in , , ,

10 Τρόποι να Θεραπεύσετε την Καμένη Γλώσσα από Καυτό Φαγητό

Όπως αποδεικνύεται, τα μάγουλα και ο λαιμός έχουν και τα δύο γευστικούς κάλυκες. Αλλά όταν καίμε τη γλώσσα μας, οι πρόσθετες γεύσεις δεν έχουν καμία χρησιμότητα και πρέπει να δοκιμάσουμε το φαγητό με διαφορετικό τρόπο. Αυτός ο πόνος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναζητήσουμε άμεσες καταπραϋντικές θεραπείες. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές λύσεις που μπορούν να σας προσφέρουν άμεση ανακούφιση.

14 Κόλπα Ομορφιάς από το Διαδίκτυο που Είναι Επιβλαβή

Ξεπλύνετε τη γλώσσα με αλμυρό διάλυμα.

brightside

Ξεπλύνετε με ένα δροσερό μείγμα αλμυρού νερού. Μπορείτε επίσης να κάνετε γάργαρα απαλά το διάλυμα στο στόμα σας πριν το φτύσετε. Το αλμυρό νερό έχει αντισηπτικό αποτέλεσμα.

Βουτήξτε τη γλώσσα στο γάλα.

© Depositphotos, © Depositphotos

Το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε γρήγορα τον πόνο. Βυθίστε τη γλώσσα σε κρύο γάλα και περιμένετε λίγο μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μόλις νιώσετε ξανά τον πόνο. Το γάλα παρέχει μια ειδική επίστρωση που δεν έχει το νερό, οπότε οταν έχετε την επιλογή, επιλέξτε γάλα.

Απλώστε μέλι στην καμένη περιοχή και μην το καταπιείτε για λίγο.

brightside

Όχι μόνο το μέλι έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα, αλλά έχει και μια ευχάριστη γεύση. Είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο θεραπευτικό για καψίματα. Εάν δεν είστε αλλεργικοί στα προϊόντα μελιού, αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας. Πάρτε μια κουταλιά μέλι και καλύψτε την πρησμένη γλώσσα σας με ένα παχύ στρώμα. Αφήστε το όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε.

Βάλτε τσίχλες μέντας ακριβώς πάνω στην καμένη περιοχή.

© Depositphotos, © Depositphotos

Η μέντα είναι μια απλή και γρήγορη θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει χάρη στη μενθόλη. Θα σας δώσει μια αίσθηση δροσιάς, οπότε φυσικά θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Απλώς βάλτε ένα κομμάτι τσίχλας μέντας πάνω στην πληγωμένη περιοχή και μην τη μασάτε. Φροντίστε να μην τη αφήσετε αρκετό χρόνο, ειδικά εάν είστε υπερευαίσθητοι στα προϊόντα μέντας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Στύψτε το χυμό από φυτό αλόης.

brightside

Η αλόη συνιστάται για τη θεραπεία εγκαυμάτων πρώτου και δεύτερου βαθμού. Μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο επούλωσης του εγκαύματος και να σας δώσει λίγη άνεση από την πρώτη εφαρμογή. Απλώς πιέστε το χυμό αλόης στη γλώσσα σας και αφήστε τον.

9 Κόλπα Καθαριότητας για να Εξαφανίσετε για Πάντα τα Μικρόβια

Γλείψτε λίγη σοκολάτα ή ζάχαρη.

© Shutterstock, © Shutterstock

Η ζάχαρη είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πληγών που είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Θα βοηθήσει στην ανακούφιση του αρχικού, ερεθιστικού πόνου. Βάλτε ζάχαρη στη γλώσσα και πιέστε την στην οροφή του στόματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει ζάχαρη όπως μια σοκολάτα.

Πασπαλίστε λίγο πάγο, αλλά μην γλείψετε έναν παγάκι.

brightside

Εφαρμόζοντας κάτι κρύο είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να σκεφτείτε όταν κάψετε την γλώσσα. Αλλά η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί εδώ. Ποτέ μην γλείφετε έναν παγάκι, καθώς μπορεί να γίνει χειρότερο για τα δόντια σας. Μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο πάγο στην επιφάνεια της γλώσσας, καλύπτοντας την πληγωμένη περιοχή.

Βυθίστε τη γλώσσα σας σε ένα φλιτζάνι κρύο γιαούρτι ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν που περιέχει γαλακτικά βακτήρια.

© Nathan Hanna / Unsplash

Τα γαλακτοβακτήρια θεωρούνται καλή θεραπεία όταν πρόκειται για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Η βύθιση της γλώσσας σε γιαούρτι, κεφίρ ή οποιοδήποτε άλλο προβιοτικό προϊόν που περιέχει αυτό το βακτήριο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη μόλυνση μετά την εμφάνιση τραύματος από εγκαύματα. Ένα επιπλέον καταπραϋντικό αποτέλεσμα μπορεί να ληφθεί από το κρύο γιαούρτι.

Αναπνεύστε από το στόμα με τη γλώσσα όπως κάνουν τα σκυλιά.

brightside

Αφού κάψατε τη γλώσσα σας, μην την κρατήσετε μέσα στο στόμα. Προσπαθήστε να της δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Μπορείτε να δανειστείτε την τεχνική αναπνοής που χρησιμοποιούν οι σκύλοι, παίρνοντας βαθιές αναπνοές με τη γλώσσα να βγαίνει έξω από το στόμα σας. Θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε λίγο μόλις πίνετε κάτι πολύ ζεστό.

Μυρίστε ένα λουλούδι με το στόμα σας.

brightside

Μια άλλη τεχνική είναι να κρατήσετε την προσοχή σας μακριά από τον πόνο μυρίζοντας κάτι, όπως ένα λουλούδι, με το στόμα σας. Θα σας αποσπάσει από τον πόνο του εγκαύματος.

9 Κόλπα για να Μοιάζετε Πλούσιοι Χωρίς να Ξοδέψετε μια Περιουσία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 IKEA Hacks για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση για να κερδίσεις τις εντυπώσεις!

12 Ιδέες για να Φέρετε τους Εξωτερικούς Χώρους Μέσα στο Σπίτι