in , , ,

Συνταγή για Λαζαράκια του Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για Λαζαράκια του Άκη Πετρετζίκη
Συνταγή για Λαζαράκια του Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για Λαζαράκια του Άκη Πετρετζίκη

Το Πάσχα και συγκεκριμένα το Σάββατο του Λαζάρου υπάρχει το έθιμο τα περισσότερα σπίτια να φτιάχνουν τα γνωστά Λαζαράκια που είναι γλυκά ψωμάκια.

Τα πεντανόστιμα Λαζαράκια κρύβουν μέσα τους μπόλικη ιστορία. Οι νοικοκυρές τα ζυμώνουν και τα ψήνουν το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι μικρά, αφράτα, ημίγλυκα ψωμάκια τα οποία έχουν το σχήμα ενός σπαργανωμένου ανθρώπου (όπως αναπαριστάνεται και ο Λάζαρος στις εικόνες) και συμβολίζουν την Ανάσταση του Λαζάρου.

Διαβάστε επίσης: Στράτα ή ψευτοσουφλέ απο τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

  • 400 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 40 γαρίφαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρίφαλο σε σκόνη, το κάρδαμο, το αλάτι και το αλεύρι.
  • Χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει το ζυμάρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια των 60 γρ. το καθένα.
  • Από το κάθε μπαλάκι ζυγίζουμε 50 γρ. για το σώμα και 10 γρ. για τα χεράκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια ώστε να φτιάξουμε το μείγμα της γέμισης.
  • Πλάθουμε το σώμα από τα Λαζαράκια σε μακρόστενο σχήμα, γεμίζουμε με 1 κ.γ. από τη γέμιση, κλείνουμε καλά και με την υπόλοιπη ζύμη και φτιάχνουμε 2 χεράκια τα οποία περνάμε χιαστί από την πίσω μεριά για να καταλήξουν σε σχήμα Χ μπροστά.
  • Τοποθετούμε γαρίφαλα για τα μάτια.
  • Μεταφέρουμε τα Λαζαράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε.

Μια συνταγή του αγαπημένου μας Άκη Πετρετζίκη

via akispetretzikis

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να φτιάξετε από το Μηδέν ένα Φανταστικό Πειρατικό Πλοίο μόνο από Χαρτόνι!

Πώς να φτιάξετε από το Μηδέν ένα Φανταστικό Πειρατικό Πλοίο μόνο από Χαρτόνι! Οδηγίες – [ΒΙΝΤΕΟ]

λέκιασμα δοντιών,συνήθειες που λεκιάζουν τα δόντια,φροντίδα δοντιών,συμβουλές για τα δόντια,χρήσιμα

7 Καθημερινές Συνήθειες που Λεκιάζουν τα Δόντια