in , ,

Πως Μπορείτε να Βλάψετε τα Μαλλιά σας ενώ Κοιμάστε

φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά
Πως Μπορείτε να Βλάψετε τα Μαλλιά σας ενώ Κοιμάστε

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή βαμμένα, πιθανότατα είστε ιδιαίτερα προσεκτικές για να αποφύγετε οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά. Αλλά η φροντίδα για τα μαλλιά σας ξεπερνάει πολύ τη χρήση του σωστού σαμπουάν και την αποφυγή εργαλείων θερμού styling. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να μην βλάψετε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε. Πόσο Συχνά Πρέπει να Χτενίζετε τα Μαλλιά σας Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Πάτε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Μερικές μέρες, δεν έχετε την ενέργεια να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, πόσο μάλλον να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Αλλά ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα και το στριφογύρισμα τη νύχτα θα μπορούσε να προκαλέσει θραύση και ψαλίδα. Είναι καλύτερα να λούζετε τα μαλλιά σας λίγες ώρες πριν τον ύπνο ή να χρησιμοποιήσετε ένα θερμοπροστατευτικό και να τα στεγνώσετε με πιστολάκι μαλλιών.

Κοιμάστε με τα μαλλιά σε κότσο.

© Sergey Mironov / Moment / Getty Images, © John Fedele / The Image Bank / Getty Images

Αν έχετε μακριά μαλλιά, τότε τίποτα δεν φαίνεται πιο βολικό από το να τα δέσετε σε μια αλογοουρά ή έναν κότσο πριν πάτε για ύπνο. Αλλά το να μην αφήνετε τα μαλλιά σας ελεύθερα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να τα αποδυναμώσει ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών μακροπρόθεσμα. Για να δώσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας τον απαραίτητο χρόνο αποκατάστασης τη νύχτα, αφήστε τα μαλλιά σας λυτά πριν κοιμηθείτε και μην δένετε ποτέ έναν σφιχτό κότσο όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα.

Αλλάξτε τη βαμβακερή μαξιλαροθήκη με μια μεταξωτή.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Το βαμβάκι τείνει να είναι τραχύ στα μαλλιά και τα εμποδίζει να γλιστρούν εύκολα, κάτι που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μπερδεμένα, ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά. Ο ύπνος σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να σας βοηθήσει να μην μπερδεύονται τα μαλλιά σας τη νύχτα.

Δείτε ακόμη 6 Λάθη που Μπορεί να Καταστρέψουν τα Μαλλιά σας στο Ντους

Δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πιθανώς ξοδεύετε πολύ χρόνο κάθε πρωί για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται τέλεια, αλλά το να τα βουρτσίζετε πριν πάτε για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλους τους κόμπους και τα μπερδέματα το πρωί. Το βούρτσισμα βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή των φυσικών ελαίων που παράγει το τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, διατηρώντας τα μαλλιά λαμπερά και αποτρέποντας το σπάσιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν πλέκετε ποτέ τα μαλλιά σας πριν πάτε για ύπνο.

© Shutterstock.com, © Unsplash.com

Το να κάνετε μια χαλαρή πλεξούδα πριν από τον ύπνο και να εφαρμόσετε μερικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ξυπνήσετε με όμορφες μπούκλες. Στην πραγματικότητα, ο ύπνος με πλεξούδες είναι ένα από τα μυστικά που χρησιμοποιούν οι Ινδές για να διατηρήσουν τα μαλλιά τους μακριά, λαμπερά και υγιή. Θα αποτρέψετε την ψαλίδα, θα δυναμώσετε τα μαλλιά σας και θα τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν πιο γρήγορα.

Αμελείτε τα λάδια για τα μαλλιά.

© Shutterstock.com

Ακριβώς όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά αναπλάθονται ενώ κοιμαστε και μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτές τις ώρες με μερικές απλές θεραπείες. Η εφαρμογή λαδιών για τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, το προηγούμενο βράδυ που θα λούσετε τα μαλλιά σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα ενδυναμώσετε και να τονώσετε την υγεία τους. Εάν το να αφήνετε λάδι κατά τη διάρκεια της νύχτας σας φαίνεται δύσκολο, απλώστε το μια ώρα πριν κάνετε ντους και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα για να βεβαιωθείτε ότι απορροφάται καλά.

Δείτε επίσης 6 Ασυνήθιστοι Τρόποι για να Μακρύνουν τα Μαλλιά πιο Γρήγορα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κομοδίνα υπνοδωματίου,συνδυασμός κομοδίνων υπνοδωματίου,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου

5 Συμβουλές και 28 Ιδέες για να Συνδυάσετε Κομοδίνα

λάθη που βλάπτουν ηλεκτρονικές συσκευές,βλάβες σε ηλεκτρονικές συσκευές,συμβουλές για ηλεκτρονικές συσκευές,χρήσιμα

10 Κοινά Λάθη που Μπορεί να Βλάψουν τις Ηλεκτρονικές Συσκευές σας