in , ,

7 Σημεία του Σώματος που Αποκαλύπτουν την Ηλικία σας

7 Σημεία του Σώματος που Αποκαλύπτουν την Ηλικία σας
7 Σημεία του Σώματος που Αποκαλύπτουν την Ηλικία σας

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στα είκοσι όταν το πόδι της χήνας ή αλλιώς γραμμές γέλιου αρχίζουν να σχηματίζονται γύρω από τα μάτια . Οι περισσότεροι επικεντρώνονται στη φροντίδα του προσώπου ώστε να φαίνονται νεότεροι για περισσότερο. Υπάρχουν όμως και άλλα μέρη του σώματος, εκτός από το πρόσωπο, που μπορεί να αποκαλύψουν την πραγματική ηλικία σας. 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Αγκώνες

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν γερνάτε, το δέρμα γύρω από τους αγκώνες ζαρώνει και χαλαρώνει. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το λείο δέρμα του αγκώνα μπορεί να ξεραθεί και να ρυτιδιάσει. Για παράδειγμα, η συνεχής τριβή στα ρούχα και το γραφείο αυξάνει την ξηρότητα του δέρματος και το καθιστά χαλαρό με την πάροδο του χρόνου. Οποιαδήποτε δραστική απώλεια βάρους μπορεί επίσης να χαλαρώσει το δέρμα του αγκώνα.

Χέρια

© Depositphotos.com

Τα χέρια είναι συνήθως ένα από τα πρώτα μέρη του σώματος που δείχνουν σημάδια γήρανσης. Καθώς το δέρμα γερνά, χάνει κολλαγόνο και είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί η ενυδάτωση του. Αυτό μπορεί να ξηράνει το δέρμα στα χέρια και να προκαλέσει φαγούρα. Οι φλέβες γίνονται επίσης πιο ορατές με την ηλικία, επειδή τα χέρια χάνουν μαλακό ιστό.

Νύχια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα νύχια είναι ένα βαρόμετρο της υγείας και αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα με την πάροδο του χρόνου. Καθώς μεγαλώνετε, η ανάπτυξη των νυχιών επιβραδύνεται ελαφρώς και μπορεί επίσης να γίνουν πιο εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο.

Δείτε ακόμη 9 Σημάδια που Αποκαλύπτουν την Πραγματική Ηλικία Κάθε Γυναίκας

Λαιμός

© Shutterstock.com

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια γήρανσης του λαιμού είναι η εμφάνιση κατακόρυφων λωρίδων. Ένα άλλο σημάδι είναι καφέ κηλίδες που μπορεί να προκληθούν από ηλιακές βλάβες, γενετικούς παράγοντες ή άλλα προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στήθος

© Gabby K / Pexels, © Shutterstock.com

Τα βαθια ντεκολτέ αφήνουν το δέρμα του στήθους εκτεθειμένο και πιο επιρρεπές σε βλάβη από τον ήλιο. Μπορεί να είχατε φακίδες στην περιοχή του στήθους όταν ήσασταν νεότερες, αλλά πιθανότατα έχουν γίνει μεγαλύτερες και πιο σκούρες καθώς γερνάτε, με αποτέλεσμα καφέ κηλίδες. Ένα άλλο σημάδι γήρανσης του δέρματος του στήθους είναι ερυθρότητα και διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία. Προκαλούνται συχνότερα από τις ακτίνες UV.

Χείλη

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Παρόμοια με το δέρμα γύρω από τα μάτια, τα χείλη είναι πολύ πιο ευαίσθητα από άλλα σημεία του σώματος. Ορισμένες συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή το σούφρωμα τους, μπορούν να συμβάλουν σε πρόωρες λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη. Τα αφυδατωμένα χείλη είναι επίσης πιο επιρρεπή σε ρυτίδες και μπορεί μερικές φορές να χάσουν το φυσικό τους χρώμα.

Μαλλιά

© Depositphotos.com

Καθώς γερνάμε, τα μαλλιά όχι μόνο χάνουν το χρώμα αλλά και τον όγκο τους. Καθώς μεγαλώνουμε η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και γύρω από τα θυλάκια των μαλλιών μειώνεται. Τα μαλλιά προσλαμβάνουν λιγότερο οξυγόνο και βιταμίνες που απαιτούνται για την ανάπτυξη τους. Ως αποτέλεσμα, αρχίζουν να χάνουν το πάχος τους.

Δείτε επίσης 16 Μικρά Πράγματα που Δείχνουν τις Γυναίκες Μεγαλύτερες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Εμπνευσμένες Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού για το 2021

8 Εμπνευσμένες Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού για το 2021

Γιατί η Τσίχλα Μπορεί να σας Παχύνει

Γιατί η Τσίχλα Μπορεί να σας Παχύνει