in ,

12 Τρόποι να Εξοικονομήσετε Χώρο σε Μικρό Δωμάτιο

12 Τρόποι να Εξοικονομήσετε Χώρο σε Μικρό Δωμάτιο
12 Τρόποι να Εξοικονομήσετε Χώρο σε Μικρό Δωμάτιο

Όταν ζείτε σε ένα μικρό δωμάτιο και δεν έχετε αρκετό χώρο για είδη πρώτης ανάγκης, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να σκεφτόσαστε πιο δημιουργικά. Ανεξάρτητα από το πόσο μικρός είναι ο χώρος σας, η αντικατάσταση του καλαθιού πλυντηρίου, ενός κανονικού τραπεζιού ή ενός γραφείου μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή και υπάρχουν πολλά μοναδικά έπιπλα που θα σας προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης και θα δείχνουν το δωμάτιο κομψό και τακτοποιημένο. 23 ιδέες για εξοικονόμηση χώρου στο σπίτι που θα σας ξετρελάνουν

Κρεβάτι μετατρέπεται σε γυμναστήριο.

© kickstarter.com

Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να χωρέσετε ένα μηχάνημα γυμναστικής στο μικρό σας δωμάτιο, υπάρχει τρόπος. Σύντομα, θα έχετε την επιλογή να αλλάξετε το κανονικό κρεβάτι σας για ένα murphy κρεβάτι που μεταμορφώνεται σε γυμναστήριο.

Χρησιμοποιήστε ένα ράφι ρούχων που χωράει στις γωνίες.

© shutterstock.com
© etsy.com

Τα γωνιακά ράφια είναι τέλεια για να γεμίσετε μια γωνία του δωματίου σας για να κρεμάσετε τα ρούχα σας όταν δεν έχετε πολύ χώρο στη ντουλάπας, αλλά θέλετε να τα έχετε εύκαιρα. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει την καρέκλα που χρησιμοποιείτε για να συσσωρεύσετε τα ρούχα.

Ανυψώστε το κρεβάτι σας για επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

© shutterstock.com

Η ανύψωση του κρεβατιού σας είναι μια εξαιρετική λύση αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να προσθέσετε μια επιπλέον πλατφόρμα κάτω από το κρεβάτι με ράφια και συρτάρια ή μπορείτε να αγοράσατε ένα κρεβάτι που έχει ήδη συρτάρια. Μπορείτε επίσης να βρείτε κρεβάτια που σηκώνονται και αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο χώρο ντουλάπας από κάτω.

Αντικαταστήστε μια καρέκλα με ταμπουρέ με αποθηκευτικό χώρο.

© pixabay.com, © Amazon.com

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταμπουρέδες με 2 διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχουν αυτά που μπορείτε να αντικαταστήσετε το κλασικό τραπεζάκι του καφέ ή τις κανονικές καρέκλες για επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Χρησιμοποιήστε καλάθια αποθήκευσης.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα καλάθια αποθήκευσης είναι ιδανικά για κάθετους χώρους και για την οργάνωση των πραγμάτων σας. Μπορείτε να επιλέξετε απλά ή διακοσμητικά κουτιά ή αυτά που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε τους τοίχους.

© depositphotos.com

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τους τοίχους σας και τον χώρο που παρέχουν. Προσθέστε γάντζους για να κρεμάσετε καπέλα, κασκόλ και τα ρούχα σας.

Δείτε ακόμη Ο Οικονομικότερος Τρόπος Εξοικονόμησης Χώρου στην Ντουλάπα σας με τη βοήθεια κουτιών αναψυκτικών!!

Μην χρησιμοποιείτε καλάθια για άπλυτα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com
© wayfair.com

Ένα καλάθι για άπλυτα δεν θα φαίνεται πολύ ωραίο, ειδικά σε ένα μικρό δωμάτιο και θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από ό, τι χρειάζεται. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα από τα συρτάρια σας για τα άπλυτα ρούχα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα ρούχων κρεμασμένη στην πόρτα σας.

Βάλτε έναν καθρέφτη στον τοίχο.

© depositphotos.com

Η τοποθέτηση ενός καθρέφτη μπορεί να μην σας βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου αλλά σίγουρα θα κάνει το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Προσθέστε ένα διαχωριστικό δωματίου.

© shutterstock.com

Η χρήση ενός διαχωριστικού θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του δωματίου σας. Επιπλέον, να χρησιμοποιείτε μια βιβλιοθήκη ή ράφια ως διαχωριστικό και θα έχετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Χρησιμοποιήστε ένα επιτοιχιο γραφείο.

© amazon.com

Τα γραφεία συνήθως καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σε ένα δωμάτιο. Έτσι, αντί να αγοράσετε ένα κλασικό γραφείο, επιλέξτε ένα επιτοίχιο. Δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο και θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο κάτω από αυτό.

Σκεφτείτε να τοποθετήσετε τραπέζια αντί για κομοδίνα.

© amazon.com

Η χρήση κομοδίνου μπορεί να φαίνεται μια πιο λογική επιλογή αποθήκευσης, αλλά δεν είναι πρακτική όσον αφορά την ελευθέρια κινήσεων. Τα τραπέζια ζιγκόν, από την άλλη πλευρά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα πράγματα από απλά κομοδίνα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κάτω χώρο για κουτιά αποθήκευσης.

Επιλέξτε ένα πτυσσόμενο τραπέζι.

© amazon.com

Είτε το χρησιμοποιείτε για φαγητό, εργασία ή για το μακιγιάζ σας, ένα πτυσσόμενο τραπέζι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στον τοίχο και να το κλείσετε μόλις τελειώσετε.

Δείτε επίσης Πώς να Αξιοποιήσετε τον Χώρο Κάτω από το Κρεβάτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές

24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές

12 Τάσεις Μόδας που Ήταν Δημοφιλείς στη Δεκαετία του 2000 Αλλά Φαίνονται Αστείες Τώρα

12 Τάσεις Μόδας που Ήταν Δημοφιλείς στη Δεκαετία του 2000 Αλλά Φαίνονται Αστείες Τώρα