in , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα
Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα

Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, ο μέσος Βρετανός ξοδεύει λίγο περισσότερο από 3 ώρες την εβδομάδα στην τουαλέτα. Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα συνιστώμενα 10-15 λεπτά την ημέρα, δηλαδή περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά την εβδομάδα. Και αν αναρωτιέστε πώς περνάει αυτός ο χρόνος, τότε τα κινητά τηλέφωνα είναι η απάντηση. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 75% των Αμερικανών παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ενώ ήταν στην τουαλέτα. Όμως υπάρχουν 6 ανησυχητικοί λόγοι που δεν πρέπει να κάθεστε περισσότερο από 15 λεπτά στην τουαλέτα.

Τα κινητά τηλέφωνα γεμίζουν μικρόβια.

Τα τηλέφωνα μπορούν να μεταφέρουν και να συλλέγουν μικρόβια πολύ εύκολα. Μπορούν να μεταφέρουν τα μικρόβια από την επιφάνειά τους στα ευαίσθητα σημεία σας όταν σκουπίζεστε. Μπορούν επίσης να συλλέξουν μικρόβια από οποιαδήποτε επιφάνεια μπάνιου ενώ πλένετε τα χέρια σας ή τραβάτε το καζανάκι.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα τηλέφωνα είναι υπεύθυνα για τη διάδοση του MRSA σε περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ένας τυχαίος ασθενής μπορεί να καταλήξει να μολυνθεί.

Αιμορροΐδες και άλλα ορθικά προβλήματα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το να κάθεστε από 1 έως 15 λεπτά στην τουαλέτα είναι ο κανόνας. Αν κάθεστε περισσότερο χρόνο ασκείτε άσκοπη πίεση στο ορθό. Και οι αιμορροΐδες είναι ένα από τα πιο σοβαρά συμπτώματα, ακολουθούμενη από ορθική πρόπτωση.

Στην τελευταία περίπτωση, το ορθό σας αρχίζει να πέφτει από τη θέση του. Αν και αυτό ακούγεται πολύ τρομακτικό, οι γιατροί δεν πιστεύουν ότι είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκτός εάν μείνετε χωρίς θεραπεία.

Αντιμετωπίζετε την τουαλέτα ως τρόπο διαφυγής.

Μια μελέτη το 2016 διαπίστωσε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τα τηλέφωνά τους στην τουαλετα για να καταστέλλουν αρνητικά συναισθήματα και σκεψεις. Επίσης, η ίδια μελέτη έδειξε ότι τα χρησιμοποίησαν για να καταπολεμήσουν την πλήξη τους. Ως αποτέλεσμα, η συνεχής χρήση του τηλεφώνου θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χάνετε το χρόνο σας.

Σύμφωνα με έρευνα, ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 90 λεπτά την ημέρα στα τηλέφωνά μας, δηλαδή περίπου 3,9 χρόνια στη διάρκεια της ζωής μας. Αυτό σημαίνει ότι τα τηλέφωνα μπορούν να μας αποσπάσουν από τις δουλειές μας και τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, οι εργαζόμενοι σπαταλούν περίπου 5 ώρες την εβδομάδα σε πράγματα που δεν σχετίζονται με την εργασία.

Είστε εθισμένοι στο τηλέφωνό σας.

Ένα από τα 3 κύρια συμπτώματα του εθισμού στο τηλέφωνο είναι ο φόβος να αφήσετε το σπίτι σας χωρίς αυτό. Οι άλλοι 2 είναι ένας φόβος ότι δεν μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα και ένα ψευδές συναίσθημα ότι λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Ενώ πολλοί επιστήμονες εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν τη λέξη «εθισμός», υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό πράγματι συμβαίνει.

Οι περισσότεροι εθισμοί συνδέονται με τη μετάδοση της ντοπαμίνης. Τα τηλέφωνα παρέχουν την ίδια αίσθηση, με τους χρήστες να είναι ευχαριστημένοι κάθε φορά που αλληλεπιδρούν με κάποιον. Τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής χρήσης τηλεφώνου περιλαμβάνουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και ακόμη και κατάθλιψη.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών

9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών

9 Ασυνήθιστες Τροφές που Έτρωγαν Αιωνόβιοι Άνθρωποι

9 Ασυνήθιστες Τροφές που Έτρωγαν Αιωνόβιοι Άνθρωποι