in , , , ,

10 Διακοσμητικά Λάθη που Κάνουν ένα Σπίτι Παλιομοδίτικο

διακοσμητικά λάθη,παλιομοδίτικο σπίτι,διακόσμηση σπιτιού,συμβουλές διακόσμησης,ιδέες διακόσμησης
10 Διακοσμητικά Λάθη που Κάνουν ένα Σπίτι Παλιομοδίτικο

Το να έχετε το σπίτι των ονείρων σας ξεπερνά το πόσο μεγάλο ή πολυτελές. Πρέπει να σας κάνει ευτυχισμένους. Για το σκοπό αυτό, τα πράγματα που έχετε μέσα, όπως τα έπιπλα και η διακόσμηση, είναι κρίσιμα. Υπάρχουν όμως 10 διακοσμητικά λάθη που κάνουν ένα σπίτι παλιομοδίτικο που πρέπει να αποφύγετε. 12 Κοινά Λάθη Διακόσμησης

Μια σκοτεινή, απομονωμένη περιοχή

© Depositphotos.com, © sickreferencebro / Reddit

Το καθιστικό είναι ένας χώρος συνάντησης και συγκέντρωσης για την οικογένεια και τους φίλους οπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό για αυτό το δωμάτιο που, τον περασμένο αιώνα ήταν κάπως σκοτεινό και μίζερο, να είναι εύκολα προσβάσιμο και ελκυστικό.

Σήμερα θα πρέπει να ενισχύσετε το φυσικό φως που έχει το καθιστικό σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε, για παράδειγμα, να αφαιρέσετε τοίχους και να δημιουργήσετε έναν ενιαίο χώρο με άλλα μέρη του σπιτιού, όπως η κουζίνα ή η τραπεζαρία. Μπορείτε επίσης να βάψετε λευκά τα έπιπλα και τους τοίχους για να προβάλλετε περισσότερο φως και να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανοιχτού χώρου.

Ξεπερασμένα ράφια

© victorianbookworm / Reddit

Οι άνθρωποι που τους αρέσει να διαβάζουν τακτικά μπορεί συχνά να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χώρο στο σπίτι. Εξάλλου, τα βιβλία, τα ράφια και οι βιβλιοθήκες μπορούν να καταλάβουν πολύ χώρο. Η χρήση σκούρου ξύλου για τα ράφια και η πληθωρα βιβλίων κάνει το σπίτι να μοιάζει με ένα παλιό κομμό.

Θα πρέπει να ελαττώσετε τη συλλογή βιβλίων σας και να επιλέξετε σύμφωνα με τις προτεραιότητές σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας τα αγαπημένα σας. Επιλέξτε αυτά που σας έχουν κάνει εντύπωση και που θα μπορούσατε να διαβάσετε χίλιες φορές. Στη συνέχεια, υπάρχουν επίσης βιβλία που αγοράσατε αλλά δεν έχετε διαβάσει και τέλος, βιβλία που απλά δεν θέλετε να κρατήσετε πια. Αφαιρέστε χρόνια από τα ράφια και τις βιβλιοθήκες βάφοντας τα με ανοιχτά ή ζωντανά χρώματα.

Μακραμέ του περασμένου αιώνα

© Depositphotos.com, © moorebliss / Reddit

Όλοι πιθανόν έχουν ένα μακραμέ χειροποίητο διακοσμητικό στο σπίτι. Παρόλο που μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία, επειδή πιθανότατα έγιναν από τη θεία ή τη γιαγιά σας, σκεφτείτε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι εκτός μόδας. Όχι μόνο μαζεύουν σκόνη και καταστρέφουν το στυλ ενός δωματίου, αλλά είναι επίσης αντικείμενα χωρίς πρακτική χρήση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν είστε πολύ συναισθηματικοί για να τους πείτε αντίο, θα μπορούσατε να βρείτε μια νέα λειτουργία γι’ αυτά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα πολύ φανταχτερό κάλυμμα κρεβατιού ή ένα μακραμέ για να κρεματε φυτά και το σπίτι σας θα έχει ένα νέο δροσερό στυλ boho-chic.

Βάψτε τους τοίχους σε σκούρα ή πολύ ζωντανά χρώματα

© N***-prude / Reddit

Πριν αποφασίσετε τι χρώμα θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τους τοίχους, όπως εκείνους στο καθιστικό σας, κάντε την ακόλουθη ερώτηση: Ακόμα κι αν σας αρέσει πολύ αυτό το χρώμα, πιστεύετε ότι θα φαίνεται υπέροχο σε όλους τους τοίχους;

Το βάψιμο όλων των τοίχων με ένα χρώμα κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται κάπως αποπνικτικό γιατί οι γωνίες τείνουν να εξαφανίζονται. Επιπλέον, θα πρέπει να τους βάφετε συνεχώς εάν εμφανιστούν ρωγμές ή εάν το χρώμα ξεκολλήσει. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ουδέτερους τόνους ώστε να αντανακλούν το φως.

Παλιές και κοντές κουρτίνες

© crysardo / Reddit

Αν θέλετε να δώσετε μια μοντέρνα όψη στο σπίτι σας, επιλέξτε μακριές κουρτίνες και επιλέξτε ουδέτερους τόνους που επιτρέπουν στο φως να περάσει για να φωτίσει το δωμάτιο και να αφαιρέσει λίγο «βάρος» από την εσωτερική διακόσμηση.

Δείτε ακόμη 8 Λάθη Τοποθέτησης Επίπλων

Κακός τεχνητός φωτισμός

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ξεχάστε τα παλια φωτιστικά και επιλέξτε φως που μπορεί να προβάλλεται σε διάφορα σημεία του δωματίου. Πολλαπλασιάστε τις πηγές φωτός, είτε χρησιμοποιώντας φωτιστικά δαπέδου είτε επιτραπέζια φωτιστικά εδώ και εκεί. Ο κύριος σκοπός τους θα πρέπει να είναι η προσθήκη μιας ιδιαίτερης πινελιά ή η ανάδειξη μιας συγκεκριμένης περιοχή του δωματίου όπου θέλετε να τραβήξετε την προσοχή, με αντίθεση ανάμεσα στις πιο ανοιχτές και σκούρες γωνίες του δωματίου.

Χωρίς φυσικά στοιχεία

© Depositphotos.com, © beaniequeenie / Reddit

Η ύπαρξη φυτών στο σπίτι έχει γίνει μια τεράστια τάση μεταξύ των Millenials. Όχι μόνο βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα στους χώρους του σπιτιού αλλά τους δίνουν επίσης μια εξαιρετικά μοντέρνα πράσινη πινελιά, που κάνει κάθε γωνιά να φαίνεται υπέροχη. Ένα μοντέρνο σπίτι πρέπει να έχει μερικά φυτά μέσα.

Δεν επιδιορθώνετε τις ατέλειες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι λεκέδες στον τοίχο, οι ρωγμές, τα χαλαρά καλώδια, οι σπασμένες πρίζες ή οι άβαφοι τοίχοι μπορούν όχι μόνο να είναι επικίνδυνα αλλά και να κάνουν το σπίτι να μοιάζει με εργοτάξιο. Εάν έχετε λίγα χρήματα, μπορείτε πάντα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διορθώσετε μόνοι σας τα βασικά ζητήματα, εκτός εάν μιλάμε για πραγματική ζημιά που πρέπει να φροντίσει ένας ειδικός.

Παλιομοδίτικα χαλιά

© Depositphotos.com, © pitjuicyj / Reddit

Πείτε αντίο στο χαλί που είναι κολλημένο στο πάτωμα ή στα παλιομοδίτικα χαλιά που πήρατε από ως κληροδότημα. Τα χαλιά πρέπει πάντα να σχεδιάζονται σύμφωνα με τη διάταξη του δωμάτιου στην οποία θέλετε να τα τοποθετήσετε. Αναζητήστε έμπνευση σε βασικά χρώματα που μπορείτε να συνδυάσετε με άλλα διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο και αρμονικό περιβάλλον.

Ύπαρξη πάρα πολλών διακοσμητικών

© BlueberrySympathizer / Reddit

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να έχετε ένα εντελώς μινιμαλιστικό σπίτι, μπορείτε να φροντίσετε να απαλλαγείτε από όλα εκείνα τα διακοσμητικά που δεν παρέχουν ουσιαστική εικόνα στο σπίτι σας. Εάν θέλετε να είστε μοντέρνοι, θυμηθείτε πάντα να είστε μετριοπαθείς, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να δώσετε προσοχή στη λεπτομέρεια.

Δείτε επίσης Αυτά Είναι τα Χειρότερα Λάθη Διακόσμησης που Μπορείτε να Κάνετε, Σύμφωνα με τους Επαγγελματίες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY κρεμαστές γλάστρες,diy κατασκευές κήπου,για τον κήπο,diy γλάστρες,επαναχρησιμοποίηση

20 DIY Κρεμαστές Γλάστρες

υπερθέρμανση κινητού τηλεφώνου,προστασία από υπερθέρμανση κινητού τηλεφώνου,συμβουλές για κινητό τηλέφωνο,χρήσιμα

Πως να Προστατέψετε το Κινητό Τηλέφωνό σας από την Υπερθέρμανση