in , ,

7 Καθημερινές Συνήθειες που Λεκιάζουν τα Δόντια

λέκιασμα δοντιών,συνήθειες που λεκιάζουν τα δόντια,φροντίδα δοντιών,συμβουλές για τα δόντια,χρήσιμα
7 Καθημερινές Συνήθειες που Λεκιάζουν τα Δόντια

Το 94% των ανθρώπων είπε ότι το χαμόγελο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούν όταν συναντούν κάποιον. Και παρόλο που οι περισσότεροι ονειρεύονται να έχουν ένα χαμόγελο Χόλιγουντ, πολλοί δεν κάνουν αυτό που χρειάζεται για να το αποκτήσουν. Εκτός από την κατανάλωση καφέ και σκούρων χυμών, υπάρχουν πιο απροσδόκητοι τρόποι να λεκιάσετε τα δόντια σας χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε. Πότε Πρέπει να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας το Πρωί

Χρησιμοποιείτε μούρα όταν ψήνετε.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Αν και τα φρέσκα μούρα μπορούν να ωφελήσουν την υγεία με πολλούς τρόπους, είναι επίσης γνωστά για την πρόκληση οδοντικών λεκέδων. Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση σκούρων μούρων μπορεί να επηρεάσει τη λάμψη των δοντιών, αλλά η κατανάλωσή τους σε κέικ, μαρμελάδες και ζελέ μπορεί επίσης να λεκιάσει τα δόντια. Όσον αφορά τις φράουλες, οι ιδιότητες λεύκανσης τους είναι εντυπωσιακές: μπορούν να κάνουν το χαμόγελό σας πιο λαμπερό χωρίς να καταστρέψουν το σμάλτο.

Δεν πίνετε παγωμένο τσάι.

© Pexels.com

Τα αναψυκτικά μπορούν να σπάσουν το σμάλτο στα δόντια, αλλά το παγωμένο τσάι μπορεί πραγματικά να φροντίσει τα δόντια. Τα περισσότερα παγωμένα τσάγια περιέχουν μηλικό οξύ, μια οργανική ένωση που βρίσκεται επίσης στις φράουλες, που έχει ισχυρές ιδιότητες λεύκανσης. Αυξάνει επίσης την παραγωγή σάλιου, η οποία, με τη σειρά της, βοηθά στην καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών και στην πρόληψη του αποχρωματισμού.

Κολυμπάτε πολύ.

© Unsplash.com

Εάν είστε κολυμβητής και περνάτε πάνω από 6 ώρες την εβδομάδα σε μια πισίνα, είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια καστανή συσσώρευση στα δόντια σας. Όταν κολυμπάτε, μπορείτε να μπει ακούσια νερό στο στόμα και όλες οι χημικές ουσίες στο νερό της πισίνας μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στα δόντια. Ενώ το χλώριο βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων στο νερό, μπορεί να κάνει τα δόντια κίτρινα ή καφέ και να αποδυναμώσουν το σμάλτο, κάνοντας τα δόντια υπερβολικά ευαίσθητα.

Δείτε ακόμη 6 Συμβουλές Μακιγιάζ για Ολόλευκα Δόντια

Χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα.

© Shutterstock.com

Ορισμένα συστατικά στο στοματικό διάλυμα μπορούν να αντιδράσουν με χρωστικές ενώσεις στις τροφές και αντί να φωτίσουν τα δόντια, μπορεί να εξασθενίσουν το λευκό τους χρώμα. Εάν δεν μπορείτε χωρίς στοματικό διάλυμα, επιλέξτε αυτά που δεν περιέχουν χλωρεξιδίνη ή ευκαλυπτόλη και ξεπλύνετε το στόμα σας μόνο πριν πάτε για ύπνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε σκληρή οδοντόβουρτσα.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Η χρήση μιας σκληρής οδοντόβουρτσας δεν θα κάνει τα δόντια σας πιο λευκά – στην πραγματικότητα, το επιθετικό βούρτσισμα μπορεί να καταστρέψει το οδοντικό σμάλτο. Αυτό, με τη σειρά του, θα αφήσει τα δόντια σας πιο ευάλωτα σε φθορά και επιρρεπή σε λεκέδες. Οι οδοντίατροι συνιστούν τη χρήση μιας μαλακής ή εξαιρετικά μαλακής οδοντόβουρτσας.

Μαγειρεύετε με ορισμένα μπαχαρικά.

© Unsplash.com, © Depositphotos.com

Η καρύκευση του φαγητού θα προσθέσει γεύση και διάφορα αρώματα στα πιάτα σας, αλλά ίσως θελήσετε να περιορίσετε ορισμένα μπαχαρικά εάν θέλετε να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά. Μερικά πολύ χρωματισμένα μπαχαρικά, όπως το κάρυ, μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια και να τα κιτρινίσουν. Μπορείτε να καρυκεύσετε το φαγητό σας με βότανα που μπορούν να ωφελήσουν την οδοντική σας υγεία, όπως θυμάρι, κουρκουμάς ή κανέλα.

Έχετε άγχος.

© Depositphotos.com

Όταν είστε υπό μεγάλη πίεση, μπορεί ενστικτωδώς να τρίζετε τα δόντια για να απελευθερώσετε το άγχος. Όταν το κάνετε τακτικά, μπορεί να καταστρέφουν τα δόντια χωρίς καν να το καταλάβετε. Εκτός από πονοκέφαλο και πόνο στη γνάθο, το τρίξιμο μπορεί να αποδυναμώσει το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα να γίνουν κίτρινα και εύθραυστα.

Δείτε επίσης 10 Στερεότυπα Στοματικής Υγιεινής

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Συνταγή για Λαζαράκια του Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για Λαζαράκια του Άκη Πετρετζίκη

αποθήκευσης συσκευών για μικρές κουζίνες,αποθήκευση μικρής κουζίνας,οργάνωση μικρής κουζίνας

66 Ιδέες Αποθήκευσης των ηλεκτρικών Συσκευών για Μικρές Κουζίνες