in , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Βάζετε το Τηλέφωνό σας σε Ρύζι Όταν Βραχεί

Υπάρχει μια διάσημη μέθοδος για το στέγνωμα του τηλεφώνου σας αφού βραχεί και είναι το ρύζι. Ωστόσο, όχι μόνο είναι πολύ άχρηστη, αλλά προκαλεί και περαιτέρω ζημιά στο τηλέφωνό σας. Αντ’ αυτού, θα σας δείξουμε καλύτερους τρόπους για να στεγνώσετε το τηλέφωνό σας χωρίς να προκαλέσετε ανεπανόρθωτη βλάβη.

Το στέγνωμα με ρύζι είναι μύθος.

© Mr_moncla / Reddit

Το ρύζι δεν μπορεί να απορροφήσει το νερό από το τηλέφωνό σας αρκετά γρήγορα για να είναι μια αξιόπιστη λύση. Εισάγει επίσης νέα βλαβερά στοιχεία που διαβρώνουν περαιτέρω τα εσωτερικά μέρη του τηλεφώνου σας, όπως σκόνη και άμυλο.

Κορωναϊός και αυτοκίνητο: Μέτρα Ασφαλείας – Απολύμανση!

Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

© Shutterstock.com© Pexels.com

Το να αφήσετε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει στον πάγκο της κουζίνας είναι εξίσου αποτελεσματικό, αν όχι καλύτερο, από το να το γεμίσετε με ρύζι. Το τηλέφωνό σας θα στεγνώσει εξίσου γρήγορα και δεν θα προκαλέσετε την επιπλέον ζημιά που θα έχετε αν είχατε χρησιμοποιήσει ρύζι.

Τι πρέπει να κάνετε αντί στεγνώματος με ρύζι

Απενεργοποιήστε αμέσως το τηλέφωνό σας.

© Depositphotos.com

Εάν απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας το συντομότερο δυνατόν, θα αποφύγετε την καταστροφή των ηλεκτρικών κυκλωμάτων του. Η διαβροχή ενός κυκλώματος που είναι εκτός λειτουργίας δεν προκαλεί τόσο μεγάλη ζημιά όσο και η διαβροχή ενός ενεργού. Όσο πιο γρήγορα το απενεργοποιήσετε, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχει για μεγάλη ζημιά στα κυκλώματα, οπότε μην ξεχνάτε αυτό το πολύ σημαντικό βήμα.

Στεγνώστε πρώτα με μια χαρτοπετσέτα.

© Depositphotos.com

Αφού απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα ή μια κανονική πετσέτα και στεγνώστε το τηλέφωνό σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4 Σημαντικοί Λόγοι για να Αφήσετε το Κινητό σας Πριν Πάτε στο Κρεβάτι

Για αυτό το βήμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε πολύ προσεκτικοί καθώς πρέπει να αποφύγετε να πιέσετε το νερό στα άκρα του τηλεφώνου. Είναι επίσης σημαντικό να ξέρετε ότι εάν χρησιμοποιήσετε μια κανονική πετσέτα, δεν αφήνει χνούδια.

Βγάλτε τυχόν αφαιρούμενα μέρη.

© Shutterstock.com© Pexels.com

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν εξαρτήματα τηλεφώνου που μπορούν να αφαιρεθούν, όπως η θήκη κάρτας SIM ή η μπαταρία εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο μοντέλο τηλεφώνου.

Μην βάζετε πετσέτα ή αντικείμενα στη θύρα φόρτισης.

© Unsplash.com

Μην τοποθετείτε μπατονέτες, μικρά κομμάτια χαρτιού ή πετσέτες για να στεγνώσετε τη θύρα φόρτισης. Προσέξτε να μην πατήσετε κανένα κουμπί ή να ανακινήσετε το τηλέφωνό σας, καθώς μπορεί να μετατοπιστεί το νερό στο εσωτερικό του.

Αφήστε το τηλέφωνό σας να στεγνώσει πάνω σε μια στεγνή πετσέτα.

© Shutterstock.com

Αφού ακολουθήσετε με επιτυχία όλα αυτά τα βήματα, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας πάνω από μια στεγνή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει. Μην ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας πριν στεγνώσει. Η συνιστώμενη περίοδος αναμονής είναι 24 έως 36 ώρες ή περισσότερο.

Τι να κάνετε όταν το τηλέφωνό σας λειτουργεί ξανά.

© Pexels.com

Ακόμα κι αν το τηλέφωνο λειτουργεί σωστά στην αρχή, εξακολουθεί να έχει ζημιά από νερό και αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στην απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Όχι μόνο αυτό, αλλά και εσωτερικά εξαρτήματα μπορεί να έχουν ξεκινήσει να διαβρώνονται που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

Προσέξτε, και εάν παρατηρήσετε προβλήματα ή προβλήματα απόδοσης, πηγαίνετε το σε εξειδικευμένο κατάστημα και επισκευάστε το.

Το παλιό καταχωνιασμένο κινητό σου μπορεί να αξίζει περισσοτερα απο το καινούργιο – Δείτε τιμές και ανοίξτε τα συρτάρια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μια απίστευτη ανακαίνιση! Πριν και μετά σε διαμέρισμα του 1980!

Μια απίστευτη ανακαίνιση! Πριν και μετά σε διαμέρισμα του 1980!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 25 μοναδικές ιδέες για το Τζάκι!