in , , ,

Παραδοσιακή Ζυμαρόπιτα: Η εύκολη και οικομική πίτα με φέτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

Παραδοσιακή Ζυμαρόπιτα: Η εύκολη και οικομική πίτα με φέτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας
Παραδοσιακή Ζυμαρόπιτα: Η εύκολη και οικομική πίτα με φέτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

Πανεύκολη συνταγή για ζυμαρόπιτα με φέτα στον φούρνο

Αυτή η ζυμαρόπιτα με φέτα είναι από τις πιο εύκολες και παραδοσιακές πίτες. Μία πίτα που σου ξυπνάει αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια.

Παραδοσιακή ζυμαρόπιτα με φέτα

zumaropita-me-feta-pites-eukoles-aleuropita-turopita-eisaimonadikigr

Θυμάμαι όταν ακόμα ήμουν παιδάκι, είχα ακούσει τη γιαγιά μου να αναφέρει μία πολύ νόστιμη πίτα, τη ζυμαρόπιτα. Δεν είχα δοκιμάσει μέχρι τότε τι είναι αυτή η πίτα, αλλά μετά από λίγο καιρό μου έφτιαξε η μητέρα μου και την ευχαριστήθηκα.

Αμέσως κατάλαβα ότι είναι από τις πιο εύκολες αλλά και τις πιο παραδοσιακές πίτες που φτιάχνεται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Χωρίς φύλλο, με ελάχιστα υλικά και κόπο, αυτή η πίτα θα σου ξυπνήσεις όμορφες αναμνήσεις. Και αν δεν την έχεις γευτεί ποτέ, ήρθε η ώρα να τη φτιάξεις μόνη σου. Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις ζυμαρόπιτα με φέτα στον φούρνο.

Μπατζίνα Με Κολοκύθι – Η Πίτα Χωρίς Φύλλο: Η Απόλυτη, Εύκολη Πίτα Για Το Τάπερ Της Παραλίας

Υλικά για ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί:

  • Μία κούπα γάλα της επιλογής σου
  • 2 αυγά
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα νερό
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Μισό κιλό τυρί φέτα
  • Λαδόκολλα ή λίγο λάδι για το ψήσιμο

Διαδικασία και εκτέλεση για την υπέροχη ζυμαρόπιτα με φέτα

eukoli-zimaropita-aleuropita-turopita-me-feta-pites-eisaimonadikigr

Αυτή είναι μία πανεύκολη πιτούλα που θα μπορείς να τη φτιάχνεις για όλες τις περιστάσεις. Για κάτι γρήγορο για τη δουλειά, για ένα σνάκ στο πόδι, για φαγητό για το σχολείο, για τη σχολή, τη δουλειά αλλά και για ένα οικογενειακό τραπέζι. Η νοστιμιά της θα παρασύρει τους πάντες και όλοι θα θέλουν να μάθουν τη συνταγή σου.

Για αρχή θα κοσκινίσουμε καλά το αλεύρι και θα το αφήσουμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Για αρχή βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά , το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το νερό και ανακατεύουμε πάλι. Κόβουμε με τα χέρια μας τη φέτα σε τρίμματα ή κομματάκια ανάλογα πως τα θέλουμε και κρατάμε λίγη φέτα για να βάλουμε πάνω από τη πίτα πριν τη ψήσουμε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ρίχνουμε τη φέτα μέσα στο μείγμα και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλείφουμε τον πάτο του ταψιού με ελαιόλαδο. Πριν ψήσουμε τη πίτα μας, βάζουμε από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε σε τρίμματα και λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας. Η πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με φέτα στον φούρνο είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Κόψε τη κομμάτια και μοιράσου τη με όσους αγαπάς.

Extra tips:

  • Εκτός από φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι είδος τυριού σου αρέσει. Επίσης, μπορείς να κάνεις και συνδυασμό 2-3 τυριών ανάλογα με τα γούστα σου.
  • Μπορείς να σερβίρεις τη ζυμαρόπιτα με δροσερό γιαούρτι, cottage cheese, ανθότυρο αλλά και τυρί κρέμα. Και μία δροσερή σαλάτα ταιριάζει απίστευτα πολύ με τη πίτα μας.
  • Για μία πιο υγιεινή εκδοχή της πίτας, χρησιμοποίησε αλεύρι ολικής και ανθότυρο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μία πίτα με λιγότερες θερμίδες αλλά άπειρη νοστιμιά.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και κάποιο αλλαντικό ή κρέας μέσα στη πίτα ή από πάνω. Για παράδειγμα γαλοπούλα σε φέτες, μπέικον, χοιρινό, λουκάνικο, κοτόπουλο και ότι άλλο θέλεις.
  • Επίσης, μπορείς να βάλεις και διάφορα λαχανικά στη πίτα μας, όπως και μυρωδικά. Για παράδειγμα πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, ντομάτα φρέσκια, μανιτάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο, άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό κλπ.
  • Πεπέκι: Η ηπειρώτικη πίτα με τα λίγα υλικά
  • Ο μαγικός χυλός για να κάνετε τις πίτες με έτοιμα φύλλα να μοιάζουν με σπιτικές.
  • Πεντανόστιμη και τραγανή Πατσαβουρόπιτα με φέτα για όλες τις ώρες

via eisaimonadiki

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να συνδέσεις σε ένα πολύπριζο

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να συνδέσεις σε ένα πολύπριζο

5 Αντικείμενα Κουζίνας που Μπορεί να Καθαρίσει ο Ήλιος

5 Αντικείμενα Κουζίνας που Μπορεί να Καθαρίσει ο Ήλιος