Ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς ορισμένες οικιακές συσκευές, η αγορά ή η αντικατάστασή τους είναι ακριβή. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να φροντίζετε τις συσκευές ώστε να διαρκούν περισσότερο. Συχνά, αυτές οι βέλτιστες πρακτικές δεν απαιτούν επαγγελματική βοήθεια, καθώς αυτές είναι δουλειές που συνήθως κάνετε στο σπίτι. Οι οικιακές συσκευές σε άψογη κατάσταση μειώνουν τα πρόσθετα έξοδα και συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Πόσο Ρεύμα Καίνε οι συσκευές: Πίνακας με τις καταναλώσεις. Η αθώα συσκευή που φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος και δεν παίρνεις χαμπάρι
Ακολουθήστε το εγχειρίδιο οδηγιών
Να διαβάζετε πάντα το εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε νέα συσκευή. Το εγχειρίδιο μπορεί να σας καθοδηγήσει στη φροντίδα του μηχανήματος και βοηθά να είστε εσείς και η οικιακή συσκευή ασφαλή.
Καθαρίζετε τακτικά τις συσκευές
Όλες οι συσκευές σας πρέπει να διατηρούνται πάντα καθαρές και απαλλαγμένες από σκόνη. Για συσκευές κουζίνας που έχουν σχάρες εξαερισμού ή ανεμιστήρες, διατηρήστε τις χωρίς σκόνη. Τα μηχανήματα εάν είναι συνεχώς φραγμένα με σκόνη και βρωμιά, μπορεί να μην μπορούν να απελευθερώσουν τον ζεστό αέρα. Θυμηθείτε ότι τα φραγμένα συστήματα εξαερισμού μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση και ζημιά στα εξαρτήματα της καλωδίωσης.
Για να διατηρήσετε το πλυντήριό σας σε αρίστη κατάσταση, θα πρέπει να πλένετε έναν κύκλο 60 C χωρίς απορρυπαντικό ή ρούχα μέσα μια φορά το μήνα. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα είναι εντελώς απαλλαγμένο από μούχλα και βακτήρια.
Ωστόσο, εάν τα άλατα είναι το πρόβλημά σας, βάλτε ξύδι ή χυμό λεμονιού αντί για απορρυπαντικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για το πλυντήριο πιάτων και τον βραστήρα σας.
Δείτε ακόμη 10 Κοινά Λάθη που Μπορεί να Βλάψουν τις Ηλεκτρονικές Συσκευές σας
Διατηρήστε τα φίλτρα άδεια
Θα πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο του πλυντηρίου σας τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Αδειάστε το φίλτρο από τυχόν υπολείμματα που μπορεί να έχουν κολλήσει από τις άδειες τσέπες των βρώμικων ρούχων. Μπορείτε να βρείτε αυτό το φίλτρο στη βάση του μηχανήματος πίσω από ένα πάνελ.
Επιπλέον, το φίλτρο του στεγνωτηρίου σας θα πρέπει να αδειάζετε και να καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Κάνοντας αυτό διασφαλίζετε ότι το μηχάνημα δεν χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ από αυτή που χρειάζεται.
Να επιτρέπεται ο μέγιστος αερισμός
Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον δύο εκατοστά επιπλέον χώρος πίσω και πάνω από κάθε ελεύθερο καταψύκτη ή ψυγείο. Αυτός ο χώρος θα επιτρέψει περισσότερο αερισμό και θα κάνει τις συσκευές ενεργειακά αποδοτικές. Με τον παραπάνω χώρο, ο καθαρισμός της περιοχής από τυχόν χνούδια ή σκόνη θα εξασφαλίσει ότι τα ανοίγματα εξαερισμού είναι καθαρά και ότι υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα.
Τακτική συντήρηση
Εάν συντηρηθούν σωστά, οι ηλεκτρικές συσκευές όπως τα κλιματιστικά μπορούν να διαρκέσουν έως και δεκαπέντε χρόνια. Η σωστή συντήρησή τους θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να έχετε έναν επαγγελματία να ελέγχει τακτικά το κλιματιστικό σας.
Με το τακτικό σέρβις, μπορείτε να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα και να λάβετε προληπτικά μέτρα. Ο επαγγελματίας θα σας βοηθήσει επίσης να καθαρίσετε το κλιματιστικό και τυχόν μπλοκαρίσματα αέρα.
Ωστόσο, εάν δεν προτιμάτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία, φροντίστε να καθαρίζετε τα φίλτρα αέρα τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να διατηρείτε τη μονάδα κλιματισμού σας σε καλή κατάσταση.
Ελέγξτε τον θερμοσίφωνό σας για ιζήματα
Είναι εύκολο να ξεχάσετε να καθαρίσετε τον θερμοσίφωνό σας, καθώς βρίσκεται συχνά σε πατάρι. Αυτό μέχρι να αρχίσει να δυσλειτουργεί. Τα ιζήματα είναι η κύρια αιτία βλαβών του θερμοσίφωνα. Έτσι, καθαρίστε και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τουλάχιστον μία φορά κάθε τέσσερις μήνες.
Επιπλέον, δεδομένου ότι η ράβδος ανόδου είναι η κύρια αιτία συσσώρευσης ιζημάτων, θα πρέπει να την αντικαθιστάτε τουλάχιστον κάθε δύο έως πέντε χρόνια.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 24 Λάθη που Καταστρέφουν τις Οικιακές Συσκευές