Συστατικά
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)
350 γρ. τυρί χωριάτικο
250 γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 αυγά μέτρια
πιπέρι
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι.
Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.
Αφρατεύουμε – “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος.
Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά κενό από την περιφέρεια.
Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να “κάτσει” καλά πάνω στο ταψάκι.
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 “φύλλα” και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι.
Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια
viaakispetretzikis