in , , ,

Έτσι θα στεγνώσει το Χρώμα πιο γρήγορα όταν βάφετε το Σπίτι – Χρήσιμες Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σίγουρα

Έτσι θα στεγνώσει το Χρώμα πιο γρήγορα όταν βάφετε το Σπίτι - Χρήσιμες Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σίγουρα
Έτσι θα στεγνώσει το Χρώμα πιο γρήγορα όταν βάφετε το Σπίτι - Χρήσιμες Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν σίγουρα

Ενώ διαφορετικές συνθέσεις χρώματος στεγνώνουν με διαφορετικές ταχύτητες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να στεγνώσετε όλα τα χρώματα πιο γρήγορα. 8 Κόλπα Διακοσμητών για Βάψιμο Μικρού Μπάνιου

Χρήσιμες Συμβουλές Ώστε το Χρώμα να Στεγνώνει πιο Γρήγορα Όταν Βάφετε το Σπίτι

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να στεγνώσει το χρώμα

Μπορεί να χρειαστούν από 1 έως 8 ώρες για να στεγνώσει το χρώμα. Ο τύπος του χρώματος, η θερμοκρασία, η υγρασία και το πάχος επηρεάζουν το χρόνο στεγνώματος.

Τα χρώματα λατέξ ή με βάση το νερό είναι η πιο κοινή επιλογή για το βάψιμο του εσωτερικού ενός σπιτιού και χρειάζονται 2 έως 4 ώρες για να στεγνώσουν. Τα χρώματα με βάση το λάδι μπορεί να χρειαστούν 6 έως 8 ώρες για να στεγνώσουν.

Τι επηρεάζει το χρόνο στεγνώματος του χρώματος

Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από τη θερμοκρασία, την υγρασία, τα πρόσθετα, την κυκλοφορία του αέρα και άλλα.

Θερμοκρασία και υγρασία

Η θερμοκρασία και η υγρασία επηρεάζουν το χρόνο στεγνώματος του χρώματος. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και η υγρασία υψηλή, το χρώμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει γιατί απορροφά την υπερβολική υγρασία στον αέρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεδομένου ότι ο ζεστός αέρας συγκρατεί περισσότερη υγρασία, το χρώμα απορροφά λιγότερο, με αποτέλεσμα να στεγνώνει πιο γρήγορα. Οι συνθήκες θερμοκρασίας για να στεγνώσει γρηγορότερα το χρώμα κυμαίνονται από 10°C-32°C. Θα πρέπει επίσης να στοχεύσετε ένα επίπεδο υγρασίας εσωτερικού χώρου 40%-50%.

Κυκλοφορία αέρα

Η σωστή κυκλοφορία του αέρα, φυσική ή με ανεμιστήρες, εξάγει την υγρασία από την επιφάνεια του χρώματος στον αέρα, βοηθώντας να στεγνώσει πιο γρήγορα. Η λιγότερη κυκλοφορία αέρα οδηγεί σε πιο αργό ρυθμό εξάτμισης. Η κυκλοφορία του αέρα βοηθά επίσης στον καθαρισμό των τοξικών αναθυμιάσεων και κάνει την εσωτερική θερμοκρασία ομοιόμορφη.

Δείτε ακόμη Οι Ειδικοί Εξηγούν πώς να Διορθώσετε Λάθη και Προβλήματα στο Βάψιμο

Πρόσθετα

Η ανάμειξη του χρώματος με πρόσθετα, όπως εάν πηκτικό, για παράδειγμα, το κάνει πιο παχύρρευστο και στεγνώνει πιο γρήγορα. Είναι κατάλληλο για χρώματα χαμηλής περιεκτικότητας σε διαλύτες και χαμηλής περιεκτικότητας σε VOC που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.

Ο μονοβουτυλαιθέρας της αιθυλενογλυκόλης (EGBE) είναι ένας παράγοντας πήξης που χρησιμοποιείται σε πολλούς τύπους χρωμάτων. Τα αντιαφριστικά είναι επίσης χρήσιμα πρόσθετα που μειώνουν το μέγεθος των αφρισμένων φυσαλίδων. Οι αφρώδεις φυσαλίδες εμποδίζουν το χρώμα να αποκτήσει ομοιόμορφη, στεγνή επίστρωση.

Τα κοινά αντιαφριστικά βαφής δεν έχουν βάση τη σιλικόνη. Περιλαμβάνουν πολυδιμεθυλσιλοξάνιο, διμεθικόνες και πολυπροπυλενογλυκόλη τροποποιημένη με αιθυλενοξείδιο. Επιταχυντές όπως τα άλατα αμμωνίου, οι αλκοόλες και οι γλυκόλες κάνουν επίσης τη διαδικασία ξήρανσης έως και 40% πιο γρήγορη.

Τύπος χρώματος

Οι τύποι χρωμάτων έχουν διαφορετικούς χρόνους στεγνώματος. Τα χρώματα λατέξ τείνουν να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Τα χρώματα με βάση το λάδι έχουν πιο αργό ρυθμό στεγνώματος λόγω της σύνθεσής τους. Όταν χρησιμοποιείτε αστάρι, περιμένετε τουλάχιστον 12 ώρες πριν προσθέσετε μια δεύτερη στρώση χρώματος.

Πάχος βαφής

Μια πιο παχιά στρώση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει επειδή η επιφάνειά της χρειάζεται περισσότερη κυκλοφορία αέρα για να εξατμιστούν οι διαλύτες. Τα πολύ παχιά στρώματα παγιδεύουν επίσης την υγρασία που οδηγεί σε μεγαλύτερο χρόνο στεγνώματος.

Κατάσταση επιφανείας

Εκτός από τη μέθοδο εφαρμογής βαφής, η προετοιμασία της επιφάνειας καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα χρειαστεί να στεγνώσει μια στρώση χρώματος. Η σωστή προετοιμασία της επιφάνειας βελτιώνει την πρόσφυση του χρώματος. Ο αποχρωματισμός ή το ξεθώριασμα είναι σημάδια κακής πρόσφυσης.

Το χρώμα θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο για να στεγνώσει εάν η επιφάνεια είναι λεία και χωρίς σκόνη. Η χρήση ασταριού βοηθά στη δημιουργία μιας ομοιόμορφης επιφάνειας για την πρώτη στρώση.

Πώς να κάνετε το χρώμα να στεγνώνει πιο γρήγορα

  • Τροποποιήστε τη θερμοκρασία δωματίου: Η θερμοκρασία επηρεάζει το χρόνο στεγνώματος ενός χρώματος. Η βαφή τείνει να στεγνώνει γρηγορότερα σε ζεστό αέρα, επομένως σκεφτείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς περίπου.
  • Εφαρμόστε λεπτές στρώσεις βαφής: Μια παχιά στρώση μπορεί να κάνει το βάψιμο πιο γρήγορο. Αλλά τα παχύτερα στρώματα βαφής χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν. Σκεφτείτε μια πιο λεπτή στρώση.
  • Βελτιώστε τον αερισμό του χώρου: Το άνοιγμα των πορτών και των παραθύρων βοηθά στο στέγνωμα του χρώματος. Ο σωστός αερισμός επιτρέπει στον καθαρό αέρα να κυκλοφορεί σε όλο το χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος.
  • Μειώστε την υγρασία εσωτερικού χώρου: Η υγρασία επηρεάζει το χρόνο στεγνώματος. Λειτουργήστε κλιματιστικό ή αφυγραντήρα και αποφύγετε το βάψιμο τις μέρες με υγρασία.
  • Επιλέξτε χρώμα με βάση το νερό και χαμηλή περιεκτικότητα σε VOC: Τα χρώματα εσωτερικού χώρου με βάση το νερό στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα χρώματα με βάση το λάδι. Τα χρώματα με χαμηλή ποσότητα πτητικών οργανικών συστατικών τείνουν επίσης να στεγνώνουν πιο γρήγορα.
  • Βάψτε όταν ο καιρός είναι ζεστός: Ο πιο κρύος καιρός μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία στεγνώματος, επομένως είναι καλύτερο να βάφετε όταν έχει ζέστη και ξηρότητα.
  • Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα: Μειώνει την υγρασία του αέρα και επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος. Χρησιμοποιήστε έναν που είναι αρκετά ισχυρός για να καλύψει όλο το χώρο.
  • Δοκιμάστε έναν επιταχυντή: Ορισμένες μάρκες χρωμάτων προσφέρουν συγκεκριμένα πρόσθετα για να επιταχύνουν το στέγνωμα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του επιταχυντή για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά του.

πηγή φωτό / φώτο

Δείτε επίσης Ανακαίνιση μπάνιου 45ετίας με κόστος ΚΑΤΩ από 100 ευρώ – Βίντεο με τα βήματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σκούρες Μασχάλες: 6 Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς για να τις Λευκάνετε

Σκούρες Μασχάλες: 6 Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς για να τις Λευκάνετε

6 Τρόποι Ώστε οι Οικιακές Συσκευές σας να Διαρκέσουν Περισσότερο

6 Τρόποι Ώστε οι Οικιακές Συσκευές σας να Διαρκέσουν Περισσότερο