in , , , ,

Κορωναϊός και αυτοκίνητο: Μέτρα Ασφαλείας – Απολύμανση!

Κορωναϊός και αυτοκίνητο: Μέτρα Ασφαλείας - Απολύμανση!
Κορωναϊός και αυτοκίνητο: Μέτρα Ασφαλείας - Απολύμανση!

Μένουμε στο σπίτι! Αυτό είναι το απόλυτο προληπτικό μέτρο. Επειδή όμως μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε, χρειάζεται να ακολουθήσετε μερικούς βασικούς κανόνες υγιεινής. Ακόμα και είστε μονοί σας δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον Κορωνοϊό.

Κορωναϊός και αυτοκίνητο: Μέτρα Ασφαλείας
Photo by Bram Van Oost on Unsplash

Αν πρέπει να πάτε κάπου, πηγαίνετε μόνοι σας.
Εάν πρέπει να πάρετε κάποιον / άλλους μαζί σας, εκτός από την οικογένειας σας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει συμπτώματα αναπνευστικής νόσου (για τους ασθενείς ή ύποπτα κρούσματα πρέπει να καλείται ασθενοφόρο) και να τους ζητάτε να φορούν μάσκα. Σε αυτήν την περίπτωση, φορέστε και εσείς μάσκα!
Απολυμαίνετε προσεκτικά το αυτοκίνητό σας εστιάζοντας στα σημεία που αγγίζετε περισσότερο. Αερίστε πολύ καλά το αυτοκίνητο μετά τον καθαρισμό.
Μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά το τέλος της μετακίνησής σας.
Αποφύγετε την άμεση επαφή με το προσωπικό του βενζινάδικου εάν θέλετε να ανεφοδιαστείτε. Κρατήσετε απόσταση ασφάλειας και πληρώστε με κάρτα. Είναι καλύτερα να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας ώστε να μην χρειαστείτε σύντομα να ξαναπάτε σε βενζινάδικο.

Κρατήστε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των επιβατών, ώστε να μπορείτε να τα ενημερώσετε εάν μάθετε ότι έχετε μολυνθεί.

Πως να κάνετε απολύμανση στο αυτοκίνητο

Με το απολυμαντικό ξεκινήστε να καθαρίζετε το τιμόνι, το λεβιέ ταχυτήτων, το χειρόφρενο, τις χειρολαβές των πορτών, τα συστήματα ελέγχου ήχου και το σύστημα ήχου ή πλοηγού, τους μοχλούς του τιμονιού, μπράτσα, διακόπτες, μοχλούς ρύθμισης καθίσματος, κουφώματα πόρτας, τις εξωτερικές λάβες των πορτών και του πορτμπαγκάζ.

Ένα διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% όπως η ισοπροπυλική αλκοόλη (γνωστή ως οινόπνευμα 99,5%) είναι αποτελεσματική έναντι του κοροναϊού και δεν θα βλάψει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να σκουπίσετε τα καλύμματα των καθισμάτων καθώς και άλλες μαλακές επιφάνειες του αυτοκινήτου. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ για να αποφύγετε την απορρόφηση στα υλικά. Η υπερβολική χρήση του οινοπνεύματος μπορεί να ξεβάψει τα καθίσματα ή άλλες επιφάνειες που καλύπτονται από δέρμα ή δερματίνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην χρησιμοποιείτε οξυζενέ καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη ούτε καθαριστικά που περιέχουν αμμώνια στις οθόνες αφής του αυτοκινήτου.

Τα υφάσματα μικροϊνών είναι ιδανικά ως μέσο για τον καθαρισμό όλων των επιφανειών και για όλες τις μεθόδους καθαρισμού.

Οι μάσκες προσώπου

Μια κλασική μάσκα μιας χρήσης δεν προστατεύει ιδιαίτερα τον χρήστη από τον ιό, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης των άλλων. Για πιο πλήρη προστασία, χρησιμοποιήστε μάσκα κατηγορίας FFP3 με αναπνευστική βαλβίδα. Είναι πιθανό να έχετε μάσκα στο φαρμακείο αυτοκινήτων χωρίς να το γνωρίζετε.

Κορονοϊός: Live εφαρμογή δείχνει πώς εξαπλώνεται ο COVID-19

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Ιδέες για Τραπεζάκια Εισόδου

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Ιδέες για Τραπεζάκια Εισόδου

Βρώμικο συρτάρι πλυντηρίου; Δείτε πώς θα το καθαρίσετε και απαλλαγείτε και από την μούχλα!