in , , , ,

7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Μαλλιά

7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Μαλλιά
7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Μαλλιά

Αν παρότι το σαμπουάν σας είναι το καλύτερο αλλά τα μαλλιά σας εξακολουθούν να φαίνονται άσχημα, ίσως θελήσετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες στα μαλλιά σας. Πώς το Τρίψιμο των Νυχιών για 10 Λεπτά Καθημερινά Βοηθά να Μεγαλώσετε Μακριά Μαλλιά

Φοράτε μάλλινα ρούχα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα μάλλινα παλτά σας κρατούν ζεστούς στο κρύο, αλλά αυτό το υλικό μπορεί να είναι επιβλαβές για τα μαλλιά σας. Το μαλλί δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό και κάνει τα μαλλιά σας να προσκολλώνται σε αυτό, κάτι που τελικά οδηγεί σε θραύση μαλλιών. Όταν τα μαλλιά σας βρέχονται, γίνεται πιο εύθραυστα και σπάζουν ακόμη πιο εύκολα.

Τρώτε τόνο.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Αν και ο τόνος είναι πολύ θρεπτικός και είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών ιχνοστοιχείων, περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Αυτό το τοξικό βαρέο μέταλλο μπορεί να προκαλέσει ορισμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, και πολλοί ειδικοί ιατροί συνιστούν την κατανάλωση του τόνου με μέτρο. Η κατανάλωση υδραργύρου μπορεί επίσης να συνδεθεί με ξαφνική τριχόπτωση σύμφωνα με μελέτη.

Χρησιμοποιείτε μια πετσέτα ή πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας.

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να τυλίγουν τα μαλλιά τους με πετσέτα μετά το ντους, αλλά οι βαμβακερές πετσέτες μπορούν να φριζάρουν τα μαλλιά και να προκαλέσουν θραύση. Η τακτική χρήση πιστολάκι μαλλιών μπορεί επίσης να συμβάλει στην ευθραυστότητα και την θαμπή τρίχα. Για να στεγνώσετε σωστά τα μαλλιά σας, κρατήστε το πιστολάκι περίπου 15 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιείτε λαστιχάκια μαλλιών.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Σφιχτά τραβηγμένα χτενίσματα, όπως αλογοουρά και κότσοι, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα μαλλιά όταν είναι δεμένα. Το στρίψιμο από το λαστιχάκι προκαλεί πίεση στα μαλλιά, η οποία, μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε θραύση. Αν σας αρέσει να φοράτε τα μαλλιά σας σε μια αλογοουρά, επιλέξτε μια λαστιχένια ζώνη καλυμμένη με ύφασμα ή μια σπειροειδή γραβάτα.

Δείτε ακόμη 10 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε για ένα Υγιές Τριχωτό Κεφαλής και Μαλλιά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εφαρμόζετε μαλακτικό μαλλιών από τις ρίζες.

brightside

Το μαλακτικό είναι απαραίτητο για να διατηρείτε τα μαλλιά απαλά και θρεμμένα, αλλά μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται χαλιά όταν χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο. Εάν το εφαρμόσετε στις ρίζες, μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας και ακόμη να κάνει τις ρίζες σας να φαίνονται λιπαρές. Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά, απλώστε το μαλακτικό μόνο κατά μήκος και τα άκρα.

Χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν πολύ συχνά.

© batiste_hair / Instagram, © Shutterstock.com

Το ξηρό σαμπουάν είναι η απόλυτη ευκολία και κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται καθαρά όταν δεν έχετε χρόνο να τα λούσετε. Αλλά η συχνή χρήση του μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής σας, να το ξηράνει και να ξεφλουδίσει. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση και να αποτρέψει την ανάπτυξη νέων τριχών. Επειδή το ξηρό σαμπουάν δεν καθαρίζει πραγματικά τα μαλλιά σας, μπορεί τελικά να προκληθεί πιτυρίδα.

Βάζετε τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι σας.

© Pexels.com

Το να βάζετε τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι σας σίγουρα θα σας βοηθήσουν να μην τα χάσετε, αλλά αν το κάνετε τακτικά, μπορεί τελικά να προκαλέσει την αραίωση των μαλλιών σας. Το σφίξιμο των γυαλιών μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Δείτε επίσης 10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Τάσεις Διακόσμησης Βρεφικών Δωματίων για το 2021 και 45 ιδέες

6 Τάσεις Διακόσμησης Βρεφικών Δωματίων για το 2021 και 45 ιδέες

25 Χαλαρωτικές Ανοιξιάτικες Βεράντες

25 Χαλαρωτικές Ανοιξιάτικες Βεράντες