in , ,

Τι Μπορούν να Πουν τα Κόπρανα του Κατοικίδιού σας για την Υγεία του

Τι Μπορούν να Πουν τα Κόπρανα του Κατοικίδιού σας για την Υγεία του
Τι Μπορούν να Πουν τα Κόπρανα του Κατοικίδιού σας για την Υγεία του

Τα κόπρανα του κατοικίδιου ζώου σας σχετίζεται άμεσα με την υγεία του. Απλώς κοιτάζοντας τα, είναι δυνατό να καταλάβετε πώς ανταποκρίνεται στις τροφές και το πιο σημαντικό, αν έχει κάποιο πρόβλημα. Πολλές ασθένειες μπορούν να διαγνωστούν και να προληφθούν εξετάζοντας τα κόπρανα των κατοικίδιων ζώων σας. 8 Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Κατοικίδιό σας

Υγιή κόπρανα

Τα υγιή κόπρανα πρέπει να είναι καφέ, υδαρά, συνεχή και με ήπια μυρωδιά. Αυτό σημαίνει ότι τα έντερα του ζώου σας λειτουργούν φυσιολογικά.

Πράσινα

Μπορεί να σημαίνει ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει φάει πολύ γρασίδι, έχει προβλήματα που σχετίζονται με τη χοληδόχο κύστη, έχει παράσιτα (ειδικά σαλμονέλα) ή πάσχει από άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.

Μαύρα / σκούρα

Τα μαύρα / σκούρα κακά σημαίνει συνήθως ότι υπάρχουν πληγές στο έντερο και το στομάχι και μπορεί να αιμορραγούν. Εάν το παρατηρήσετε, καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

Κίτρινα

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να έχει κάποιο είδος τροφικής δυσανεξίας. Αυτό το χρώμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το συκώτι, το πάγκρεας, τη χοληδόχο κύστη ή τα έντερα του κατοικίδιου, καθώς τα κόπρανα κινούνται πολύ γρήγορα μέσω του πεπτικού συστήματος.

Λευκά

Είναι ένα αρκετά ασυνήθιστο χρώμα για τα κόπρανα. Αυτό μπορεί να οφείλεται κυρίως είτε σε θέματα διατροφής είτε στο συκώτι. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει μια ωμή διατροφή, το υπερβολικό ασβέστιο (από αυγά ή οστά) μπορεί τα κόπρανα να αποκτήσουν λευκό χρώμα. Το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί επίσης να έχει προβλήματα με το συκώτι ή τη χοληδόχο κύστη, καθώς η χολή (που μετατρέπεται σε καφέ) μπορεί να μην φτάνει στο έντερο. Εάν αυτό συμβαίνει, είναι ένας λόγος για να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Διώξτε τους Ψύλλους από τα κατοικίδια σας

Γκρι και μικρά κόπρανα

Παρατηρείτε γκρίζα, μικρά, ξηρά κόπρανα; Ο φίλος σας μπορεί να έχει δυσκοιλιότητα ή πρόβλημα δυσπεψίας. Εάν συμβαίνει αυτό, το κατοικίδιο σας μπορεί να αφυδατωθεί. Για να βοηθήσετε το πρόβλημα, προσθέστε νερό στις τροφές του και ενθαρρύνετε το να πιει. Εάν το πρόβλημα παραμείνει, η μεταφορά του κατοικίδιου ζώου σας σε κτηνίατρο για ιατρικό έλεγχο στο πάγκρεας είναι καλή ιδέα.

Κόπρανα με κόκκινες γραμμές

Οι κόκκινες γραμμές είναι σημάδι φρέσκου αίματος. Αυτό μπορεί να είναι ενδεικτικό για διάφορα ζητήματα, όπως παρβοϊός, παράσιτα, διατροφή, αιμορραγική γαστρεντερίτιδα ή τραυματισμοί κοντά στην περιοχή του ορθού. Εάν το δείτε, μεταφέρετε το κατοικίδιο ζώο σας στον κτηνίατρο για να ερευνήσετε την πηγή του αίματος και να λάβει τη σωστή θεραπεία.

Έχουν βλέννα.

Αν και η βλέννα είναι φυσιολογική, μια μεγάλη ποσότητα δεν είναι. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε στρες, μια συγκεκριμένη διατροφή, εντερικά προβλήματα, παράσιτα ή πρωτόζωα, βακτηρίδια, ιό, κατάποση αντικειμένων ή ακόμη και όγκους. Επειδή οι λόγοι είναι τόσο διαφορετικοί, είναι σημαντικό να πάτε το κατοικίδιο ζώο σας στον κτηνίατρο για να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Φαίνονται σαν διάρροια και μυρίζουν έντονα.

Το κατοικίδιο σας μπορεί να έχει διάρροια από την κατανάλωση λιπαρών ή ακατάλληλων τροφών. Εάν συμβεί μια φορά, θα πρέπει να είναι και πάλι υγιές σύντομα. Ωστόσο, εάν συνεχίζει να συμβαίνει, μπορεί να έχει κάποιο είδος τροφικής αλλεργίας ή δυσανεξίας. Εάν η διάρροια μυρίζει, θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα παρασίτων (όπως η γιάρδια λάμβλια).

Κόπρανα με λευκές κηλίδες

Βλέπετε λευκές κηλίδες στα κόπρανα; Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει επίσης φαγούρα, ελέγξτε για ταινίες και μεταφέρετε τον φίλο στον κτηνίατρο για θεραπεία παράσιτων.

Πολύ λεπτά κόπρανα

Λεπτά σας λωρίδες κόπρανα φανερώνουν στένωση του εντερικού σωλήνα. Τα αρσενικά σκυλιά με διευρυμένους προστάτες μπορεί επίσης να έχουν αυτού του είδους τα κόπρανα.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Γιατί η Γάτα σας Δαγκώνει στα Πόδια και Πώς να το Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αντιστρεπτική θεραπεία,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

Τι θα Συμβεί αν Κάθεστε Ανάποδα Καθημερινά

οφέλη φαγητού με ξυλάκια,φαγητό με ξυλάκια,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία

Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι: Γιατί Πρέπει να σκεφτούμε να Τρώμε με Ξυλάκια