Αυτό το κέικ λεμονιού με ελαιόλαδο είναι τόσο νόστιμο και τόσο εύκολο. Τόσο ελαφρύ όσο και απολαυστικό και μπορείτε να το συνδυάσετε με οποιοδήποτε καλοκαιρινό φρούτο. Προσθέστε σμέουρα, αντικαταστήστε το γλάσο με σαντιγί ή βάλτε φράουλες από τον κήπο σας. Είναι το τέλειο κέικ για το καλοκαίρι! 8 Απλά Γεμίσματα για Κέικ σε Ελάχιστο Χρόνο
Θα χρειαστείτε:
4 μεγάλα αυγά
1 1/4 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (χυμός 2 λεμονιών)
1 κούπα αλεύρι για κέικ
1/2 κούπα αμύγδαλο πούδρα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Προσθέστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μπολ. Χτυπήστε δυνατά με το μίξερ μέχρι να γίνει ανοιχτο κίτρινο και διπλασιαστεί σε μέγεθος για περίπου 6 λεπτά.
Ανακατέψτε απαλά 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμη Απίστευτο κέικ βανίλιας γεμιστό με Nutella
Προσθέστε το αλεύρι, το αμύγδαλο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ 20 εκατοστών, λαδωμένη και αλευρωμένη. Ψήστε στους 175 ° C για 45-55 λεπτά ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο βγει καθαρή. Αν το κέικ αρχίσει να ροδίζει πολύ πριν ψηθεί, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε από τη φόρμα.
Για το γλάσο, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και 3 κουταλιές χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε την επιθυμητή ποσότητα στο κέικ πριν το σερβίρετε.
Κόψτε το κέικ και απολαύστε!
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Κέικ βανίλια χωρίς αυγά