Ένα γλυκό ψωμάκι που είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή του και πολύ εύγεστο.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Υλικά:
- 500 ml ζεστό γάλα
- 500 ml ζεστό νερό
- 20 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 500 ml λάδι
- 6 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
- 1 κουταλιά αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 4 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
- 2 αυγά
- 2 κιλά αλεύρι
Ανακατέψτε το γάλα με το νερό και βάλτε το στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αφού χτυπηθούν καλά, βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε καλά. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά και ξαναζυμώστε. Κάντε λωρίδες με τη ζύμη, φτιάξτε το επιθυμητό σχέδιο και αφήστε στο ταψί μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή να φτιάξετε ένα σιρόπι να τα περιχύσετε.
Δείτε επίσης: Πλεξούδα Ψωμί χωρίς γλουτένη με Πραλίνα!
φωτ.: receitassaborosas1