in , , , , ,

Κάτι ξέρουν οι Κινέζοι: Γιατί Πρέπει να σκεφτούμε να Τρώμε με Ξυλάκια

οφέλη φαγητού με ξυλάκια,φαγητό με ξυλάκια,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία
οφέλη φαγητού με ξυλάκια,φαγητό με ξυλάκια,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία

Το να τρώτε με ξυλάκια μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά είναι ευλογία για τον μεταβολισμό σας. Ο τρόπος που πρέπει να τα κρατάτε και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται το φαγητό μπορεί να σας κάνει να επιβραδύνετε ενώ τρώτε, κάτι που μπορεί να είναι μια λύση για προβλήματα φυσικής κατάστασης και έλεγχο βάρους. Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος

Μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε πόσο τρώτε.

© Friends / Warner Bros. Television

Η αίσθηση που νιώθετε όταν έχετε φάει αρκετά ονομάζεται «κορεσμός». Πυροδοτείται από πολλαπλά ορμονικά και νευρολογικά σήματα και χρειάζεται λίγο χρόνο για να νιώσετε είστε χορτάτοι. Όταν χρησιμοποιείτε πιρούνι και κουτάλι, τρώτε μεγαλύτερες μπουκιές και πιο γρήγορα, κάτι που σχετίζεται με τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Από την άλλη πλευρά, τα ξυλάκια μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό σας να ξεγελάσει την όρεξή σας. Μπορούν να ελέγχουν την ποσότητα του φαγητού και ταυτόχρονα να επιβραδύνουν τη διαδικασία φαγητού, ενεργοποιώντας τον κορεσμό με μικρότερες μερίδες.

Μπορούν να βοηθήσουν στην προσαρμογή των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

© Taz / flickr

Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι η τιμή της τροφής όσον αφορά την επίδρασή της στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα 2 ώρες μετά την κατανάλωσή της και παίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους. Όταν έχει έντονες αυξήσεις, επιβραδύνει την καύση θερμίδων και επεκτείνει την αποθήκευση λίπους. Όταν παίρνετε μικρότερες μπουκιές με ξυλάκια, μπορείτε να αποτρέψετε τις ξαφνικές αυξήσεις στα επίπεδα του γαστρεντερικού συστήματος.

Μια μελέτη του 2014 δείχνει ότι η γλυκαιμική απόκριση της κατανάλωσης ρυζιού με ξυλάκια ήταν χαμηλότερη από ό,τι με τα κουτάλια.

Δείτε ακόμη 8 Μυστικά Διατροφής που θα σας Βοηθήσουν να Χάσετε Βάρος πιο Γρήγορα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορούν να αποτρέψουν το φούσκωμα και τα αέρια.

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά τη σημασία των μικρών μπουκιών! Όταν έχετε λιγότερη τροφή στο στόμα σας, θα μπορείτε να μασάτε και να καταπίνετε σωστά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αφήσετε πολύ αέρα να μπει, κάτι που θα μπορούσε να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο φουσκωμένοι μετά.

Μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο πνιγμού.

Η λήψη μικρότερων μπουκιών θα σας βοηθήσει να έχετε μια πιο ελεγχόμενη διαδικασία κατανάλωσης τροφής και θα μειώσει τον κίνδυνο πνιγμού, σε σύγκριση με τη γρήγορη κατανάλωσή της.

Μπορούν να εξισορροπήσουν τον συντονισμό του εγκεφάλου και του σώματός σας.

brightside

Εκτός από τα οφέλη τους για τη φυσική κατάσταση, τα ξυλάκια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των ικανοτήτων ελέγχου των μυών, ειδικά για τα παιδιά. Δεδομένου ότι το φαγητό με ξυλάκια χρειάζεται πιο ακριβείς κινήσεις, ουσιαστικά δημιουργεί μια άσκηση για τον συντονισμό του σώματος.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση του ίδιου φαγητού με διαφορετικό τρόπο μπορεί να αλλάξει τη γευστική εμπειρία, η οποία μπορεί να κάνει τα ξυλάκια ανεκτίμητα ενώ ζητάτε από τα παιδιά σας να δοκιμάσουν αυτά λαχανικά.

Δείτε επίσης 15 Τροφές που Καίνε Λίπος και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Μπορούν να Πουν τα Κόπρανα του Κατοικίδιού σας για την Υγεία του

Τι Μπορούν να Πουν τα Κόπρανα του Κατοικίδιού σας για την Υγεία του

Σκούρες Μασχάλες: Οι 6 Καλύτερες Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε

Σκούρες Μασχάλες: Οι 6 Καλύτερες Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε