σπονδυλική στήλη

© depositphotos.com

Εάν οι μύες δεν είναι αρκετά δυνατοί για να κρατήσουν τη σπονδυλική στήλη ευθεία, μπορεί να υποφέρετε από μια κακή στάση που μπορεί να οδηγήσει σε σκολίωση με τον καιρό. Λόγω αυτής της κατάστασης, η σπονδυλική στήλη καμπυλώνεται είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά, έτσι ώστε τα εσωτερικά όργανα να αλλάξουν τη θέση τους.

Η σκολίωση εμφανίζεται συνήθως στους εφήβους και διαγιγνώσκεται πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Η ασθένεια μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως πονοκεφάλους και συνεχή πόνο στα πόδια.

Αναπνευστικά προβλήματα

brightside

Σε σοβαρές περιπτώσεις σκολίωσης, η προοδευτική μυϊκή αδυναμία μπορεί να επηρεάσει τους μύες του στήθους που σχετίζονται με τη λειτουργεία της αναπνοής. Αν και μπορεί να μην αισθάνεστε δύσπνοια, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα που υποδηλώνουν κακή αναπνευστική λειτουργία, όπως πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και εφιάλτες.

Οι αδύναμοι μύες του στήθους σας δυσκολεύουν να βήξετε, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού. Έτσι, εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, ένα απλό κρυολόγημα μπορεί γρήγορα να εξελιχθεί σε πνευμονία.

Δείτε ακόμη 18 Καθημερινές Συνήθειες που Ανακουφίζουν Σωματικούς Πόνους

Δυσκολίες στην ομιλία, τη μάσηση και την κατάποση

brightside

Διατροφικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της ικανότητας μάσησης ή κατάποσης της τροφής, βήχας, πνιγμού ή κλειστής φωνής μετά το φαγητό μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια της νόσου του Κένεντι. Αυτή η ασθένεια μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά πιο συχνά αναπτύσσεται στη μέση ενήλικη ζωή.

Related Post

Μαζί με τις διατροφικές δυσκολίες, μπορεί να εμφανίσετε κάποια άλλα συμπτώματα όπως αλλαγές στην ομιλία, ρινική φωνή, ακόμη και πλήρη ατροφία των μυών του προσώπου, της γνάθου και της γλώσσας. Όλα χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη.

Καρδιακά προβλήματα

© depositphotos.com

Σε διάφορες μορφές μυϊκής δυστροφίας, μπορεί να εμφανιστούν προοδευτικές αλλαγές στη λειτουργία της καρδιάς. Αυτές οι αλλαγές ονομάζονται μυοκαρδιοπάθεια και μπορεί να μην έχετε συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο, αν και μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν δύσπνοια, κόπωση ή πρήξιμο στα πόδια.

Ωστόσο, λόγω αυτής της διαταραχής, ο καρδιακός μυς δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο τέλεια όσο υποτίθεται ότι λειτουργεί. Γι’ αυτό μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως ακανόνιστο καρδιακό παλμό, λιποθυμία και ζάλη με την πάροδο του χρόνου.

Καταρράκτης

© depositphotos.com

Εκτός από την απώλεια μυών, τα άτομα που έχουν μυοτονική δυστροφία συχνά υποφέρουν από διάφορα προβλήματα στα μάτια. Αυτά περιλαμβάνουν αδυναμία στους μύες των ματιών, κλαμένα μάτια, χαμηλή οφθαλμική πίεση και καταρράκτη.

Ο καταρράκτης είναι το πιο κοινό σημάδι μυϊκής δυστροφίας. Αναφέρεται σε θόλωση του φακού μέσα στο μάτι και συνήθως οδηγεί σε θολή όραση, ξεθωριασμένα χρώματα, προβλήματα με τα έντονα φώτα και τη νυχτερινή όραση.

Φαλάκρα και υπογονιμότητα στους άνδρες

© depositphotos.com

Ορισμένοι άνδρες με μυοτονική δυστροφία υφίστανται επίσης ορμονικές αλλαγές. Μια τέτοια ορμονική ανισορροπία συνήθως προκαλεί πρόωρη φαλάκρα στο μπροστινό μέρος του τριχωτού της κεφαλής ενός άνδρα που συχνά αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των 20 ή 30 ετών.

Η ενδοκρινική διαταραχή μπορεί επίσης να προκαλέσει ανικανότητα και ατροφία των όρχεων στους άνδρες. Κατά κανόνα, αυτή η κατάσταση οδηγεί σε στειρότητα, ή αδυναμία τεκνοποίησης.

Πώς αντιμετωπίζεται η μυϊκή δυστροφία;

Αν και δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία για τον μυϊκό εκφυλισμό, μπορείτε ακόμα να κάνετε μερικά απλά πράγματα για να διατηρήσετε τους μύες σας δυνατούς και υγιείς:

  • Ασκηθείτε τακτικά. Δεδομένου ότι οι μύες περνούν από τη διαδικασία της σταδιακής αποδυνάμωσης, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να την επιβραδύνετε είναι να ασκείστε σε καθημερινή βάση. Οι τακτικές σωματικές δραστηριότητες χαμηλής έντασης και οι διατάσεις θα σας βοηθήσουν να τονώσετε το σώμα σας και να χτίσετε μύες με φυσικό τρόπο.
  • Τρώτε περισσότερα τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες Ε και D. Εάν υποφέρετε από μυϊκή αδυναμία, τρώτε περισσότερο σολομό, σαρδέλες, γαρίδες, τυρί, αυγά, αμύγδαλα, αβοκάντο, μπρόκολο και ελαιόλαδο.
  • Χρησιμοποιήστε σκόνη κουρκουμά όταν μαγειρεύετε. Αυτό το ινδικό μπαχαρικό με μια ισχυρή ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη μπορεί να είναι χρήσιμο για την πρόληψη και τη θεραπεία της μυϊκής απώλειας.
  • Πίνετε πράσινο τσάι αντί για άλλα ροφήματα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η κατανάλωση περίπου 7 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της φθοράς του μυϊκού ιστού καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες στους μύες.
  • Προσθέστε μαγειρική σόδα στο μπάνιο. Λόγω της αλκαλικής της φύσης μπορεί να προστατεύσει τους μύες και να αφαιρέσει πόνους και φλεγμονές σε αυτούς.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Δείτε επίσης 8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Πώς να Καθαρίσετε μια Ακρυλική Μπανιέρα Χωρίς Τρίψιμο και Χημικές Ουσίες

Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More

29 Απριλίου, 2024

Γιατί Πρέπει να Βάλετε Οδοντόκρεμα στο Καζανάκι της Τουαλέτας

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More

29 Απριλίου, 2024

Σαγιονάρες από καουτσούκ, δέρμα ή ύφασμα: Πώς να τις καθαρίσετε για να φαίνονται πάλι σαν καινούριες

Οι σαγιονάρες είναι το αξεσουάρ του καλοκαιριού. Είναι σημαντικό να τις καθαρίζετε καλά για να… Read More

29 Απριλίου, 2024

6 Δημοφιλή Κόλπα Μαγειρικής που Είναι απλά Μύθοι και δεν είναι απαραίτητο να χάνετε χρόνο

Λόγω του γεγονότος ότι το Διαδίκτυο έχει γίνει πηγή γνώσης, αναζητούμε κόλπα μαγειρικής, σε ιστότοπους.… Read More

29 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα