in , , ,

11 Δημοφιλή Πρωινα που Δεν Συστήνουν οι Διαιτολόγοι

δημοφιλή ανθυγιεινά πρωινά,διατροφή,συμβουλές διατροφής
11 Δημοφιλή Πρωινα που Δεν Συστήνουν οι Διαιτολόγοι

Οι διαιτολόγοι πιστεύουν ότι ένα υγιεινό πρωινό πρέπει να περιέχει 400-700 θερμίδες και θρεπτικά συστατικά που δίνουν στο σώμα ενέργεια. Δεν συνιστούν να τρώτε μερικα δημοφιλή πρωινα, ακόμα κι αν τα έχετε συνηθίσει. 14 Εύκολα Υγιεινά Πρωινά

Κρέπες και τηγανίτες

© depositphotos.com, © pixabay.com

Οι κρέπες και οι τηγανίτες σας χορταίνουν και αν προσθέσετε μέλι ή μαρμελάδα, το επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα γίνεται εξαιρετικά υψηλό. Αυτός ο τύπος πρωινού συμβάλλει στην παχυσαρκία και επηρεάζει τη διάθεση.

Αντικαταστήστε το αλεύρι σίτου με αλεύρι βρώμης και προσθέστε φρέσκα φρούτα και μούρα αντί για γλυκές γαρνιτούρες. Αλλά μην τρώτε πολύ φρούτα και μούρα το πρωί γιατί μπορεί να προκαλέσουν αέρια.

Δημητριακά και μούσλι

© depositphotos.com, © pexels.com

Αυτά τα είδη πρωινού περιέχουν πολλή ζάχαρη αλλά όχι φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Έρευνες δείχνουν ότι ένα πρωινό περιέχει πολλούς υδατάνθρακες σας κάνει να τρώτε περισσότερο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τα άτομα που κατανάλωναν 3 γρ. πρωτεΐνης και 40 γρ. υδατάνθρακες το πρωί, αισθάνθηκαν πεινασμένοι πιο γρήγορα από εκείνους που κατανάλωναν τρόφες πλούσιες σε πρωτεΐνη. Τα άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στην εμφάνιση διαβήτη και τα μικρά παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε δημητριακά λόγω του υψηλού επιπέδου ζάχαρης.

Αντ’ αυτού επιλέξτε κορν φλέικς και μούσλι χωρίς ζάχαρη. Προσθέστε μερικούς ξηρούς καρπούς και λιναρόσπορο για να πάρετε την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης.

Τοστ με άσπρο ψωμί

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το άσπρο ψωμί δεν είναι τόσο υγιεινό και όσο το ψήνετε, τόσο πιο επιβλαβές γίνεται. Όσο πιο καμένο είναι, τόσο περισσότερα καρκινογόνα περιέχει. Αντικαταστήστε το με ψωμί ολικής αλέσεως και αν σας αρέσει το τοστ, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καμένη κρούστα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μερέντα και άλλα αλείμματα σοκολάτας

brightside

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι 2 κουταλιές της σούπας Μερέντα περιέχουν το 83% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ζάχαρης για τις γυναίκες. Αυτή η δόση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας το πρωί, αλλά η ενέργεια θα εξαφανιστεί σύντομα και θα αρχίσετε να νιώθετε κουρασμένοι. Επιπλέον, αυτά τα αλείμματα περιέχουν φοινικέλαιο που είναι πραγματικά κακό για την υγεία.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αλείμματα γλυκιάς σοκολάτας με φυστικοβούτυρο που δεν έχει ζάχαρη αλλά περιέχει αρκετή πρωτεΐνη και υγιή λιπαρά.

Λευκό ρύζι

© depositphotos.com, © jules/flickr

Το λευκό ρύζι περιέχει πολλούς υδατάνθρακες. Σύμφωνα με μελέτες, μπορεί επίσης να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα επειδή έχει πολύ άμυλο και δεν έχει χονδροειδείς ίνες.

Επιλέξτε καστανό ρύζι αντί για λευκό: χωνεύεται πιο αργά και τροφοδοτεί καλύτερα το σώμα με ενέργεια. Για να μαγειρέψετε το πρωινό σας γρηγορότερα, μουλιάστε το ρύζι το προηγούμενο βράδυ.

Δείτε ακόμη 10 Φυσικά Υποκατάστατα Ζάχαρης που θα Σώσουν την Υγεία σας

Smoothie

brightside

Όταν ετοιμάζετε ένα smoothie, μερικές φορές προσθέτετε πάρα πολλά υλικά κατά λάθος. Τα φρούτα και τα λαχανικά χάνουν το σχήμα τους και θεωρείται ότι η μερίδα είναι πολύ μικρή για να ικανοποιήσει την πείνα σας. Έτσι, το γαρνίρετε με σαντιγί νομίζοντας ότι το κάνετε πιο θρεπτικό. Ως αποτέλεσμα, το smoothie γίνεται υπερκορεσμένο με ζάχαρη. Επιπλέον, δεν συνιστάται να τρώτε πορτοκάλια, μάνγκο ή μπανάνες το πρωί. Χρησιμοποιήσετε μεζούρες μέτρησης για να καταλάβετε πόσα συστατικά χρειάζεστε πραγματικά.

Γάλα

© depositphotos.com

Οι επιστήμονες δεν συνιστούν να πίνετε γάλα το πρωί πριν από τα γεύματα επειδή διεγείρει την παραγωγή οξέος στο στομάχι και μπορεί να προκαλέσει καούρα. Μπορεί επίσης να συμβάλει στην ακμή εάν ένα άτομο είναι επιρρεπές σε αυτήν. Μπορείτε να πίνετε γάλα το πρωί, αλλά μόνο μετά το πρωινό.

Γιαούρτια χωρίς λιπαρά

© depositphotos.com

Σύμφωνα με τη γνώμη των επιστημόνων, τα γιαούρτια χωρίς λιπαρά περιέχουν τόσα χρήσιμα συστατικά όσο μια μερίδα παγωτό. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, μην σταματήσετε να τρώτε λιπαρά γάλακτος. Συμβάλλουν στην παραγωγή της ορμόνης χολοκυστοκινίνης που μας βοηθά να αδυνατίσουμε, αυξάνει την αντοχή στο στρες και μας χαροποιεί. Επιλέξτε γιαούρτια που περιέχουν 3-5% λιπαρά.

Σάντουιτς από έξω

© depositphotos.com, © pixabay.com

Μερικές φορές, όταν βιαζόμαστε δεν τρώμε στο σπίτι και καταλήγουμε να αγοράζουμε πρόχειρο φαγητό. Κατά κανόνα, τα σάντουιτς περιέχουν πολλές καρκινογόνες ουσίες και επιβλαβή λιπαρά και χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να αφομοιωθούν οι επιπλέον θερμίδες τους.

Εναλλακτικά, φτιάξτε σάντουιτς μόνοι σας χρησιμοποιώντας φρέσκα και υγιεινά υλικά.

Λουκάνικα

© depositphotos.com, © pixabay.com

Τα λουκάνικα περιέχουν λιπαρά, αλάτι, πρόσθετα γεύσης και συντηρητικά που ερεθίζουν το στομάχι και αυξάνουν ακόμη και τον κίνδυνο καρκίνου. Βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική υγιεινή λύση στα λουκάνικα.

Μπέικον και αυγά

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι διαιτολόγοι δεν συνιστούν να τρώτε αυγά με μπέικον κάθε πρωί επειδή το μπέικον περιέχει τεράστια ποσότητα χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών που προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις.

Μια ομελέτα είναι πολύ πιο υγιεινή από τα τηγανητά αυγά με μπέικον. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά όπως ντομάτες ή μπρόκολο.

Δείτε επίσης Γιατί Είναι Καλό να Τρώτε το Ίδιο Πρωινό Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ασιάτισσες και νεανική όψη,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλες για νεανικό δέρμα

Πως οι Ασιάτισσες Διατηρήσουν τη Νεανική τους Εμφάνιση

καθαρισμός δερμάτινων γαντιών,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Δερμάτινα Γάντια