in , , ,

10 Απλοί Τρόποι και κολπάκια για να Μάθετε να Τρώτε Υγιεινά

Είτε ο λόγος είναι το υπερβολικό βάρος ή άλλα θέματα υγείας, τελικά αποφασίσατε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Για να το κάνετε σωστά δείτε 10 απλούς τρόπους για να αρχίσετε να τρώτε πιο υγιεινά.

Χρησιμοποιήστε μικρά πιάτα

Source

Μεγαλύτερα πιάτα σημαίνει μεγαλύτερες μερίδες και αυτό σημαίνει ότι τρωτε περισσότερο. Η χρήση μικρότερων πιάτων δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι έχετε αρκετό φαγητό αφού η αντίληψη για το φαγητό και το πιάτο συνδυάζονται μεταξύ τους. Τα μικρότερα πιάτα κάνουν το γεύμα σας να φαίνεται μεγαλύτερο αφού είναι γεμάτο με φαγητό.

Να έχετε πάντα νερό κοντά

Οι περισσότεροι πίνουν ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά πρέπει να πίνετε περισσότερο. Για παράδειγμα, αντί για αναψυκτικό ή καφέ να έχετε ένα μπουκάλι ή μια κανάτα με νερό κοντά σας. Έτσι θα πίνετε νερό πιο συχνά. Θα αποφύγετε τα ζαχαρούχα ροφήματα και θα αισθάνεστε πιο ενυδατωμένοι.

Πίνετε αλκοόλ από ένα ψηλό ποτήρι

Η χρήση ενός ψηλού ποτηριού ξεγελάει τον εγκέφαλό σας. Δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι πίνετε περισσότερο αλκοόλ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα στρογγυλό και μεγάλο ποτήρι μπορεί να γεμίσει με περισσότερο αλκοόλ από ένα ψηλό.

Χρωματική αντίθεση πιάτου και φαγητού

Source

Όταν τα χρώματα του πιάτου και του φαγητού είναι τα ίδια, σερβίρουμε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος δεν διαφοροποιεί το μέγεθος της μερίδας από το μέγεθος του πιάτου. Χρησιμοποιείστε σκούρο πράσινο ή σκούρο μπλε πιάτο όταν τρώτε πατάτες ή ζυμαρικά για να ελαττώσετε τη μερίδα. Αλλά όταν πρόκειται για πράσινα λαχανικά, όπως αρακάς, επιλέξτε κόκκινο ή λευκό πιάτο.

Βάλτε τα υγιεινά τρόφιμα σε ένα ορατό μέρος

Τοποθετήστε ένα μπολ με φρούτα ή ξηρούς καρπούς κάπου κοντά στην εξώπορτα ή όπου περνάτε όταν φεύγετε από το σπίτι. Όταν πεινάτε ή βιάζεστε, είναι πιο πιθανό να φάτε το πρώτο πράγμα που βλέπετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Συσκευάστε υγιεινά τρόφιμα σε ωραία δοχεία τροφίμων

Το φαγητό δεν είναι μόνο μια σωματική δραστηριότητα αλλά και συναισθηματική. Ο εγκέφαλός μας αποφασίζει τι να φάει ανάλογα με το τι βλέπει. Επομένως, εάν αφαιρέσετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα από το οπτικό σας πεδίο, θα δείτε τη διαφορά. Όσο για τις υγιεινές τροφές, αν τις βάλετε σε ωραία πλαστικά δοχεία τροφίμων και τα τοποθετήσετε τακτοποιημένα στο ψυγείο, αυτά θα καταναλώσετε πρώτα.

Διατηρήστε υγιεινές τροφές σε μεγαλύτερα δοχεία

Μεγάλα δοχεία με τρόφιμα προσελκύουν την προσοχή και είναι πιο εύκολο να τα παρατηρήσουμε, καθώς και να τα καταναλώσουμε. Τρόφιμα σε ένα μικρότερο δοχείο μπορούν να μείνουν στην κουζίνα για μήνες. Εάν αγοράσετε κάτι ανθυγιεινό σε ένα μεγαλύτερο πακέτο, σπάστε το σε μικρές μερίδες και συσκευάστε το σε μικρά δοχεία. Αυτό θα σας αποτρέψει από την υπερβολική κατανάλωση.

Σερβίρετε ακολουθώντας τον “κανόνα μισού πιάτου”

Source

Όταν σερβίρετε ένα γεύμα, γεμίστε το μισό πιάτο με λαχανικά ή φρούτα. Αυτό εξαρτάται από το τι υπάρχει στο μενού σας. Στη συνέχεια, βάλτε το φαγητό στο άλλο μισό.

Υγιεινά ψώνια

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ μην περιπλανηθείτε για να δείτε τι πωλείται ή τι έχουν σε προσφορά. Πηγαίνετε κατευθείαν όπου βρίσκονται λαχανικά, φρούτα και διάφορα υγιεινά δημητριακά και κρέας. Εάν ψωνίζετε σύμφωνα με αυτήν τη στρατηγική, είναι πιο πιθανό να καταλήξετε να αγοράζετε πιο υγιεινά τρόφιμα και να τρώτε υγιεινά στο σπίτι.

Κάντε μια αλλαγή

Source

Πείτε ότι “μπορείτε να το κάνετε!” και αποφύγετε να πείτε “δεν μπορώ!”. Πιστέψτε στον εαυτό σας και όταν τα αποτελέσματα είναι ορατά, θα είστε πολύ περήφανοι και αυτοπεποίθηση.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γοητευτικά Νεραιδόσπιτα από Κολοκύθες

Πώς να Επαναχρησιμοποιήσετε Ελατήρια Κρεβατιού – 12 Μοναδικές Ιδέες!