Μας αρέσει να φτιάχνουμε ψηφιδωτά και ιδιαίτερα ψηφιδωτά με εποξική ρητίνη (ή υγρό γυαλί δύο συστατικών). Με τη χρήση ρητίνης αναδεικνύεται το σχέδιό σας και λάμπει περισσότερο. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν ρητίνη, μη φοβάστε. Είναι πολύ απλό, απλά αναμειγνύεις τα δύο συστατικά της. Και θα σας δείξουμε πώς.
Για να φτιάξουμε σουβέρ με την τεχνική της ρητίνης, πρέπει η βάση να έχει λίγο ύψος για να κρατήσει το υγρό γυαλί που θα βάλουμε. Έτσι, σκεφτήκαμε ως ιδανική λύση τα καπάκια από βάζα. Είναι και οικονομικά και το κατάλληλο μέγεθος για σουβέρ. Τα δικά μας τα βάψαμε με ασημί σπρέϋ μέσα και έξω.
Δείτε επίσης: Καπάκια από Βαζάκια: Υπέροχες Ιδέες για να τα Χρησιμοποιήσετε
Στη συνέχεια δημιουργήσαμε το δικό μας ψηφιδωτό με μικρά κομμάτια γυαλιού, γρανάζια και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Απλώς τα κολλήσαμε στο καπάκι με υγρή κόλλα (μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και σιλικόνη). Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάθε σουβέρ λίγο διαφορετικό από το άλλο.
Εποξική ρητίνη θα βρείτε σε πολλά καταστήματα. Αποτελείται από δύο μέρη: υγρό γυαλί και σκληρυντή. Η αναλογία είναι 1:1. Οπότε σε ένα κύπελλο βάλαμε 20γρ. υγρό γυαλί και σε ένα κύπελλο βάλαμε 20γρ. σκληρυντή. Έπειτε ρίξαμε τα δύο μέρη σε ένα τρίτο κύπελλο και ανακατέψαμε καλά για δύο λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα τέταρτο κύπελλο και ανακατεύουμε για άλλα δύο λεπτά. Ρίχνουμε τη ρητίνη πάνω στο σχέδιό μας.
Δέκα λεπτά αφού ρίξουμε τη ρητίνη, στην επιφάνεια θα εμφανιστούν φυσαλίδες. Το κολπάκι για να φύγουν οι φυσαλίδες είναι να εκπνεύσετε πάνω από το σουβέρ (το διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνει τις φυσαλίδες). Αφήνουμε τα καπάκια να σκληρύνουν για 48 ώρες σε επίπεδη επιφάνεια που δεν συγκεντρώνεται σκόνη.
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο! Δοκιμάστε το!
φωτ.: hometalk