Τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής μεταξύ 2-10 ετών, ανάλογα με τη μάρκα, αλλά το πιο σημαντικό, τη χρήση τους. Εάν το προστατεύσετε από ζημιά, χρησιμοποιείτε τη μπαταρία με σύνεση και ενημερώνετε τις εφαρμογές, τότε θα το βοηθήσετε να διαρκέσει περισσότερο. Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε – έχει να κάνει και με το τι δεν πρέπει να κάνετε σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν 10 κοινά λάθη που μπορούν να θέσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές σας σε κίνδυνο πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζετε. Πως να Προστατέψετε το Κινητό Τηλέφωνό σας από την Υπερθέρμανση
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλικές ακίδες για να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης.
Μεταλλικά αντικείμενα, όπως καρφίτσες, μαχαίρια ή συνδετήρες, μπορούν να χαράξουν τη θύρα φόρτισης του κινητού σας και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Μία από τις 2 καλύτερες επιλογές είναι μια οδοντογλυφίδα, η οποία είναι αρκετά μικρή ώστε να χωράει μέσα στη θύρα και να καθαρίζει όλες τις άκρες. Η δεύτερη επιλογή είναι ένας αεροσυμπιεστής που μπορεί να φυσήξει όλη τη σκόνη. Αποφύγετε να φυσάτε με το στόμα σας μέσα στη θύρα, καθώς η αναπνοή σας περιέχει σωματίδια νερού που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.
Μην αφήνετε το κινητό σας εκτεθειμένο στον ήλιο.
Μπορεί να σας βολεύει να φορτίζετε το κινητό σας ενώ το ακουμπάτε δίπλα στο παράθυρο. Ωστόσο, αυτό είναι άσκοπο, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να φορτιστεί καθώς η έκθεση στον ήλιο επιβραδύνει τη διαδικασία φόρτισης. Όχι μόνο αυτό, αλλά η οθόνη θα απορροφήσει θερμότητα πολύ γρήγορα και θα αρχίσει να βγάζει απροσδόκητα σφάλματα. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να υπερθερμανθεί και να κλείσει για να προστατευτεί.
Μην αφήνετε την μπαταρία να φτάσει στο 0% πριν τη φορτίσετε.
Το καλύτερο ποσοστό διάρκειας ζωής της μπαταρίας είναι μεταξύ 20%-80%. Δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το κινητό σας να πέσει στο 0% πριν το φορτίσετε και αν το γεμίσετε πάνω από 80% μπορεί να καταπονήσει την μπαταρία. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να φορτιστεί στο 50%, επομένως τα μισά ιόντα λιθίου θα βρίσκονται στο στρώμα οξειδίου του κοβαλτίου λιθίου και τα άλλα μισά στο στρώμα γραφίτη. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι πολύ πρακτικό για πολλούς οπότε κρατήστε το 80% ως οροφή.
Μην βάζετε το κινητό σας πολύ συχνά κάτω από το νερό, ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο.
Δεν συνιστάται να βαζετε το κινητό σας σε νερό σας χωρίς λόγο ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο. Είναι εντάξει εάν πέσει κατά λάθος σε μια λακκούβα ή βραχεί από τη βροχή, αλλά δεν θα είναι έξυπνο να το κρατήσετε κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. 5-30 λεπτά είναι ένας εύλογος χρόνος.
Επιπλέον, η έκθεση στην υγρασία μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο υλικό που θα σας κοστίσει πολλά χρήματα, αν όχι εντελώς νέο τηλέφωνο.
Μην κάνετε λήψη μη πιστοποιημένων εφαρμογών.
Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κατεβάσουν δωρεάν εφαρμογές ώστε να μην χρειάζεται να πληρώσουν για τις αρχικές εκδόσεις. Ωστόσο, δεν συνειδητοποιούν ότι με τη λήψη της εφαρμογής, κατεβάζουν επίσης επιβλαβές κακόβουλο λογισμικό. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε πιστοποιημένες εφαρμογές που έχουν αξιολογήσεις και κριτικές. Για πρόσθετη βοήθεια, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενεργοποιημένο, ώστε να μπορεί να εντοπίσει οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό προσπαθεί να εισέλθει στη συσκευή σας.
Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα
Μην αφήνετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας βρώμικο.
Είτε έχετε φορητό είτε επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη, οι τρίχες και τα ψίχουλα κολλάνε στο πληκτρολόγιο. Αυτό το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο αν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι ή αν τρώτε πάνω από τον υπολογιστή. Και δεν είναι κακό μόνο για το πληκτρολόγιο αλλά κυρίως λόγω των ανεμιστήρων που καταβάλλουν διπλάσια προσπάθεια για να λειτουργήσουν σωστά.
Είναι σημαντικό να μειώσετε την ποσότητα της σκόνης και άλλων υπολειμμάτων που εισέρχονται στον υπολογιστή σας. Θα χρειαστεί επίσης να καθαρίζετε τον χώρο εργασίας και τον υπολογιστή σας όσο πιο συχνά γίνεται.
Μην παίρνετε καμία ηλεκτρονική συσκευή μαζί σας στο μπάνιο.
Το να παίρνετε το κινητό σας στο μπάνιο μαζί σας δεν είναι μόνο ανθυγιεινό, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο για αυτό και τον εαυτό σας. Ενώ σηκώνεστε από την τουαλέτα, το κινητό σας μπορεί να γλιστρήσει από τα χέρια σας και να πέσει στο νερό, κάτι που μπορεί να το καταστρέψει. Επίσης, μπορεί να το κρατάτε να φορτίζει δίπλα σας ενώ κάνετε ένα ωραίο μπάνιο. Ένα μικρό λάθος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το τηλέφωνο και ο φορτιστής να πέσει στη μπανιέρα, προκαλώντας θανατηφόρο ηλεκτροπληξία.
Μην φορτίζετε το κινητό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, όπως η Apple, λένε ότι είναι επιβλαβές να αφήνετε το κινητό σας να φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή θα σταματήσει να φορτίζει μόλις φτάσει στο 100%, και μόλις φτάσει στο 99%, θα χρειαστεί να καταβάλει διπλάσια προσπάθεια για επαναφόρτιση. Επίσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι περισσότεροι κατασκευαστές λένε ότι είναι καλύτερο να φορτίζετε ένα τηλέφωνο έως και 80%, κάτι που δεν θα συμβεί εάν είναι συνδεδεμένο όλη τη νύχτα.
Μην σηκώνετε τον φορητό υπολογιστή σας από την οθόνη του.
Το να σηκώνετε τον φορητό υπολογιστή σας από την οθόνη είναι κακή ιδέα και μπορεί να βλάψει τον φορητό υπολογιστή σας σε βαθμό που θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα νέο. Η εφαρμογή τόσης πίεσης προκαλεί ζημιά σε ολόκληρη την οθόνη, προκαλώντας σπάσιμο των μεντεσέδων. Ο καλύτερος τρόπος για να σηκώσετε τον φορητό υπολογιστή σας είναι να τον πιάσετε με τα δύο χέρια από κάθε πλευρά και να τον μεταφέρετε απαλά σε μια επίπεδη επιφάνεια. Λάβετε υπόψη σας ότι η τοποθέτηση του φορητού υπολογιστή σας σε ανώμαλες επιφάνειες μπορεί να προκαλέσει κάμψη.
Μην χρησιμοποιείτε οικιακά προϊόντα καθαρισμού για να καθαρίσετε τις οθόνες σας.
Αν αναρωτιόσαστε αν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό τζαμιών για τον φορητό υπολογιστή σας, η απάντηση είναι ένα μεγάλο “όχι!” Τα χημικά σε αυτό, ειδικά η αμμωνία, είναι πολύ σκληρά για την οθόνη σας. Γι’ αυτό χρειάζεστε ένα καθαριστικό για οθόνες ή απλά νερό και ένα πανί από μικροΐνες. Ο καλύτερος τρόπος είναι πρώτα να βρέξετε το πανί και μετά να το τρίψετε απαλά στην οθόνη.
Επίσης, δεν θέλετε να ασκήσετε υπερβολική πίεση στην οθόνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει καμένα σημεία. Τέλος, μην χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτες σε καμία περίπτωση, γιατί θα χαράξουν την οθόνη σας.
Δείτε επίσης 10 Σημεία που να ΔΕΝ Πρέπει να Βάζετε το Κινητό σας