in , , ,

18 Καθημερινές Συνήθειες που Ανακουφίζουν Σωματικούς Πόνους

αντιμετώπιση σωματικών πόνων,συνήθειες που ανακουφίζουν σωματικούς πόνους,συμβουλές για σωματικούς πόνους,συμβουλές υγείας,υγεία
18 Καθημερινές Συνήθειες που Ανακουφίζουν Σωματικούς Πόνους

Ο πόνος είναι ο νούμερο ένα εξουθενωτικός παράγοντας παγκοσμίως και ο συχνότερος λόγος για επίσκεψη στο γιατρό στις ανεπτυγμένες χώρες. Πολλοί από αυτούς τους σωματικούς πόνους είναι αποτέλεσμα του αγχώδους ή καθιστικού τρόπου ζωής. Αυτοί οι πόνοι μπορούν εύκολα να αποφευχθούν ακολουθώντας μερικές καθημερινές συνήθειες και τηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 9 Φαινομενικά Υγιείς Συνήθειες που Προκαλούν Πολλά Προβλήματα

Πονοκέφαλοι

Μην κάθεστε πολλές ώρες σε οθόνες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η κόπωση των ματιών είναι μια κοινή αιτία πονοκεφάλων που σχετίζονται με τον υπολογιστή. Όταν δουλεύετε ένα σύνολο μυών για μεγάλο χρονικό διάστημα, τελικά κουράζονται και αρχίζουν να πονάνε, το ίδιο ισχύει και για τους μυς των ματιών. Για να το αποφύγετε, ακολουθήστε τη μέθοδο 20-6-20: κάθε 20 λεπτά, κοιτάξτε κάτι που απέχει τουλάχιστον 6 μετρά για 20 δευτερόλεπτα.

Μειώστε την έκθεση στον ήλιο

© Depositphotos.com

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο και αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος, προκαλώντας έτσι πόνο. Η λάμψη του ήλιου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ερεθισμό στα μάτια, οδηγώντας σε πονοκέφαλο. Το να φοράτε καπέλο και να χρησιμοποιείτε γυαλιά ηλίου ενώ είστε στον ήλιο μπορεί να σας προστατεύσει από αυτούς τους πονοκεφάλους.

Κάντε ζεστό ντους

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ζεστό ντους βοηθά στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών και μπορεί να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο. Επίσης, η χρήση θερμοφόρων και θερμαντικών επιθεμάτων μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η νικοτίνη στα τσιγάρα είναι μια αγγειοδραστική ουσία. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζει το μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο. Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκέφαλο προκαλώντας αλλεργική αντίδραση ερεθίζοντας τη μύτη και το λαιμό. Ομοίως, το αλκοόλ προκαλεί επίσης πρήξιμο των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα πονοκέφαλο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αλλά ο χειρότερος παράγοντας πονοκέφαλου είναι το κόκκινο κρασί επειδή περιέχει τυραμίνη, ισταμίνη και θειώδη άλατα – ουσίες που έχουν συνδεθεί με πονοκεφάλους.

Περιορίστε την καφεΐνη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σε μικρές ποσότητες, η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο και ως εκ τούτου περιέχεται σε ορισμένα φάρμακα για τον πονοκέφαλο. Αλλά η κατανάλωση καφεΐνης με τη μορφή καφέ, τσαγιού ή αναψυκτικών μπορεί να σας εθίσει σε αυτήν. Και, όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο πονοκέφαλος είναι ένα κοινό σύμπτωμα στέρησης της καφεΐνης, που εμφανίζεται στο 50% σε όσους πίνουν καθημερινά αρκετή ποσότητα καφέ.

Πίνετε αρκετό νερό

© Depositphotos.com

Η αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία πονοκεφάλων. Για να τους αποφύγετε ενυδατωθείτε επαρκώς. Αλλά, λάβετε υπόψη ότι η υπερυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε υπονατριαιμία, μια κατάσταση κατά την οποία το νάτριο που υπάρχει στο αίμα αραιώνεται πολύ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο, ναυτία και φούσκωμα – συμπτώματα που μπορούν εύκολα να συγχέονται με αυτά της αφυδάτωσης.

Πόνος στο λαιμό

Άσκηση για δυνατούς μυς του αυχένα

© Shutterstock.com

Οι καταπονήσεις του αυχένα και των ώμων είναι οι πιο συχνές αιτίες πόνου στο λαιμό. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να κάνετε ασκήσεις αυχένα για να ενισχύσετε τους μυς του λαιμού.

Προσπαθήστε να έχετε μια καλύτερη στάση όταν κάθεστε

© Depositphotos.com

Όταν κάθεστε, είναι σημαντικό να κάθεστε ίσια. Εάν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια καρέκλα με στήριξη πλάτης. Εάν εργάζεστε σε υπολογιστή ρυθμίστε το ύψος της έτσι ώστε να μην καταλήξετε να σκύβετε το λαιμό σας ενώ εργάζεστε.

Κάντε γιόγκα

© Depositphotos.com

Η γιόγκα βοηθά ενισχύοντας τους μύες του λαιμού και της πλάτης και απαλλάσσοντάς τους από κάθε ένταση.

Δείτε ακόμη 7 Καθημερινές Συνήθειες που Μπορεί να Βλάψουν τις Φλέβες σας

Βελτιώστε τις συνήθειες ύπνου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο ύπνος ανάσκελα είναι η καλύτερη θέση και μετά ο ύπνος στο πλάι.

Για να στηρίξετε καλύτερα την πλάτη σας, δοκιμάστε να βάλετε μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από τα γόνατά σας. Αποφύγετε τον ύπνο μπρούμυτα. Μη χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα μαξιλάρια και ποτέ χοντρό μαξιλάρι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικό ορθοπεδικό μαξιλάρι.

Πόνος στην πλάτη

Διατηρήστε ευθεία στάση σώματος ενώ κάθεστε

© Depositphotos.com

Ενώ κάθεστε, διατηρείτε πάντα μια ευθεία στάση. Βοηθά στη μείωση του τεντώματος της σπονδυλικής στήλης και προλαμβάνει τον πόνο στην πλάτη.

Τεντώστε τους μυς που στηρίζουν το κάτω μέρος της πλάτης

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Διάφορες ασκήσεις όπως ξαπλωμένες περιστροφές της σπονδυλικής στήλης και εκτάσεις του ψοΐτη μυ βοηθούν στο τέντωμα των μυών που είναι ζωτικής σημασίας για πλάτη χωρίς πόνο.

Τεντώστε τους ιγνυακούς τένοντες

© Depositphotos.com

Οι διατάσεις των ιγνυακών τενόντων μπορούν να μειώσουν τον πόνο στην πλάτη επιμηκύνοντας τους μυς των μηρών σας. Οι μακρύτεροι μύες ανακουφίζουν την πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης και διευκολύνουν τον πόνο.

Εξασκηθείτε στην στάση κόμπρα

© Depositphotos.com

Αυτή η στάση βοηθά στο τέντωμα των μυών στους ώμους σας. Αφαιρεί επίσης τη δυσκαμψία του κάτω μέρους της πλάτης και ενισχύει τη σπονδυλική στήλη.

Κολύμβηση

© Depositphotos.com

Η κολύμβηση και άλλες ασκήσεις στο νερό ενισχύουν τους μυς της πλάτης και του κορμού. Επίσης, η πλευστότητα του νερού απομακρύνει το σφίξιμο από τις αρθρώσεις.

Πόνοι στα πόδια

Φορέστε άνετα παπούτσια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ενώ περπατάμε, στέκουμε ή τρέχουμε, η πίεση είναι πάντα στα πόδια μας. Το να φοράτε ακατάλληλα και άβολα παπούτσια μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η επιλογή ενός κατάλληλου παπουτσιού είναι σημαντική για τη μείωση των τραυματισμών και την πρόληψη προβλημάτων στα πόδια.

Κάντε διατάσεις στα δάχτυλα των ποδιών

brightside

Καθίστε σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα με το δεξί σας πόδι σταυρωμένο πάνω από τον αριστερό μηρό σας. Πιάστε τα δάχτυλα του αριστερού σας χεριού με τα δάχτυλα του ποδιού. Πιέστε τα δάχτυλα των ποδιών και χεριών και κρατήστε τα για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τεντώστε για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πόδι.

Μασάζ καμάρας

brightside

Σταθείτε πάνω σε μια μπάλα τένις ακριβώς κάτω από το δεύτερο δάκτυλο του αριστερού ποδιού. Κυλήστε αργά τη μπάλα στο πέλμα του ποδιού σας για 3 λεπτά. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση στο δεξί πόδι.

Δείτε επίσης 8 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τη Σωστή Στάση του Σώματος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

έξυπνες συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,χρήσιμα

10 Έξυπνες Συμβουλές Καθαρισμού για το Σπίτι σας

συμβουλές κηπουρικής για μικρό μπαλκόνι,διακόσμηση μικρού μπαλκονιού,ιδέες διακόσμησης μικρού μπαλκονιού

14 Συμβουλές Κηπουρικής για Μικρό Μπαλκόνι