in , , ,

7 Επιβλαβείς Τροφές που Δίνουμε Συχνά στα Παιδιά

επιβλαβείς παιδικές τροφές,παιδική διατροφή,για το παιδί,συμβουλές παιδικής διατροφής
7 Επιβλαβείς Τροφές που Δίνουμε Συχνά στα Παιδιά

Πολλά παιδιά αρχίζουν να τρώνε τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό προκαλεί τη μειώση της ευαισθησίας των γευστικών καλύκων του παιδιού οπότε το κανονικό φαγητό δεν φαίνεται πια ελκυστικό. Υπάρχουν επίσης τροφές που τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε λόγω των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του σώματός τους. Υπάρχουν 7 δημοφιλείς φαινομενικά υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να τρώνε καθόλου τα παιδιά. 8 Συμβουλές για να Προστατέψετε τα Παιδιά σας από Κακόβουλες Ενέργειες και Απαγωγή

Χυμοί

© Depositphotos, © Depositphotos

Οι χυμοί είναι δημοφιλείς στα παιδιά διαφόρων ηλικιών. Είναι βολικοί και έρχονται σε πολύχρωμες συσκευασίες. Αλλά εδώ τελειώνουν τα πλεονεκτήματα του συσκευασμένου χυμού. Ένα ποτήρι χυμός περιέχει 5-6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Η διαλυμένη ζάχαρη απορροφάται αμέσως στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που είναι κακό για το μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να τρώτε φρούτα αντί να πίνετε χυμό. Χάρη στις φυτικές ίνες των φρούτων, ο χυμός απορροφάται σταδιακά. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να τους δώσετε να πιούν φρέσκο χυμό ή ένα smoothie.

Γιαούρτι

© Depositphotos, © Depositphotos

Για να επιλέξετε ένα υγιεινό γιαούρτι, πρέπει να διαβάσετε τα συστατικά. Αγοράστε γιαούρτια αντί για γλυκά επιδόρπια γιαουρτιού. Τα γιαούρτια με φρούτα περιέχουν πολλή ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες, που οδηγεί σε υπέρβαρα παιδιά και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Δημητριακά

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα δημητριακά πρωινού φαίνονται πολύ υγιεινά σε διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Στην πραγματικότητα, δεν περιέχουν υγιεινά στοιχεία αλλά πολύ ζάχαρη. Όλα τα υγιεινά συστατικα του καλαμποκιού, του σιταριού και της βρώμης αφαιρούνται κατά την παραγωγή και απομένουν μόνο οι υδατάνθρακες.

Είναι πολύ δύσκολο να χορτάσει το παιδί οπότε λίγες ώρες αργότερα θα πεινάσει ξανά. Μια καλή εναλλακτική είναι το πλιγούρι βρώμης. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα και ξηρούς καρπούς για να το κάνετε πιο ελκυστικό για τα παιδιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

Μέλι

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα παιδιά πριν την ηλικία των 2 ετών δεν πρέπει να τρώνε μέλι. Αυτό δεν αφορά μόνο μια πιθανή αλλεργική αντίδραση, αλλά μερικές φορές το μέλι περιέχει βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν σε μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια που ονομάζεται αλλαντίαση.

Σταφύλια

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα σταφύλια περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται τα παιδιά. Υπάρχει όμως ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να τα τρώνε: οι ρώγες γλιστράνε και μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό στο παιδί.

Επίσης, τα σταφύλια είναι πολύ δύσκολα στην επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα ενός παιδιού. Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για παιδιά κάτω των 2 ετών.

Πολυβιταμίνες για παιδιά

© Depositphotos, © Depositphotos, © Depositphotos

Οι βιταμίνες είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο θέμα. Το θέμα είναι ότι οι γονείς συχνά βασίζονται στη γνώση και την εμπειρία τους που είναι εντελώς λάθος και μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο αντί να συμβουλευτούν έναν ειδικό. Ανεξάρτητα από το πόσο ακίνδυνες είναι οι βιταμίνες , θα πρέπει να συνιστώνται μόνο από γιατρούς.

Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες τους από τις τροφές, δεν χρειάζεται να τους δίνετε συμπληρώματα.

Μίλκσεϊκ

© Depositphotos, © Depositphotos

Αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ αναψυκτικού και μιλκσέικ, κάθε γονέας σίγουρα θα επέλεγε το μιλκσέικ. Αλλά όπως αποδεικνύεται, είναι εξίσου βλαβερό καθώς περιέχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

Η τελευταία έρευνα λέει ότι η τακτική κατανάλωση ενός τόσο λιπαρού ροφήματος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό το προϊόν είναι επικίνδυνο ακόμη και για ενήλικες, πόσο μάλλον για παιδιά.

Είναι αδύνατο να μην αφήσετε τα παιδιά να τρώνε καθόλου ζάχαρη και δεν είναι απαραίτητο. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να διαμορφώσουμε τη σωστή στάση απέναντι στις γλυκές τροφές. Εξηγήστε στα παιδιά ότι τα γλυκά είναι γλυκά και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κανονικό φαγητό. Εάν ένα άτομο έχει υγιεινές διατροφικές συνήθειες ως παιδί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τρώει υγιεινά όταν ενηλικιωθεί.

Δείτε επίσης Γιατί ένα Αθώο Λαστιχένιο Παπάκι Μπορεί να είναι Επικίνδυνο για το Παιδί σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πολύχρωμη διακόσμηση σπιτιού με φυτά,πολύχρωμες ιδέες διακόσμησης σπιτιού με φυτά,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

25 Πολύχρωμες Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Φυτά

Πώς να Καθαρίσετε μια Καμένη Κατσαρόλα

Πώς να Καθαρίσετε μια Καμένη Κατσαρόλα