in , ,

9 Εύκολοι Τρόποι να Καθαρίσετε Άσπρα Παπούτσια

Τα άσπρα παπούτσια είναι μέρος των καθημερινών υποδημάτων και αρέσουν σχεδόν σε όλους. Δυστυχώς, επειδή βρωμίζουν τόσο εύκολα, ακόμα κι αν τα φροντίζετε, οι περισσότεροι τα αφήνουν στη ντουλάπα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές για να τα καθαρίσουμε. Το ύφασμα θα γίνει ξανά λευκό, όπως ακριβώς όταν τα αγοράσατε αλλά και θα αποφύγετε να καταστρέψετε τα παπούτσια πλένοντάς τα πολλές φορές ή καθαρίζοντας τα με χημικά προϊόντα.

13 Κόλπα για να Διατηρήσετε τα Παπούτσια σας σαν Καινούργια

Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

© geo-grafika / Depositphotos© pathastings / Depositphotos

Με μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και ζεστό νερό μπορείτε να απαλλαγείτε από τους περισσότερους από τους λεκέδες που εμφανίζονται στο ύφασμα των παπουτσιών σας μετά από μερικούς μήνες χρήσης.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό σε ένα μπολ. Θα πάρετε ένα είδος πάστας που θα να εφαρμόσετε στα πάνινα παπούτσια χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τρίψτε ελαφρά τη σόλα και το ύφασμα. Αφήστε την πάστα για τουλάχιστον 3 ή 4 ώρες κάτω από τον ήλιο και στη συνέχεια αφαιρέστε την περίσσεια μαγειρικής σόδας χτυπώντας τα παπούτσια μαζί.

Όχι μόνο θα λευκάνει τα παπούτσια σας αποτελεσματικά, αλλά είναι επίσης μια καλή λύση για να απαλλαγείτε από τις κακές μυρωδιές που παράγονται από βακτήρια που μπορούν να συσσωρευτούν μέσα στα παπούτσια.

Χονδρό αλάτι και γάλα

© logoff / Depositphotos© AlexLipa /Depositphotos

Όταν τα λευκά παπούτσια αποκτήσουν αυτόν τον κιτρινωπό τόνο, είναι καιρός να τα καθαρίσετε σχολαστικά για να επαναφέρετε το αρχικό τους χρώμα. Θα χρειαστεί να αναμίξετε μισό φλιτζάνι χοντρό αλάτι με 1 λίτρο γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρέπει να μουλιάσετε τα πάνινα παπούτσια σε αυτό το μείγμα για τουλάχιστον 3 ώρες, έτσι ώστε να έχει αποτέλεσμα. Μετά μπορείτε να τα τρίψετε με μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες που εξακολουθούν να υπάρχουν. Ξεπλύνετε με άφθονο σαπουνόνερο και αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Προσέξτε να μην αφήσετε ίχνη γάλακτος!

Πώς να αποχρωματίσετε κιτρινισμένα λευκά αθλητικά παπούτσια και να γίνουν σαν καινούργια! [Βίντεο]

Οδοντόκρεμα

© oilslo / Depositphotos© nikkolia / Depositphotos

Ορισμένοι τύποι παπουτσιών, λόγω ευαίσθητου υφάσματος, απαιτούν λιγότερο επιθετικές μεθόδους καθαρισμού και λεύκανσης από άλλους. Αυτή η συγκεκριμένη μέθοδος είναι χρήσιμη όταν βιάζεστε επίσης.

Ένα καλό τέχνασμα για να επαναφέρετε το αρχικό λευκό χρώμα είναι να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα λεύκανσης. Χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψτε τη λεκιασμένη επιφάνεια των παπουτσιών έως ότου γίνει ξανά λευκή. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τη βρωμιά που βρίσκεται στις άκρες της σόλας. Αφήστε την οδοντόκρεμα για περίπου 15 λεπτά.

Θα χρειαστείτε ένα υγρό πανί ή ένα καθαρό σφουγγάρι (και λίγη υπομονή) για να σκουπίσετε την οδοντόκρεμα και να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Χονδρό αλάτι και σαπουνόνερο

© duskbabe / Depositphotos© 008Melisa / Depositphotos

Εάν δεν έχετε χρόνο να λευκαίνετε τα πάνινα παπούτσια σας για ώρες και έχουν μείνει στο ράφι για λίγο, μην ανησυχείτε: με οποιοδήποτε σαπούνι έχετε στο σπίτι και λίγο χοντρό αλάτι, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές βρώμικες κηλίδες.

Ξεκινήστε τρίβοντας τα παπούτσια με στεγνή βούρτσα, μέσα και έξω, για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά που θα μπορούσε να κολλήσει στο ύφασμα. Στη συνέχεια, αρχίστε να τα τρίβετε με τουλάχιστον 150 γραμμάρια χονδρό αλάτι και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα.

Μετά πλύνετέ τα με κρύο νερό και υγρό σαπούνι για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και το αλάτι που χρησιμοποιήσατε. Καθαρίστε τους πάτους για να αφαιρέσετε τα βακτήρια που συσσωρεύονται εκεί με την καθημερινή χρήση. Το αλάτι είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τα παπούτσια.

Αμμωνία

© galitskaya / Depositphotos

Εάν έχετε δοκιμάσει διαφορετικές μεθόδους για να κάνετε τα παπούτσια σας λευκά ξανά, αλλά οι λεκέδες είναι πολύ μεγάλοι ή σχεδόν αδύνατοι να καθαριστούν, ίσως είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε μια πιο αποτελεσματική μέθοδο: αμμωνία.

Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές όταν πρόκειται για λεύκανση πάνινων παπουτσιών. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε επιπλέον προφυλάξεις κατά τη χρήση χημικών ενώσεων όπως η αμμωνία. Να φοράτε πάντα γάντια και να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα που περιέχει 50% αμμωνία και 50% νερό. Μουσκέψτε ένα πανί στο διάλυμα και τρίψτε τα παπούτσια σας όπου έχουν λεκέδες. Αφού τα ξεπλύνετε με άφθονο νερό, αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα για τουλάχιστον 24 ώρες για να εξαλείψετε την έντονη μυρωδιά.

Μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό πλυντηρίου

© liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos© PantherMediaSeller / Depositphotos

Για να καθαρίσετε σχολαστικά τα παπούτσια σας, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τα κορδόνια. Ξεκινήστε ρίχνοντας αρκετό νερό για να μουλιάσετε τόσο τα παπούτσια όσο και τα κορδόνια μέχρι να καλυφθούν πλήρως με χλιαρό νερό. Αυτό το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το ζεστό νερό θα μπορούσε να κάνει τους λεκέδες ακόμη πιο δύσκολους να αφαιρεθούν από το ύφασμα.

Όταν το ύφασμα είναι βρεγμένο, ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος απορρυπαντικού σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψτε το μείγμα στα παπούτσια. Τρίψτε περισσότερο στους πιο επίμονους λεκέδες.

Για να αφαιρέσετε το μείγμα σαπουνιού μπορείτε απλά να τα ξεπλύνετε, να τα μουλιάσετε ξανά στο νερό ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια να τα στεγνώσετε χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών.

Λεμόνι ή μοσχολέμονο

© Wirestock / Depositphotos© deagreez1 / Depositphotos

Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστός για τη δύναμή του να απομακρύνει λεκέδες και ανεπιθύμητες οσμές στο σπίτι. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για να λευκαίνετε τα πάνινα παπούτσια που έχουν γίνει καφέ από λεκέδες.

Κόψτε μισό λεμόνι ή μοσχολέμονο. Ανακατέψτε 3 μέρη νερού, για ένα μέρος χυμό λεμονιού ή μοσχολέμονου. Τρίψτε το μείγμα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Ίσως χρειαστεί να τρίψετε έντονα τα σημεία που είναι πολύ βρώμικα ή που έχουν κολλήσει στο ύφασμα.

Ξεπλύνετε τα παπούτσια με νερό για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά και το λεμόνι. Αφήστε τα να στεγνώσουν για να δείτε τη λεύκανση.

Γόμα καθαρισμού παπουτσιών και γόμα μολυβιού

© norgallery / Depositphotos

Για δερμάτινα, συνθετικά ή σουέτ παπούτσια που έχουν λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε γόμες καθαρισμού παπουτσιών για να αφαιρέσετε τους λεκέδες αμέσως.

Να είστε υπομονετικοί, μην τρίβετε πολύ σκληρά, αλλά προσπαθήστε να σβήσετε όλους τους λεκέδες στα παπούτσια έως ότου γίνουν ξανά λευκά. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα όρια της σόλας, ένα μέρος που συχνά συσσωρεύει πολλή βρωμιά, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γόμες μολυβιών για να έχετε παρόμοια αποτελέσματα.

Το κλασικό σαπούνι της Μασσαλίας για λεύκανση παπουτσιών

© NeydtStock / Depositphotos

Το σαπούνι της Μασσαλίας έχει ενώσεις φυτικών ελαίων που, εκτός από ένα καθαρό άρωμα, έχουν υποαλλεργικές ιδιότητες που δεν προκαλούν ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για την απομάκρυνση πολύ ορατών και δύσκολων λεκέδων από υφάσματα και για τη λεύκανση των πάνινων παπουτσιών με πολύ αποτελεσματικό και πολύ απλό τρόπο.

Βρέξτε τα πάνινα παπούτσια και έπειτα απλώστε το σαπούνι απευθείας, ενώ τρίβετε επίμονα τους λεκέδες. Αφού αφήσετε το σαπούνι για περίπου μισή ώρα, ξεπλύνετε τα πάνινα παπούτσια με χλιαρό νερό και θα φαίνονται ξανά φωτεινά λευκά.

Πώς να κάνετε αδιάβροχα τα παπούτσια σας μόνο με ένα υλικό που έχετε σπίτι σας! Βίντεο από την Vlogger Vivika Vika

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αφαιρέστε την οδοντική πλάκα με 6 φυσικές λύσεις

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: 40 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης με Κόκκινα και Κίτρινα Μήλα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ: 40 Ιδέες Φθινοπωρινής Διακόσμησης με Κόκκινα και Κίτρινα Μήλα