in , , ,

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να συνδέσεις σε ένα πολύπριζο

Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να συνδέσεις σε ένα πολύπριζο
Αυτά είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να συνδέσεις σε ένα πολύπριζο

Το ρεύμα στα σπίτια υπήρξε αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις. Πλέον δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ωστόσο τα περισσότερα σπίτι δεν έχουν αρκετές πρίζες για να είναι τα πάντα λειτουργικά.

Οι περισσότεροι από εμάς βασιζόμαστε σε πολύπριζα χωρίς όμως να δίνουμε μεγάλη σημασία ότι η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιές.

Παρόλο που τα πολύπριζα είναι ιδανικά για να φορτίσετε ένα κινητό ή να συνδέσετε την τηλεόραση και άλλες συσκευές ψυχαγωγίας, υπάρχουν ορισμένες συσκευές που δεν πρέπει ποτέ να συνδέονται σε πολύπριζο.

Τα κλιματιστικά, οι θερμάστρες, οι τοστιέρες και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν υψηλή ισχύ μπορούν εύκολα να προκαλέσουν υπερθέρμανση και να οδηγήσει σε κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πριν συνδέσετε οτιδήποτε σε πολύπριζο πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά.

Ακολουθεί μια λίστα με συσκευές που δεν πρέπει να συνδέονται σε πολύπριζο

1. Ηλεκτρικός φούρνος

Ο φούρνος παρόλο που δεν χρησιμοποιείται συνέχεια είναι μια οικιακή συσκευή που απαιτεί πολλή ενέργεια και δεν πρέπει να συνδέεται σε πολύπριζο. Στην πραγματικότητα πρέπει να συνδέεται σε δική του πρίζα ειδικά για φούρνο.

2. Ψυγείο

Τα ψυγεία απαιτούν πολύ ισχύ και συχνά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται, γεγονός που μπορεί να υπερφορτώσει ένα πολύπριζο και να προκαλέσει ζημιά. Όπως και ο φούρνος έτσι και το ψυγείο απαιτούν πρίζα που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην τροφοδοσία της συσκευής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

15 Συσκευές που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Συνδέσετε σε Πολύπριζο

3. Πλυντήριο ρούχων:

Όταν είναι σε λειτουργία, τα πλυντήρια ρούχων τραβούν πολλή ισχύ. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτές οι συσκευές δεν πρέπει να συνδέονται σε πολύπριζο με οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Τα περισσότερα πλυντήρια χρησιμοποιούν μέγιστη ισχύ έως και 1400 Watt, με αποτέλεσμα να πλησιάζει επικίνδυνα το μέγιστο φορτίο των περισσότερων πολύπριζων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πλύσης, τα πλυντήρια ρούχων συνήθως αφήνονται χωρίς επίβλεψη και δουλεύουν περισσότερες ώρες, τουλάχιστον μία ώρα, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για να υπερθερμανθεί το πολύπριζο.

4. Συσκευές Θέρμανσης, σόμπες και θερμάστρες

Οι φορητές συσκευές θέρμανσης δεν πρέπει ποτέ να συνδέονται σε πολύπριζο γιατί οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούν 1.500 watt στην υψηλή τους ρύθμιση και συνήθως λειτουργούν για μεγάλες χρονικές περιόδους.

5. Φούρνος μικροκυμάτων

Δεδομένου ότι καταναλώνουν πολλή ενέργεια όταν χρησιμοποιούνται, οι περισσότεροι φούρνοι μικροκυμάτων είναι συνδεδεμένοι στη δική τους υποδοχή και αυτό είναι πάντα η σωστή πρακτική.

7. Τοστιέρα

Μπορεί να πιστεύετε ότι το να ψήσετε ένα τοστ δεν απαιτεί πολλή ενέργεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τοστιέρες καταναλώνουν πολλή ενέργεια όταν χρησιμοποιούνται και θα πρέπει να συνδέονται απευθείας σε πρίζα αντί για πολύπριζο.

8. Άλλο πολύπριζο

Τα πολύπριζα δεν προορίζονται για χρήση σε συνδυασμό με άλλο πολύπριζο, αν και πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Αυτό, ωστόσο, παραβιάζει τους περισσότερους κώδικες ασφαλείας επειδή μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε υπερφόρτωση του ηλεκτρικού συστήματος.

9. Ηλεκτρονικά (υπολογιστής, τηλεόραση, ρούτερ)

Αυτοί οι τύποι ηλεκτρονικών συσκευών δεν χρησιμοποιούν απαραιτήτως πολλή ισχύ από μόνες τους, αλλά είναι ευαίσθητοι σε υπερτάσεις και μπορεί να βρεθείτε με έναν καμένο υπολογιστή ή τηλεόραση πολύ γρήγορα εάν τα συνδέετε σε πολύπριζο. Εάν θέλετε να προστατέψετε αυτές τις ευαίσθητες συσκευές από αυξομοιώσειςς ρεύματος, επιλέξτε ένα πολύπριζο που λειτουργεί ως προστασία από υπερτάσεις.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 43

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

διακόσμηση κουζίνας 2024,τάσεις διακόσμησης κουζίνας 2024,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,

5 Τάσεις Διακόσμησης Κουζίνας για το 2024 και 50 Ιδέες

Παραδοσιακή Ζυμαρόπιτα: Η εύκολη και οικομική πίτα με φέτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας

Παραδοσιακή Ζυμαρόπιτα: Η εύκολη και οικομική πίτα με φέτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας