Οι πίτες για σουβλάκι δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις. Νομίζω ότι είναι μέσα στην φύση μας σαν Έλληνες. Βέβαια παρόλο που τις έχουμε συνδυάσει με το παραδοσιακό τυλιχτό σουβλάκι, αυτές οι πίτες μπορούν άνετα να συνοδέψουν σαλάτες, φαγητά και ντιπς
Συνταγή για σουβλακόπιτες
- 500γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 400ml χλιαρό νεράκι
- 9 γραμμάρια μαγιά ξερή
- 1 κουτ.σουπας ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Ελαιόλαδο 2 κουτ. της σούπας
Μόλις φτιάξουμε το ζυμάρι μας το αφήνουμε για 1 ωρίτσα να φουσκώσει και να ξεκουραστεί και έπειτα το χωρίζουμε σε μπαλάκια, το ανοίγουμε είτε με τα χέρια είτε με πλάστη και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι.
Ταιριάζουν φανταστικά και με τζατζίκι και μπορείτε να τις συνοδέψετε με οτιδήποτε θέλετε
Η συνταγή είναι από την ομάδα ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ και το μέλος Δέσποινα Πρόκου
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο