Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κύπρο με την αυθεντική γεύση του Κυπριακού Παστίτσιου ή αλλιώς μακαρόνια φούρνου.
Φτιάχνεται με χοντρά μακαρόνια, αρωματισμένο κιμά και βελούδιμη κρέμα μπεσαμέλ
Συνταγη για Κυπριακό Παστίτσιο (Μακαρόνια Φούρνου)
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο, Νο1
Για τον κιμά
- 800 γρ. χοιρινό κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. δυόσμο, αποξηραμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 120 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1.200 γρ. γάλα πλήρες
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. χαλούμι, τριμμένο
- 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. χαλούμι, τριμμένο
- 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!