in , , , ,

11 Συμβουλές για να Πλύνετε σαν Επαγγελματίας

Θέτουμε συνεχώς τα ρούχα υπό πίεση όταν τα πλένουμε στο πλυντήριο, ειδικά τα μεταξωτά. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε μερικά αξιόπιστα κόλπα στο μανίκι σας όχι μόνο για την προστασία των ρούχων αλλά και για να διευκολύνετε το πλύσιμό τους!

Πλύνετε τα ευαίσθητα ρούχα σε σκεύος πλυσίματος σαλάτας.

© bobmat343 / Reddit

Αυτό το εύχρηστο αξεσουάρ κουζίνας είναι επίσης ιδανικό για τα ρούχα σας, ειδικά όταν πρόκειται για ευαίσθητα που χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι. Απλά προσθέστε τα σουτιέν και άλλα ευαίσθητα στο σουρωτήρι και βρέξτε τα κάτω από τη βρύση πριν προσθέσετε λίγο απορρυπαντικό και περιστρέψετε. Αφήστε τα για 10 λεπτά κάτω από τη βρύση πριν τα ξεπλύνετε.

Αγκιστρώστε τα σουτιέν και κλείστε όλα τα φερμουάρ.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Συνιστάται να προστατεύετε τα σουτιέν όταν τα πλένετε, κλείνοντας τας. Αυτό θα αποτρέψει την κάμψη των γάντζων και του ελαστικού από το σχήμα, καθώς και το πιάσιμο σε άλλα ρούχα. Για να αποφύγετε σχισίματα θα πρέπει να κλείνετε τα φερμουάρ έτσι ώστε να μην χαλάσουν και να μην μπορούν να πιαστούν στα υπόλοιπα ρούχα σας.

Ξεκουμπώστε τα πουκάμισα.

© shutterstock.com© depositphotos.com

Είναι καλύτερο να αφήσετε τα κουμπιά ανοιχτά, γιατί διαφορετικά μπορεί να καταστρέψετε το πουκάμισο. Όταν κλείνετε τα κουμπιά οι τρύπες αρχίζουν να ανοίγουν και τα κουμπιά γίνονται πιο χαλαρά.

Πλύνετε τα σουτιέν σε μια μαξιλαροθήκη.

brightside

Εάν δεν έχετε μια τσάντα πλυντηρίου για τα σουτιέν και τα ευαίσθητα ρούχα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μαξιλαροθήκη. Θα τα προστατεύσει από άλλα αντικείμενα στο πλυντήριο που μπορεί να τα καταστρέψουν, καθώς και να διατηρήσουν το σχήμα τους. Πριν το πλύσιμο δέστε κόμπο ή περάστε ένα λαστιχάκι μαλλιών στο ανοιχτό μέρος της μαξιλαροθήκης.

Αφαιρέστε τις μυρωδιές μούχλας από ρούχα με αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο.

© myplayprofile / Reddit© MaddyZ/easyfotostock/Eastnews

Τα ρούχα μερικές φορές μπορεί να γίνουν δύσοσμα λόγω της μούχλας που αναπτύσσεται σε υγρές συνθήκες. Δοκιμάστε να προσθέσετε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο στο απορρυπαντικό των ρούχων στην επόμενη πλύση για να αφαιρέσετε τυχόν μυρωδιές. Είναι αποτελεσματικό επειδή το έλαιο είναι αντιβακτηριακό και θα απομακρύνει τη μούχλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βάλτε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο μαζί με παγάκια.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Εάν δεν σας αρέσει το σιδέρωμα, τότε προσθέστε μερικά παγάκια στα τσαλακωμένα ρούχα σας στο στεγνωτήριο και λειτουργήστε στο ζεστό για 5 λεπτά.

Στεγνώστε τα ρούχα σας πιο γρήγορα με στεγνή πετσέτα.

© shutterstock.com

Αυτό το κόλπο θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια στο στέγνωμα των ρούχων σας. Πριν ξεκινήσετε το στεγνωτήριο, βάλτε μια στεγνή πετσέτα με τα βρεγμένα ρούχα και θέστε σε λειτουργία για 15 λεπτά. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία των ρούχων μειώνοντας το χρόνο στεγνώματος στο μισό.

Ανοίξτε τα ρούχα που έχουν συρρικνωθεί στο στεγνωτήριο.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Όλοι έχουμε κάνει το λάθος να συρρικνώσουμε ένα από τα αγαπημένα μας ρούχα, αλλά μην ανησυχείτε – μπορείτε να το διορθώσετε! Απλά βάλτε το ρούχο σε ζεστό νερό, με ένα συνηθισμένο μαλακτικό μαλλιών και απλώστε το μέχρι να στεγνώσει. Τεντώστε το μερικές φορές για να το επαναφέρετε ξανά στο αρχικό του μέγεθος.

Χρησιμοποιήστε μάλλινες μπάλες στεγνώματος για στέγνωμα φιλικό προς το περιβάλλον.

© Amazon.com

Αυτό το προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον και χωρίς χημικά για το στεγνωτήριο σας. Όταν τις τοποθετείτε μέσα στο στεγνωτήριο με τα βρεγμένα ρούχα, θα μειώσουν το χρόνο στεγνώματος στο μισό και θα φροντίσουν τα ρούχα σας. Θα αφρατέψουν τα ρούχα και τις πετσέτες και θα αφαιρέσουν επίσης τον στατικό ηλεκτρισμό.

Προσθέστε αλάτι για να σταματήσετε το ξεθώριασμα των χρωμάτων.

© killboypwrheadjx / Reddit

Μια κουταλιά της σούπας αλάτι στο πλύσιμο σας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το ξεθώριασμα των χρωμάτων των ρούχων σας και οτιδήποτε άλλο πλένεται στο πλυντήριο. Αυτό συμβαίνει επειδή το χλώριο στο αλάτι βοηθά στο κλείδωμα των χρωμάτων στα υφάσματα.

Πλύνετε τα αθλητικά κάπελα.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Βάλτε το καπέλο σε ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι, γεμίστε με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό, έως ότου σχεδόν το καλύψετε. Στη συνέχεια, βάλτε το καπάκι και ανακινήσετε το κουτί για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει. Εάν προτιμάτε ένα βαθύτερο καθαρισμό, αφήστε το καπέλο στο νερό για μια νύχτα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί το Ταξίδι Επιστροφής Φαίνεται Συντομότερο Ακόμα κι αν Ακολουθήσουμε την Ίδια Διαδρομή

6 Δημιουργικοί Τρόποι Ανακύκλωσης Παλιών Τροχών Ποδήλατων