in , , ,

15 Συσκευές που ΔΕΝ Πρέπει ΠΟΤΕ να Συνδέσετε σε Πολύπριζο

συσκευές σε πολύπριζο,συμβουλές για το σπίτι,χρήσιμα,
συσκευές σε πολύπριζο,συμβουλές για το σπίτι,χρήσιμα,

Οι συσκευές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια γίνονται επικίνδυνες για πρόκληση πυρκαγιάς όταν τις συνδέετε σε πολύπριζο. Όπου και αν χρησιμοποιείτε πολύπριζο, προσέξτε προσεκτικά τη μέγιστη ισχύ του (που βρίσκεται στην ετικέτα της συσκευής) και βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές που συνδέετε σε αυτό δεν την υπερβαίνουν αυτή την ποσότητα. Τα περισσότερα πολύπριζα είναι 15 amp, που σημαίνει ότι μπορούν να χειριστούν έως και 1.800 watt. 6 Τρόποι Ώστε οι Οικιακές Συσκευές σας να Διαρκέσουν Περισσότερο

istockphoto.com

Ψυγεία

Οι μεγάλες συσκευές όπως τα ψυγεία απαιτούν πολλή ισχύ και συχνά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται, γεγονός που μπορεί εύκολα να υπερφορτώσει ένα πολύπριζο. Αυτές οι συσκευές θα πρέπει να συνδέονται απευθείας σε μια πρίζα τοίχου που προορίζεται αποκλειστικά για την τροφοδοσία της συσκευής. Εάν προσπαθήσετε να συνδέσετε πρόσθετες συσκευές στην ίδια πρίζα, κινδυνεύετε να βραχυκυκλώσετε την πρίζα.

istockphoto.com

Φούρνοι μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα θαύμα της σύγχρονης προετοιμασίας φαγητού, της απόψυξης, του μαγειρέματος και της αναθέρμανσης των τροφίμων σε κλάσμα του χρόνου που χρειάζεται ένας συμβατικός φούρνος. Αλλά όλη αυτή η θαυμάσια δραστηριότητα απαιτεί περισσότερη ενέργεια από αυτή που μπορεί να προσφέρει ένα πολύπριζο. Όπως ένας συμβατικός ηλεκτρικός φούρνος, ο φούρνος μικροκυμάτων θα πρέπει να έχει τη δική του αποκλειστική πρίζα.

istockphoto.com

Καφετιέρες

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι το πρωινό σας φλιτζάνι καφέ απαιτεί τόση ενέργεια για να παρασκευαστεί, αλλά οι περισσότερες καφετιέρες χρειάζονται αρκετή ένταση για να μετατρέψουν τους καβουρδισμένους κόκκους σε ζεστό ρόφημα. Συνδέστε την καφετιέρα σας απευθείας στην πρίζα διαφορετικά διατρέχετε τον κίνδυνο να ξυπνήσετε με μια μισο-παρασκευασμένη κανάτα καφέ.

williams-sonoma.com

Φρυγανιέρες

Αν έχετε κοιτάξει ποτέ μέσα σε μια φρυγανιέρα θα δείτε αντιστάσεις που θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες για να φρυγανίσουν το ψωμί. Το ρεύμα που απαιτούν μπορεί εύκολα να προκαλέσει υπερθέρμανση ενός πολύπριζου. Το ίδιο πρόβλημα ισχύει για βαφλιέρες και ηλεκτρικές ψησταριές.

amazon.com

Πολυμάγειρες (Slow Cookers)

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε ένας έξυπνος μάγειρας όταν συνδέετε τον πολυμάγειράς σας σε ένα πολύπριζο για να ελευθερώσετε πρίζα για άλλες συσκευές κουζίνας, αλλά θα κάνετε λάθος. Αυτές οι συσκευές απαιτούν περισσότερη ενεργεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που μπορεί να αντέξει ένα πολύπριζο. Και επειδή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επίβλεψη, πρέπει οπωσδήποτε να βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη με ασφάλεια σε μια πρίζα για να ελαχιστοποιήσετε τυχόν επικίνδυνα αποτελέσματα.

istockphoto.com

Συσκευές περιποίησης μαλλιών

Χρειάζεται τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας για να τροφοδοτήσετε το πιστολάκι μαλλιών, τα σίδερα για μπούκλες και τις ισιωτικές. Για να αποφευχθεί η υπερθερμανση τους θα πρέπει να συνδέονται απευθείας σε μια πρίζα τοίχου—κατά προτίμηση σε μια πρίζα GFCI για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τυχαίας έκθεσης στο νερό, ένας κοινός κίνδυνος στο μπάνιο.

istockphoto.com

Κλιματιστικά

Όπως οι θερμάστρες, έτσι και τα φορητά κλιματιστικά είναι σχεδιασμένα να αντλούν μεγάλη ποσότητα ρεύματος όταν ενεργοποιούνται. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να υπερφορτώσει ένα πολύπριζο και είτε να απενεργοποιήσει το ρελέ ρεύματος είτε να προκαλέσει επικίνδυνη υπερθέρμανση. Για το λόγο αυτό, αυτές οι συσκευές θα πρέπει πάντα να συνδέονται σε ειδική πρίζα.

homedepot.com

Αντλίες κάρτερ

Μια αντλία κάρτερ είναι συχνά η τελευταία άμυνα για ένα στεγνό υπόγειο σε περίπτωση πλημμύρας. Επειδή τα περισσότερα πολύπριζα δεν έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε υγρές συνθήκες, είναι ακατάλληλα για χρήση με την αντλία. Αντ’ αυτού, συνδέστε την σε μια πρίζα GFCI, κατά προτίμηση μια εγκατεστημένη λίγα μέτρα πάνω από το πάτωμα, σε περίπτωση που ο χώρος του υπογείου σας πλημμυρίσει.

istockphoto.com

Δείτε ακόμη 24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές

Αεροσυμπιεστές

Οι φορητοί αεροσυμπιεστές είναι πρακτικοί βοηθοί για φιλόδοξους ανθρώπους που κάνουν DIY, αλλά αντλούν τεράστια ποσότητα ενέργειας κατά την εκκίνηση. Αντί να υπερφορτώνετε ένα πολύπριζο, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο επέκτασης βαρέως τύπου για να έχετε τη μέγιστη χρήση και να επωφεληθείτε από τα εργαλεία αέρα σας.

istockphoto.com

Άλλο ένα πολύπριζο

Τα πολύπριζα δεν προορίζονται για χρήση σε συνδυασμό με άλλο πολύπριζο. Στην πραγματικότητα, η σύνδεση πολλών πολύπριζων μεταξύ τους, η οποία είναι γνωστή ως “μαργαρίτα-αλυσίδα”, παραβιάζει τους περισσότερους κώδικες πυρασφάλειας και μπορεί γρήγορα να υπερφορτώσει το ηλεκτρικό σας σύστημα. Για τον ίδιο λόγο, αποφύγετε τη χρήση καλωδίων επέκτασης με πολύπριζα.

istockphoto.com

Μπλέντερ

Ακριβώς επειδή μια συσκευή είναι μικρή, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές να συνδέσετε ένα πολύπριζο. Πολλά μπλέντερ, χρησιμοποιούν ισχυρούς κινητήρες για να κόβουν πιο σκληρές τροφές. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και 1500 watt, φέρνοντάς τα στο ίδιο επίπεδο με τις θερμάστρες χώρου, τις τοστιέρες και τα κλιματιστικά από άποψη χρησιμοποιούμενης ισχύος. Δεδομένου ότι ο σκοπός ενός μπλέντερ είναι να υγροποιήσει τα τρόφιμα, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να μπει υγρό στο πολύπριζο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Συνδέστε πάντα ένα μπλέντερ απευθείας σε μια πρίζα GFCI κουζίνας.

homedepot.com

Πλυντήριο ρούχων

Τα περισσότερα πλυντήρια χρησιμοποιούν μέγιστη ισχύ έως και 1400 Watt, με αποτέλεσμα να πλησιάζει επικίνδυνα το μέγιστο φορτίο των περισσότερων πολύπριζων. Τα πλυντήρια ρούχων συνήθως αφήνονται χωρίς επίβλεψη ενώ πλένουν τα ρούχα σας και μπορεί να χρειαστούν έως και μία ώρα ή περισσότερο για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος, αρκετός χρόνος για να υπερθερμανθεί ένα πολύπριζο. Αντί να χρησιμοποιείτε πολύπριζο, συνδέστε αυτό το πλυντήριο απευθείας στην προβλεπόμενη πρίζα.

istockphoto.com

Φορητές θερμάστρες

Οι περισσότερες φορητές θερμάστρες χρησιμοποιούν 1.500 watt ενέργειας στις υψηλές ρυθμίσεις τους και, όταν συνδέονται σε πολύπριζα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες επειδή λειτουργούν συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ενώ οι διαθέτουν μηχανισμούς ασφαλείας που κλείνουν τη μονάδα εάν αρχίσει να υπερθερμαίνεται, δεν θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του πολύπριζου και την πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς.

istockphoto.com

Ηλεκτρικά εργαλεία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα πολύπριζο για ηλεκτρικά εργαλεία στο συνεργείο σας, αλλά κανένα παλιό πολύπριζο δεν θα το κάνει. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πολύπριζο 220 Volt που είναι εξοπλισμένο με γειωμένες πρίζες. Αυτός ο τύπος πολύπριζου θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί βαρύτερο καλώδιο 14 διαμετρήματος το οποίο μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο φορτίο χωρίς να θερμαίνεται. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία που καταναλώνουν υψηλότερη ισχύ, όπως επιτραπέζια πριόνια, κυκλικά πριόνια και πριόνια κοπής.

istockphoto.com

Παιχνιδομηχανές

Αν και είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε πολύπριζο για τις παιχνιδομηχανές σας, πρέπει να προσέχετε πόσες συνδέετε στο πολύπριζο. Ενώ η παιχνιδομηχανή σας μπορεί να αντλεί μόνο περίπου 500 watt, θα χρειαστεί επίσης να συνδέσετε μια οθόνη, ηχεία και άλλα αξεσουάρ. Υπολογίστε πόσα συνδέετε, συμβουλευόμενοι τα αυτοκόλλητα σε καθεμία από αυτές τις συσκευές και βεβαιωθείτε ότι το σύνολο είναι μικρότερο από την ονομαστική ισχύ του πολύπριζου. Εφόσον θέλετε να προστατέψετε αυτές τις ευαίσθητες συσκευές από υπερτάσεις ρεύματος, χρησιμοποιήστε ένα πολύπριζο που έχει προστασία από υπερτάσεις.

wayfair.com

πηγή

Δείτε επίσης Πόσο Ρεύμα Καίνε οι συσκευές: Πίνακας με τις καταναλώσεις. Η αθώα συσκευή που φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος και δεν παίρνεις χαμπάρι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

μαγειρική σόδα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Μην Καθαρίζετε Ποτέ Αυτά τα Πράγματα με Μαγειρική Σόδα

Πρώιμη Εφηβεία στα Κορίτσια: Χημικές Ουσίες σε Σαπούνια, Σαμπουάν και Καλλυντικά Συνδέονται Σύμφωνα με Μελέτη

Πρώιμη Εφηβεία στα Κορίτσια: Χημικές Ουσίες σε Σαπούνια, Σαμπουάν και Καλλυντικά Συνδέονται Σύμφωνα με Μελέτη