in , , , , ,

Γιατί Είναι Επιβλαβές να Κοιμάστε με Ανοιχτή Θερμάστρα

επιβλαβής ύπνος με ανοιχτή Θερμάστρα,συνέπειες ανοιχτής Θερμάστρας,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
Γιατί Είναι Επιβλαβές να Κοιμάστε με Ανοιχτή Θερμάστρα

Η ενεργοποίηση της θερμάστρας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή όταν φτάνουν οι κρύες μέρες. Και ενώ είναι καλό να μην τρέμετε όταν βγαίνετε κάτω από ένα σωρό κουβέρτες το πρωί, το ανοσοποιητικό σύστημα σας μπορεί να αισθάνεται διαφορετικά. Ο ύπνος με ανοιχτή θερμάστρα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις και άλλες σοβαρές ασθένειες και να κάνει τον αέρα τοξικό. Το κλείσιμο της το βράδυ πριν πάτε για ύπνο όχι μόνο θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αλλά θα μειώσει και τον λογαριασμό του ρεύματος. Γιατί Δεν Μπορούμε να Κοιμηθούμε Χωρίς Κουβέρτα Ακόμη και σε μια Ζεστή Νύχτα;

Μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου.

brightside

Το βράδυ, το σώμα βιώνει μια μικρή πτώση στη θερμοκρασία του σηματοδοτώντας ότι είναι ώρα για ύπνο. Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία του δωματίου είναι υψηλή, μπορεί να εμποδίσετε τη διαδικασία θερμορύθμισης του σώματος και να αισθανθείτε κόπωση, δυσφορία και ανησυχία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος μπορούν να μειώσουν τον χρόνο που δαπανάται στον ύπνο NREM. Αυτό δεν θα σας κάνει απλώς να αισθάνεστε ζαβλακωμένοι την επόμενη μέρα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σωματική ανάκαμψη, την αναδιάρθρωση της μνήμης, τη μάθηση και άλλες διαδικασίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη μιας ακόμη κουβέρτας αντί θερμάστρας μπορεί να είναι καλύτερη λύση, καθώς μπορείτε εύκολα να την αφαιρέσετε όταν ζεσταθείτε.

Μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος και καρδιακά προβλήματα.

© Shutterstock.com

Η θερμάστρα παράγει πολλή θερμότητα, αυξάνοντας το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα μέσα στο δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστάται να τη διατηρείτε αναμμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η ζέστη θα ανεβάσει το CO πάνω από ασφαλή επίπεδα που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας.

Η διατήρησης ανοιχτής θερμάστρας για μεγάλη χρονικη περίοδο μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος και άλλα καρδιακά προβλήματα. Σε αυτή την περίπτωση, τα άτομα που έχουν καρδιακά νοσήματα και ασθενείς με άσθμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Μπορεί να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα.

© Depositphotos.com

Η παρατεταμένη έκθεση στη ζέστη μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ανδρική υπογονιμότητα. Ωστόσο, το καλό είναι ότι οι αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη είναι αναστρέψιμες. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν είναι αργά να σβήσετε τη θερμάστρα και να αρχίσετε να κοιμάστε σε ένα πιο κρύο δωμάτιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Μπορεί να ξηράνει το δέρμα.

© Shutterstock.com

Ο ύπνος με τη θερμάστρα ανοιχτή όλη τη νύχτα μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματος λόγω έλλειψης υγρασίας. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα να ερεθίζεται εύκολα, να ξεφλουδίζει και να φαγουρίζει. Τα άτομα που τείνουν να κρατούν τη θερμάστρα κοντά τους κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν ξηροδερμία και τα υπόλοιπα συμπτώματα που αναφέρονται παραπάνω.

Μπορεί να κάνει τον αέρα στο δωμάτιο τοξικό.

Εάν το δωμάτιο δεν αερίζεται σωστά (πράγμα που είναι δύσκολο να συμβεί ενώ κοιμάστε), οι παρατεταμένες περίοδοι υπερβολικής ζέστης μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα τουαέρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα συνέπειες για την υγεία και δυνητικά να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα, να προκαλέσει αλλεργίες και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα.

© Shutterstock.com

Τα βακτήρια επιβιώνουν περισσότερο στον ξηρό αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνθήκες που δημιουργούνται αφήνοντας τη θερμάστρα ενεργοποιημένη μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον όπου τα βακτήρια ευδοκιμούν. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο λόγος που συνήθως αρρωσταίνουμε και κολλάμε γρίπη πιο συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν ο αέρας στα δωμάτιά μας είναι πολύ πιο ξηρός.

Ούτε στα μωρά αρέσουν οι θερμάστρες.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα στις θερμάστρες, καθώς το δέρμα τους ξηραίνεται πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, η βλέννα στη μύτη που είναι υπεύθυνη για την παγίδευση βακτηρίων στεγνώνει εύκολα σε ένα δωμάτιο με ζεστό αέρα. Όταν στεγνώνει, το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί και είναι πιο επιρρεπές σε μολύνσεις. Και, ενώ το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να το χειριστεί αυτό, αυτό δεν συμβαίνει με τα μωρά και γίνονται ακόμη πιο ευαίσθητα στις λοιμώξεις.

Δείτε επίσης 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πόροι δέρματος,καθαρισμός πόρων

6 Επαγγελματικές Συμβουλές για να Συρρικνώσετε τους Πόρους του Δέρματος

κέικ λεμονιού με ελαιόλαδο,συνταγή κέικ,γλυκές συνταγές,νόστιμες συνταγές

Κέικ Λεμονιού με Ελαιόλαδο