in , ,

10 Κόλπα για να Μυρίζει το Μπάνιο Υπέροχα

10 Κόλπα για να Μυρίζει το Μπάνιο Υπέροχα
10 Κόλπα για να Μυρίζει το Μπάνιο Υπέροχα

Το να διατηρούμε τα σπίτια μας πεντακάθαρα είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και ακριβώς όταν νομίζετε ότι τελειώσατε, εμφανίζεται μια περίεργη μυρωδιά. Και το μπάνιο είναι συνήθως ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να καθαρίσει, ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι το πιο εύκολο αν χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα για να είναι καθαρό και να μυρίζει υπέροχα. 12 Πράγματα που Πρέπει να Κρατήσετε Εκτός Μπάνιου

Διατηρήστε τις πετσέτες στεγνές.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η αποθήκευση πετσετών όταν είναι ακόμα υγρές είναι κακή ιδέα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Αλλά αν το κάνετε στο μπάνιο, είναι ιδιαίτερα κακό καθώς είναι ένας πολύ υγρός χώρος. Συνιστάται να στεγνώνετε πετσέτες, αμέσως μετά τη χρήση τους, στον ήλιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις κρεμάσετε ξανά στο μπάνιο αλλά είναι καλύτερα να τις διατηρείτε κάπου πιο στεγνά. Επιπλέον, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τις πλένετε συχνά και να τις κρεμάτε αντί να τις διπλώνετε όταν τις αποθηκεύετε.

Επωφεληθείτε από την όξινη δύναμη του λεμονιού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το λεμόνι εκτός από το να αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα και να εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές, είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Στην ιδανική περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε λεμόνι είναι να το τρίβετε σε όλο το μπάνιο αφού καθαρίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, η επίδρασή του θα διαρκέσει περισσότερο στις επιφάνειες.

Αρωματίστε με αιθέρια έλαια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το κλειδί για τη χρήση αιθέριων ελαίων στο μπάνιο είναι να μουλιάσετε μια βαμβακερή μπάλα με το έλαιο και να την τοποθετήσετε στο μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια μέσα στο καλάθι απορριμμάτων πριν βάλετε μια σακούλα σε αυτό έτσι ώστε κάθε φορά που το ανοίγετε, ολόκληρο το δωμάτιο θα γεμίζει με ένα ωραίο άρωμα. Ένα άλλο καλό μέρος είναι στο ρολό χαρτιού τουαλέτας ή στην κούπα ή το ποτήρι στο οποίο διατηρείτε την οδοντόβουρτσα σας.

Αναμείξτε νερό και μαλακτικό ρούχων.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Δεδομένου ότι οι πετσέτες εκτίθενται συνεχώς σε κακές μυρωδιές και βακτήρια από το δέρμα, μπορείτε να τις ψεκάσετε με ένα μείγμα νερού και μαλακτικό ρούχων. Ένα μείγμα νερού, μαγειρικής σόδας και μαλακτικού ρούχων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως DIY αποσμητικό χώρου.

Βασιστείτε στη μαγειρική σόδα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες και εντονότερες οσμές. Αναμείξτε την με βραστό νερό. Στη συνέχεια, ψεκάστε το μείγμα στις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το για λίγο πριν το ξεπλύνετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Συμβουλές για Γρήγορο Καθαρισμό του Μπάνιου σας

Φτιάξτε άρωμα για τη βούρτσα τουαλέτας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και φαίνεται περίεργο η βούρτσα τουαλέτας μπορεί να δώσει στο μπάνιο μια ευχάριστη μυρωδιά. Στην πραγματικότητα, ένα από τα απόρρητα και πιο αποτελεσματικά κόλπα που χρησιμοποιούνται στα ξενοδοχεία είναι να αρωματίζουν τις βούρτσες τουαλέτας. Αφού τελειώσετε το καθάρισμα, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στη βούρτσα έτσι ώστε να εξατμίζεται λίγο-λίγο, αφήνοντας πίσω ένα ευχάριστο άρωμα.

Τοποθετήστε αρωματικά σαπούνια στο μπάνιο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη στον αρωματισμό του μπάνιου είναι το σαπούνι που χρησιμοποιείτε. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα ή συνδυασμό διαφορετικών αρωματικών σαπουνιών.

Προσθέστε απορρυπαντικό στο καζανάκι τουαλέτας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Προσθέστε λίγο απορρυπαντικό με ευχάριστο άρωμα στο νερό στο καζανάκι τουαλέτας. Μόλις το τραβήξετε θα απελευθερώσει το άρωμα που θα παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φτιάξτε σπιτικά αποσμητικά χώρου.

© Depositphotos.com

Η παρασκευή σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι πραγματικά πολύ απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, στικς, νερό, οινόπνευμα και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποια σας αρέσουν περισσότερο, δείτε μια λίστα με τα πιο δημοφιλή έλαια που συνήθως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να προσθέσουν άρωμα στα σπίτια τους.
Λεβάντα
Δέντρο τσαγιού
Ευκάλυπτος
Μέντα
Γλυκό πορτοκάλι
Λεμονόχορτο

Αερισμός του μπάνιου σε καθημερινή βάση.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το πιο απλό και υγιεινό κόλπο είναι το πιο προφανές: αερίστε το μπάνιο για να διώξετε τις οσμές. Συνιστάται να ανοίγετε τα παράθυρα κάθε μέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά, τα οποία είναι αρκετά για να μπει καθαρός αέρας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ ενέργεια για να θερμάνετε το μπάνιο τους χειμερινούς μήνες, για παράδειγμα. Όχι μόνο θα αναπνέετε καλύτερο αέρα, αλλά τυχόν ιοί ή βακτήρια που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί από την τελευταία φορά που αερίσατε το θα εξαφανιστούν.

Δείτε επίσης 10 συνήθειες που έχουμε στο μπάνιο και μπορεί να μας βλάψουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου

10 Λάθη Διακόσμησης Υπνοδωματίου

15 Γραμμικές Κουζίνες – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

15 Γραμμικές Κουζίνες – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα