in , , , ,

Πως να Προστατέψετε το Κινητό Τηλέφωνό σας από την Υπερθέρμανση

υπερθέρμανση κινητού τηλεφώνου,προστασία από υπερθέρμανση κινητού τηλεφώνου,συμβουλές για κινητό τηλέφωνο,χρήσιμα
Πως να Προστατέψετε το Κινητό Τηλέφωνό σας από την Υπερθέρμανση

4 ώρες και 10 λεπτά είναι ο μέσος ημερήσιος χρόνος που περνούν οι άνθρωποι στα κινητά τους τηλέφωνα. Επομένως, το λιγότερο που περιμένουμε είναι να λειτουργεί πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί να προκαλέσει στιγμές απογοήτευσης και ενόχλησης για πολλούς. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε είναι η υπερθέρμανση του κινητού τηλεφώνου σας. Για να το αποφύγετε, δείτε 10 λάθη που κάνουν συχνά σχεδόν όλοι ώστε να προστατέψετε το τηλέφωνό σας. 10 Συμβουλές Ώστε το Τηλέφωνό σας να Διαρκέσει Περισσότερο

brightside

Σημάδια ότι το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται

  • Ορισμένες εφαρμογές χρειάζονται λίγο χρόνο για να ανοίξουν ή κλείνουν ξαφνικά
  • Το φλας της κάμερας σταματά να λειτουργεί
  • Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο ή δεν φορτίζει καθόλου
  • Η οθόνη μπορεί να αχνοφαίνεται ή ακόμη και να απενεργοποιηθεί
  • Έχετε απώλεια σήματος καθώς το τηλέφωνο μεταβαίνει σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Το χρησιμοποιείτε ή το αφήνετε έξω σε μια ζεστή μέρα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και μπορεί να ακούγεται προφανές, μια ζεστή μέρα αποφύγετε να αφήσετε το τηλέφωνό σας εκτεθειμένο στον ήλιο ή μέσα στο αυτοκίνητό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και χωρίς να το καταλάβετε, για παράδειγμα, εάν γευματίζετε σε εξωτερικούς χώρους με το τηλέφωνό σας στο τραπέζι ή αν φωτογραφίζεστε στην παραλία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο ως πλοηγό τοποθετημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 35 ° C, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου σε άμεσο ηλιακό φως.

Το έχετε πάντα κοντά, δίπλα στον υπολογιστή σας, το tablet ή άλλο τηλέφωνο.

© Pexels.com

Στον χώρο εργασίας μας, συνήθως τοποθετούμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, όπως τον υπολογιστή δίπλα στο κινητό και μερικές φορές το tablet. Και ακόμη και μετά τη χρήση τους, τα βάζουμε όλα στην ίδια τσάντα.

Εάν κάποια από αυτές τις συσκευές ζεσταθεί, μόνο όταν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση θα μεταδώσει τη θερμότητά της στις άλλες συσκευές σας, γεγονός που θα αλλάξει τη θερμοκρασία τους και θα επηρεάσει την απόδοσή τους μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα κρατάτε χωριστά.

Κουβαλάτε το κινητό σας στην τσέπη σας.

brightside

Εάν είναι μια μέρα με υψηλές θερμοκρασίες και προσθέσετε σε αυτό τη θερμότητα του σώματός σας, θα είναι πολύ δύσκολο να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του τηλέφωνου σας αν το βάλετε στην τσέπη σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δίνετε λίγη προσοχή στη λειτουργεία του τηλεφώνου σας.

Επειδή το κινητό τηλέφωνο είναι σαν ένας μικρός υπολογιστής, αλλά χωρίς ανεμιστήρες, τα εσωτερικά εξαρτήματά του μπορούν επίσης να θερμανθούν σημαντικά. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, απενεργοποιήστε λειτουργίες ή περιττές διαδικασίες όπως οι ενημερώσεις παρασκηνίου, οι οποίες καταναλώνουν πόρους και ενέργεια από το τηλέφωνο.

Δεν βγάζετε ποτέ τη θήκη.

brightside

Οι θήκες προστατεύουν τα κινητά τηλέφωνα από κάθε πτώση ή εξωτερική βλάβη που μπορεί να υποστούν. Δυστυχώς, δεν είναι όλες κατάλληλες για να αερίζεται επαρκώς το τηλέφωνο. Εάν το νιώθετε ελαφρώς πιο ζεστό από το κανονικό, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τη θήκη. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό όταν φορτίζετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Και αν γνωρίζετε ότι θα είστε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική θήκη για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Δείτε ακόμη 10 Λάθη που Κάνετε όταν Φορτίζετε το Τηλέφωνο σας! Τι δεν πρέπει να κάνετε Ποτέ!

Δεν απενεργοποιείτε τις ασύρματες συνδέσεις.

brightside

Πολλές φορές τα τηλέφωνα λειτουργούν χωρίς να το καταλάβουμε, ακόμη και χωρίς να τα έχουμε κοντά μας. Για παράδειγμα, εάν βρισκόμαστε σε ένα μέρος με κακό σήμα ή κακή σύνδεση στο διαδίκτυο, το κινητό τηλέφωνο θα συνεχίσει να ψάχνει για δίκτυα ή στην περίπτωση Bluetooth, θα αναζητά άλλες συσκευές για σύνδεση. Εάν αρχίζει να ζεσταίνεται, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις συνδέσεις, τουλάχιστον μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.

Αγνοείτε τις “λειτουργίες” που απαιτεί το τηλέφωνό σας.

Εάν το τηλέφωνό σας είναι ελαφρώς πιο ζεστό από το συνηθισμένο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία, η οποία μειώνει το έργο της οθόνης και συνεπώς παράγει λιγότερη θερμότητα. Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις γενικές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας ή σε ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Facebook ή το WhatsApp. Ένα άλλο κόλπο για να δροσίσετε τη συσκευή σας είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αεροπλάνου, η οποία μειώνει επίσης την εσωτερική λειτουργία του τηλεφώνου.

Χρησιμοποιείτε εφαρμογές που έχουν υψηλές απαιτήσεις από το τηλέφωνό σας.

© Cruella / Marc Platt Productions and coproducers

Αν σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια στο τηλέφωνό σας ή να παρακολουθείτε μια ταινία ή μια ολόκληρη σεζόν μιας σειράς, λάβετε υπόψη ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν υπερθέρμανση. Χρησιμοποιώντας τη οθόνη συνεχώς, αναγκάζει τους επεξεργαστές του τηλεφώνου να δουλεύουν περισσότερο, εκπέμποντας περισσότερη θερμότητα.

Φορτίζετε λάθος την μπαταρία.

brightside

Τα προβλήματα με την μπαταρία και τη φόρτιση της είναι συνήθως οι πιο συνηθισμένες αιτίες υπερθέρμανσης του κινητού σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε να κάνετε ορισμένα λάθη, όπως τη χρήση του τηλεφώνου κατά τη φόρτιση ή τη χρήση οποιουδήποτε φορτιστή γενικής χρήσεως. Ένα άλλο λάθος που μπορεί να παράγει περισσότερη θερμότητα κατά τη φόρτιση είναι να το τοποθετήσετε κάτω από ένα μαξιλάρι ή σε μια επιφάνεια που δεν του επιτρέπει να αερίζεται σωστά.

Δεν διατηρείτε ενημερωμένο το κινητό τηλέφωνο και τις εφαρμογές του.

brightside

Προσπαθήστε να διατηρείτε το τηλέφωνό σας πάντα ενημερωμένο. Αυτό ισχύει τόσο για το λειτουργικό σύστημα όσο και για τις εφαρμογές, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι ενημερώσεις χρησιμεύουν για τη διόρθωση ορισμένων σφαλμάτων και τη βελτίωση των διαδικασιών στη λειτουργία του, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη θέρμανση της συσκευής.

Επίσης, συνηθίστε να καθαρίζετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Ίσως μερικές από αυτές να λειτουργούν στο παρασκήνιο, γεγονός που δημιουργεί περισσότερη δουλειά για τον επεξεργαστή και την μπαταρία του τηλεφώνου.

Τι να κάνετε εάν το τηλέφωνό σας έχει ήδη υπερθερμανθεί

brightside

Εάν δεν κάνετε κανένα από τα λάθη που αναφέρονται παραπάνω και το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να ζεσταίνεται, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Σβήστε το και αφήστε το μέχρι να ελαττωθεί η θερμοκρασία του.
  • Τοποθετήστε το δίπλα σε έναν ανεμιστήρα ή σε κλιματιζόμενο περιβάλλον.
  • Ποτέ μην το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει, καθώς οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και η υγροποίηση στο εσωτερικό του τηλέφωνο μπορεί να είναι πιο επιβλαβείς μακροπρόθεσμα.
brightside

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Βάζετε το Τηλέφωνό σας σε Ρύζι Όταν Βραχεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακοσμητικά λάθη,παλιομοδίτικο σπίτι,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,ιδέες διακόσμησης

10 Διακοσμητικά Λάθη που Κάνουν ένα Σπίτι Παλιομοδίτικο

DIY φθινοπωρινά κηροπήγια,DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά,diy κατασκευές,diy διακοσμητικά

Πώς θα φτιάξετε εύκολα και Οικονομικά DIY Φθινοπωρινά Κηροπήγια