Συστατικά
1 ½ κούπα αλεύρι για κάθε χρήση
1 κούπα γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Αλείψτε ένα ταψάκι για κέικ με λίγο λάδι, πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπήστε το γιαούρτι με ένα σύρμα, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατέψτε και αφήστε για 5 λεπτά. Θα σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι στο μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο στο μείγμα.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί και ρίξτε τα στο ταψάκι.
Ψήστε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και ελέγξτε.
Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.
fotos via mytaste