in , , ,

24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές

24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές
24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές

Οι οικιακές συσκευές αρχίζουν να δυσλειτουργούν συχνά όχι λόγω ορισμένων λαθών στην κατασκευή αλλά επειδή δεν τα χειριζόμαστε σωστά. Ειλικρινά, οι περισσότεροι σπάνια διαβάζουν ακόμη και τις πιο σημαντικές πληροφορίες στα εγχειρίδια, πόσο μάλλον τους μικρούς κανόνες σχετικά με το πώς να τις χρησιμοποιούν. Δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι με τις συσκευές τους, χωρίς καν να γνωρίζουν ότι μπορεί να τους προκαλέσουν βλάβη. 4 Ηλεκτρικές Συσκευές που Καταναλώνουν Ενέργεια Ακόμα και Εκτός Λειτουργίας

Σίδερο

brightside
  • Μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης καθώς θα δημιουργήσει άλατα. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό: όσο λιγότερο αλάτι υπάρχει στο νερό, τόσο λιγότερη βλάβη για το σίδερο.
  • Μην αφήνετε νερό μέσα. Πολύ συχνά, οι άνθρωποι το ξεχνούν αυτό, αλλά αυτή η κακή συνήθεια οδηγεί σε διάβρωση που αφήνει καφέ κηλίδες στα ρούχα. Πολύ συχνά, σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει κίνδυνος διαρροής και το νερό μπορεί να φτάσει στα καλώδια και να προκληθεί βραχυκύκλωμα.
  • Η πλακά του σίδερου πρέπει να καθαριστεί ακόμη και αν δεν υπάρχουν εμφανείς κηλίδες. Το θέμα είναι ότι μπορεί να υπάρχουν μερικά μικρά νήματα και άλατα από το νερό. Αυτά τα σωματίδια μπορούν να μπλοκάρουν τις τρύπες του ατμού. Ο απλούστερος τρόπος είναι να καθαρίσετε την επιφάνεια με μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό.

Υπολογιστής

© KL Gamers / Youtube
  • Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τα εσωτερικά στοιχεία του υπολογιστή τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Τις περισσότερες φορές, η υπερθέρμανση συμβαίνει λόγω υπερβολικής σκόνης στον υπολογιστή. Εάν δεν τον καθαρίσετε για πολύ καιρό, οι τρύπες εξαερισμού κλείνουν, γεγονός που δεν επιτρέπει στη συσκευή να κρυώσει και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εξαρτήματά του.
  • Ένα άλλο σημαντικό που πρέπει να λάβετε υπόψη για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή σας είναι η τοποθεσία του. Οι τρύπες εξαερισμού είναι εύκολο να μπλοκάρουν εάν ο υπολογιστής βρίσκεται κοντά σε τοίχο. Εκτός αυτού, μην τον τοποθετείτε δίπλα σε θερμαντικό σώμα ή σε άμεσο ηλιακό φως.
© Gamers Nexus / Youtube
  • Η θερμική πάστα CPU παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προστασία από την υπερθέρμανση. Έχει καλή θερμική αγωγιμότητα και βρίσκονται μεταξύ του επεξεργαστή και του ψυγείου. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η υπερθέρμανση προκαλείται από την εξάτμιση της. Μην ξεχνάτε κάθε 2-3 χρόνια να την αντικαταστήσετε.
  • Μια άλλη κακή συνήθεια που έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση του υπολογιστή σας είναι η επανεκκίνηση και η απενεργοποίηση του υπολογιστή πολύ σπάνια. Με την πάροδο του χρόνου, η συνεχή λειτουργία οδηγεί σε σφάλματα και αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τα πλεονεκτήματα της επανεκκίνησης είναι ότι ελευθερώνει τη μνήμη, αυξάνει την απόδοση και διορθώνει τα σφάλματα.

Φορητός υπολογιστής

brightside
  • Εκτός από τα προαναφερθέντα προβλήματα, υπάρχουν λάθη που κάνουμε ειδικά με τους φορητούς υπολογιστές. Ένας από αυτά είναι να τον αφήνεται συνδεδεμένο στο καλώδιο φόρτισης όλη την ώρα. Θυμηθείτε, η συνεχής φόρτιση καταστρέφει την μπαταρία λόγω θερμότητας και υψηλής τάσης. Συνιστάται να φορτίζετε τους φορητούς υπολογιστές έως και 80% και να τους φορτίζετε ξανά όταν η μπαταρία δεν υπερβαίνει το 40%.
  • Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν επίσης αρνητική επίδραση. Είναι καλύτερα να μην κρυώνετε πάρα πολύ τον φορητό υπολογιστή, αλλά εάν έχει ήδη συμβεί, ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία: πριν τον ανοίξετε, αφήστε τη συσκευή να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου και σκουπίστε την υγρασία για να αποφύγετε βραχυκύκλωμα.
brightside
  • Το γεγονός ότι οι φορητοί υπολογιστές είναι κινούμενοι είναι μια άλλη πηγή προβλημάτων. Για παράδειγμα, θέλουμε πάντα να τοποθετούμε φορητούς υπολογιστές σε κάτι μαλακό (όπως ένα κρεβάτι ή στην αγκαλιά μας). Αυτό οδηγεί πάντα σε υπερθέρμανση και βλάβες. Προσπαθήστε να τους τοποθετήσετε σε στερεές επιφάνειες που δεν θα φράξουν τις τρύπες εξαερισμού.
  • Αρκετοί εξακολουθούν να διαθέτουν παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους αντί SSD και εάν κουνήσετε έναν φορητό υπολογιστή ενώ είναι ενεργοποιημένος, ενδέχεται να προκληθεί μηχανική ζημιά.

Δείτε ακόμη Ποιες Ηλεκτρικές Συσκευές Καίνε Περισσότερο Ρεύμα & Πώς θα Μειώσεις τα Έξοδα;

Βραστήρες

© Depositphotos.com
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό στο βραστήρα. Εάν τον ανοίξετε με πολύ λίγο νερό, ειδικά εάν δεν καλύπτει καν ολόκληρο το θερμαντικό στοιχείο, αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε βλάβη.
  • Προσπαθήστε να μην τοποθετείτε ηλεκτρικό βραστήρα σε σημεία όπου εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες όπως φούρνους ή σόμπες. Μπορεί να παραμορφώσει το σώμα του βραστήρα και άλλα πλαστικά στοιχεία. Τα εγχειρίδια το αναφέρουν συχνά.
© Kev’s Lab / Youtube, © Kev’s Lab / Youtube
  • Αφαιρέστε τα άλατα εγκαίρως. Να θυμάστε ότι εμφανίζονται όχι μόνο στους μεταλλικούς βραστήρες αλλά και στα μεταλλικά θερμαντικά στοιχεία των πλαστικών βραστήρων. Ακόμα και βραστήρες με ενσωματωμένα φίλτρα μπορούν να αποτρέψουν την είσοδο των αλάτων μόνο στο νερό, αλλά δεν εμποδίζουν την εμφάνιση τους. Είναι εύκολο να καθαρίσετε έναν βραστήρα αναμειγνύοντας ξύδι και νερό σε αναλογία 1: 1 και αφήνοντας το για μια νύχτα. Το πρωί, πλύνετε καλά τον βραστήρα.
  • Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εμφανίζονται άλατα στους βραστήρες είναι ότι αφήνουμε συχνά νερό μέσα. Μην ξεχάσετε να αδειάζετε το βραστήρα όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.

Κρεατομηχανές

© geniusz K / Youtube
  • Μην πλένετε μέρη της κρεατομηχανής σε πλυντήριο πιάτων, εκτός εάν το αναφέρει το εγχειρίδιο. Το θέμα είναι, πολλές σύγχρονες κρεατομηχανές είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο. Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων χρησιμοποιούν επιθετικά απορρυπαντικά που περιέχουν αλκαλικά φωσφορικά άλατα. Όταν αυτά τα στοιχεία έρχονται σε επαφή με το αλουμίνιο, αυξάνουν την οξείδωση. Εκτός αυτού, τα υπολείμματα αυτών των απορρυπαντικών μπορεί να παραμείνουν στα κομμάτια και να καταλήξουν στο κρέας σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν οστά. Μερικές κρεατομηχανές έχουν αρκετή ισχύ για τα οστά, αλλά οι περισσότεροι απλώς θα χαλάσουν.
  • Μην αφήνετε μια κρεατομηχανή να υπερθερμανθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν έχετε καινούργια, μπορεί να σπάσει επειδή βάζετε πάρα πολύ κρέας ή το επεξεργάζεστε για πολύ ώρα.

Μπλέντερ

© Wannod’s Place / Youtube
  • Μην αλέσετε πάγο και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα σε ένα μπλέντερ. Εάν η ισχύς δεν είναι αρκετή, τα μαχαίρια, ή ακόμα και το μοτέρ, ενδέχεται να σπάσουν. Εάν πρέπει να αλέσετε πάγο, προσθέστε λίγο νερό.
  • Μην ανακατεύετε πολύ ζεστά προϊόντα. Σε ένα κλειστό βάζο με ζεστό φαγητό, ο αέρας στο εσωτερικό θα θερμανθεί, γεγονός που θα αυξήσει την πίεση στο εσωτερικό και η κανάτα ενδέχεται να σπάσει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να την καλύψετε με μια πετσέτα και να χρησιμοποιήσετε τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα.
  • Όταν χρησιμοποιείτε μπλέντερ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήστε το μοτέρ να κρυώσει.

Κλιματιστικό

© Scotty Does / Youtube, © Scotty Does / Youtube
  • Μην ξεχνάτε το τακτικό σέρβις. Δεν αφορά μόνο την επαγγελματική βοήθεια, αλλά και αυτά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας: όπως ο καθαρισμός και η αλλαγή των φίλτρων εγκαίρως. Δεν θα κάνει μόνο το κλιματιστικό να λειτουργεί καλύτερα, αλλά θα μειώσει επίσης την ποσότητα σκόνης στον αέρα που αναπνέετε.
  • Μην ανοίγετε τα παράθυρα όταν είναι ενεργοποιημένο το κλιματιστικό καθώς επιβραδύνουν τη διαδικασία της ψύξης και να προκαλέσουν τη διακοπή του κλιματιστικού, επειδή πρέπει να επεξεργαστεί πολύ ζεστό αέρα που προέρχεται από το παράθυρο.
  • Το κλιματιστικό που δεν είναι αρκετό για το δωμάτιο στο οποίο το τοποθετείτε θα χαλάσει γρηγορότερα επειδή πρέπει να δουλέψει περισσότερο. Και αν η απόδοση του είναι μεγαλύτερη από ό, τι χρειάζεστε, θα χρειαστεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και θα κρυώσει επίσης ένα μικρό δωμάτιο πιο γρήγορα οπότε το επίπεδο υγρασίας θα πέσει πολύ χαμηλά.

Δείτε επίσης Δεν Λειτουργεί η Ηλεκτρική Σκούπα; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Γρήγορα Γλυκίσματα

6 Γρήγορα Γλυκίσματα

12 Τρόποι να Εξοικονομήσετε Χώρο σε Μικρό Δωμάτιο

12 Τρόποι να Εξοικονομήσετε Χώρο σε Μικρό Δωμάτιο