in , , ,

Πώς να Αποτρέψετε και να Εξαλείψετε τις Ραγάδες

αποτροπή ραγάδων,εξάλειψη ραγάδων,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Πώς να Αποτρέψετε και να Εξαλείψετε τις Ραγάδες

Οι ραγάδες που μοιάζουν με λευκές και μοβ ουλές επηρεάζουν σχεδόν το 90% των γυναικών μετά την εγκυμοσύνη. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε άνδρες και εφήβους. Οι ραγάδες θεωρούνται πρόβλημα και όλοι θέλουν να απαλλαγούν από αυτές. Δείτε παρακάτω πώς να τις αποτρέψετε, να τις εξαλείψετε και ποιες μέθοδοι δεν λειτουργούν καθόλου. 7 Φυσικά Συστατικά που θα Κάνουν το Δέρμα σας να Ακτινοβολεί

Γιατί εμφανίζονται οι ραγάδες;

© Depositphotos, © Depositphotos

Οι ραγάδες, συμβαίνουν όταν το δέρμα τραβιέται από ταχεία ανάπτυξη ή τέντωμα. Δεν επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη αλλά και:

  • έφηβοι που μεγάλωσαν ξαφνικά το καλοκαίρι
  • αθλητές που είναι πολύ δραστήριοι σωματικά
  • bodybuilders που παίρνουν και χάνουν βάρος
  • άτομα που λαμβάνουν στεροειδή
  • άτομα που έχασαν γρήγορα βάρος
  • άτομα που πήραν βάρος γρήγορα
  • άτομα που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μεγέθυνσης στήθους
  • άτομα με λεπτό δέρμα
  • άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση
  • άτομα με ορμονική ανεπάρκεια
  • άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Cushing ή το σύνδρομο Marfan

Προϊόντα που μπορούν να προλάβουν τις ραγάδες αλλά όχι να τις θεραπεύσουν

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα περισσότερα δημοφιλή προϊόντα που ισχυρίζονται ότι εξαφανίζουν τις ραγάδες είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο ή ένας μύθος. Ναι, αν θέλετε να αποτρέψετε τις ραγάδες, αυτά τα προϊόντα λειτουργούν πολύ καλά. Αλλά μην υποθέσετε ότι θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από ήδη υπάρχουσες ραγάδες.

  • Οι ειδικές κρέμες και λοσιόν είναι απλώς ενυδατικές κρέμες και λοσιόν. Δεν μπορούν να εξαλείψουν τις ραγάδες από το δέρμα.
  • Τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν τρετινοΐνη (βιταμίνη Α που δρα κατά των σπυριών), κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ δεν θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ραγάδες παρά τις ιδιότητές τους σε δραστικές ουσίες.
  • Τα έλαια (καρύδα, αμύγδαλο, ελιά, αυτά με βιταμίνη Ε, λάδι καριτέ και άλλα) δεν θα σβήσουν τις ραγάδες ακόμα κι αν κάνετε μασάζ στο δέρμα τακτικά.
  • Φαρμακευτικά βότανα όπως η αλόη δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα σημάδια, ακόμα κι αν οι εκπρόσωποι της παραδοσιακής ιατρικής το υπόσχονται.

Δείτε ακόμη 7 Σπιτικές Θεραπείες για τους Μύκητες του Δέρματος

Μια αποτελεσματική μέθοδος για το σπίτι

© Depositphotos

Δυστυχώς, είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από τις ραγάδες. Ευτυχώς αυτό δεν είναι τόσο κακό γιατί δεν επηρεάζουν την υγεία σας. Αλλά αν αυτά τα σημάδια σας ενοχλούν, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα κάνετε λιγότερο ορατά.

Εάν δίνετε αρκετή προσοχή στο πρόβλημά σας, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση στο σπίτι σας. Και υπάρχει μόνο μία επιλογή: τρίψιμο και απολέπιση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα απολεπιστικά σώματος με καφέ, μέλι και ζάχαρη αφαιρούν το ανώτερο στρώμα των ραγάδων και σιγά σιγά τις κάνουν να μοιάζουν περισσότερο με υγιές δέρμα, ώστε να γίνονται λιγότερο ορατές.

Αξιόπιστες επαγγελματικές μέθοδοι

© Depositphotos

Φυσικά, μπορείτε να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα με τη βοήθεια ενός κοσμετολόγου ή χειρουργού. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που βοηθούν στην καταπολέμηση των ραγάδων χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία.

  • Απολέπιση. Σε αντίθεση με τα scrub που είναι κατασκευασμένα από λειαντικά φυσικά συστατικά, οι μέθοδοι απολέπισης χρησιμοποιούν χημικές ουσίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπική αναισθησία.
  • Μικροδερμοαπόξεση. Είναι μια αρκετά επώδυνη διαδικασία καθώς αφαιρεί πολλά στρώματα της επιδερμίδας με τη βοήθεια κρυστάλλων οξειδίου του αλουμινίου. Η μέθοδος υποτίθεται ότι αναγκάζει το νεότερο και νεότερο δέρμα να αναπτυχθεί πιο γρήγορα.
  • Λέιζερ. Η θεραπεία με λέιζερ είναι μια από τις νεότερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους κατά των ραγάδων. Το λέιζερ αφαιρεί το δέρμα και επηρεάζει και τα βαθύτερα στρώματα. Μερικές φορές η διαδικασία πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, δεν είναι τόσο ακριβό και υπάρχει μικρή πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων.
  • Πλαστική χειρουργική. Μερικές φορές οι άνθρωποι στρέφονται σε αυτήν τη μέθοδο αφαίρεσης του κατεστραμμένου δέρματος και αντικατάστασής του με πιο υγιές δέρμα. Τέτοιες επεμβάσεις είναι αρκετά δαπανηρές και χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να ανακάμψουν — έως και 8 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, μπορεί να εμφανιστούν χειρουργικές ουλές μετά την επέμβαση.
  • Μεσοθεραπεία. Στις ενέσεις μεσοθεραπείας περιλαμβάνονται πολυάριθμες χρήσιμες ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ και οι βιταμίνες. Είναι μάλλον κατάλληλο αν θέλετε να αποτρέψετε τις ραγάδες και είναι πολύ πιο αποτελεσματική από κρέμες και λοσιόν που περιέχουν τις ίδιες ουσίες.

Δείτε επίσης 12 Κανόνες Ομορφιάς από Κορεάτισσες για Νεανικό Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυϊκή εκφύλιση,πρώιμα συμπτώματα μυϊκής εκφύλισης,επιβράδυνση μυϊκής εκφύλισης,συμβουλές υγείας,υγεία

Η Μυϊκή Εκφύλιση Ξεκινά με 8 Πρώιμα Συμπτώματα, Μην τα Αγνοείτε

κόλπα για ρούχα για να φαίνεστε νεότερες,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,συμβουλές μόδας,μόδα

6 Κόλπα για Ρούχα για να Φαίνεστε Τουλάχιστον 5 Χρόνια Νεότερες